| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Waga a wzrost
Autor Wiadomość
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 01:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ech, Ewcia, Ewcia.
Przy Twoim wzroście ważysz ZA MAŁO (porównując Cię do ideału).
Dieta 1000 kcal ABSOLUTNIE nie jest dobra dla osób dojrzewających. No, chyba że chcesz mieć... (i tu następuje długa lista chorób i powikłań - pisałem w którymś z wątków).
Tak samo BMI - to wskaźnik dla osób dorosłych.

Nie próbuj bardziej obniżać swojej wagi, ponieważ możesz solidnie zaszkodzić swojemu organizmowi (pewnie już zaszkodziłaś), rozwojowi czy też zaburzyć miesiączkowanie (pewnie już zaburzyłaś). Nie będę wspominał już o osteoporozie (łamliwości kości) czy próchnicy (mmmmmmmm! te wspaniałe wizyty u dentysty!).

Zapomnij o wszystkich dietach na najbliższe 3 lata. Wagę masz świetną (tzn. wręcz niską), wyglądasz pewnie świetnie. Nie daj się ogłupić idiotycznym pisemkom dla nastolatek.

ełe-piotra nie słuchaj. Tą dietę 150 kcal sobie wyssał z palca i pisze absolutne głupoty.

Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 10:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie napisałam że głupia jesteś. I nie miałam tego namyśli. Jeśli tak to zabrzmiało - to sorka, nie taki był mój zamiar. CHodziło mi o to, że coś Ci się pomyliło. I nadl chyba jestes troche w błędzie, bo początkowa waga to 59 kg, a odejmujac od niej 8 kg to 51 kg, a to chyba troche jednak za mało. Ja też przesadziłam, że chce schudnąć do 50 kg Wink 55 mi wystarczy.
Jeszcze raz przepraszam Mon!śka, że napisałam coś a Ty odebrałaś to jako, że ja mysle że Ty głupia jesteś. Embarassed sorcia, naparwde jesli tak to zabrzmiało - nie chciałam aby tak wyszło.

Deg, wiesz podjęłąm pewną decyzję - chcę schudnąć do 55 kg, a potem utrzymac tę wagę dużo ćwicząc. Nie zauwązyłąm żadnych zaburzeń - mam nadzieje że tak bedzie dalej. Wiesz, dużo osób zapewnia mnie że wyglądam dobrze, ale dla mnie nie jest dobrze. A wskażnika BMI używam dla pewnego przybliżenia. A dieta ełe piotra jest dla mnie głupotą, wiec nawet nie miałam zamiaru jej próbować. Stracić 1 kg to nie taki porblem -
może polecicie mi coś na szybsza przemianę materi, to nie bede musiała sie tak głodować - bo zjeść to ja lubie... Wink

Pozdrawiam cieplutko

Ps. Deg, a jaka jest idealna waga do mojego wzrostu i wieku??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 13:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Masz 15 lat, wzrost 171 zm wzrostu (sama bym tyle chciała mieć Sad a mam 165 czy nawet mniej) ważysz 59kg. (ja waże 54) Powinnaś ważyć około 60, 61,2 kg. to by była waga w sam raz dla dojrzewającej młodej dziewczyny w twoim wieku i wzroście.

Numer Gadu-Gadu
2891618
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 14:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twoi przyjaciele mioeli racje ja mam 10 lat 166cm wzrostu i 42kg
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 14:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ewcia napisał/a:
mam jesc sam ryż?? no co ty...az tak meczyc to ja sie nie chce...nie wiem ile kalori ma chleb, ale zapewne duzo (bułka ma około 15o kalori)

Jak zwykle pozdrawiam cieplutko
oh! a wiadro wody ma tyle kalorii ile 1 shabowy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 04 Lip, 2004 21:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie waze 59 kg tylko 56 kg!!!!! Dodawać to mi już nie musicie.
Ale i tak wszystkim dziekuje za posty.

Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 10 Lip, 2004 23:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ewcia: 62-63 kg (przy Twoim wzroście i wieku oczywiście)

Junior
Junior

PostWysłany: Nie 11 Lip, 2004 20:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzieki Deg, ale mimo wszystko zostanę przy swojej wadze - 56 kg. Już się nie odchudzam, tylko codiznnie jeżdże minimum 1 h na rowerku ( 1 godzinka - spalam 600 kalorii!!!)

Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
llloojhgafbs
Gość
PostWysłany: Nie 11 Lip, 2004 20:12   

siemka czy sądzicie zę przy wzroście 161 wazyć 52 kg to duża nadwaga ??
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 17 Lip, 2004 01:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ewcia: to dobrze. Sport prawie zawsze jest dobry!

llloojhgafbs: Nie wiemy ile masz lat. A to ważne.

Junior
Junior

PostWysłany: Pon 19 Lip, 2004 19:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dlaczego "prawie zawsze"??
Nio a od tygodnia codizennie rano i wieczorem robie po 200 brzuszków!! NIe to żebym sie chwaliła, ale naprawde jestem z siebie dumna!!! Nie odchudzam się, ale przyzwycziałm sie do dietetycznego jedzonka, wiec jem to na co mam ochote. A waze nadal 56 kg. wiec chyba jest dobrze.

Pozdrawiam cieplutko
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 25 Lip, 2004 03:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pamiętaj tylko, że jeśli rośniesz, powinna wzrosnąć również Twoja waga.
A Twoja aktywność sportowa jest godna podziwu!

Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu