Wysłany: Pią 30 Lip, 2004 11:29 PROSZĘ O SZYBKA ODPOWIEDZ
Zaraz idę na basen :( i to jest publiczny basen.. co bedzie jak dostane okresu w wodzie!!!! ojej..:( co ja mam robic...wezme np, 1 podpaske na wszelki wypadek ale to i tak nie pomoze.. mam caly czas siedziec na kocu :(
Spokojnie ) . Nie panikuj . Weź sobie 2 czy 3 podpaski . Pamiętaj nie musisz dostać dzisiaj . Jesli w wodzie zacznie cie strasznie bolec brzuch - to wyjdz :] . Idz do kibelka ;p . Wez oczywiscie podpaske ... Zrob co musisz i idz do domu ! .
Jesli juz masz miesiączki i wypada ci akurat dzis to albo nie idz na basen albo uzyj tamponu..ale jesli jeszcze nie mialas pierwszej miesiaczki nie rób wielkiego halo z tego basenu..dlaczego niby masz akurat dostac okres dzis? spokojnie! tak jak powiedziala poprzedniczka jak sie zle poczujesz to wyjdziesz z wody i juz..zresztą wątpie zebys okres dostala akurat dzis...nie mozesz rezygnowac z basenu tylko dlatego ze jeszce nie mialas okresu..jak przyjdzie swoj cas do go dostaniesz...jak kazdy..ale do tego momentu nie musisz rezygnowac z innych rzeczy jakimi jst np. basen.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Skąd wiesz,że miesiączki dostaniesz już dziś?? Jęśli to będzie twoja pierwsza miesiączka. to nigdy nic nie wiadomo!!A jeśli już miesączka wypada ci dziś i nie jet pierwszą- lepiej zostań w domciu !!! Chyba,że chcesz bardzo pójśc to idz,ale weź 2-3 podpaski!!! Jeśli się bedziesz żle czuć powiedz ratownikow lub komuś z dorosłych kto bedzie w pobliżu!!! I wyjdz z wody:) Miłego pływania!!!
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 30 Lip, 2004 15:41
nie musisz nikomu mówić o tym że dostałas okres, jeżeli bardzo chcesz pływać weź do torby 2 tampony gdy tylko poczujesz objawy, jak to powiedizały moje poprzedniczki wyjdź z wody, idź do toalety włóż tampona i po kłopocie, tylko nie zapomnij w krótkim czasie po wyjściu z wody (nie po każdym wyjściu bo byś chyba umarła ze zmęczenia i całą paczkę tamponów być straciła tylko jak już będziesz się przebierać) idź zmień tampon na nastepny /bądź na podpaskę...
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Hmm.. jeśli jesteś pewna że dziś dostaniesz okres to lepiej nie idź na basen i wymyśl sobie (lub zaproponuj jeśli idziesz z kimś) jakąs inną atrakcję można przecież wiele innych rzeczy robić, ale jak już zdecydujesz sie pójść to, tak jak wcześniej pisano, weź podpaski lub tampony i wyjdź z wody jak tylko zacznie cię mocno boleć brzuch.
one mają rację zalezy też od tego jak długo będziesz w wodzie tampon trzeba cmieniać co 5-7 godzin a jak wejdziesz do wody z alwaysem to zały basen wsiąknie:)
a ja wam szczerze powiem że nie lubie i nie umiem pływać ... i nie lubie chodzić na baseny (chlorowana woda wysusza skóre )
Dziewczyno jeśli chcesz iść to idź weź podpaski na wszelki wypadek ... albo oblicz sobie (jeśli już miałaś miesiączke) kiedy wypada ci najbliższa ...
_________________ miłość jest jak żmija : męczy , dręczy i zabija ...
milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 28 Wrz, 2004 19:39
aska - ja lubię, ale tylko wtedy, gdy nie idzimy na basen "klasowo".
sami10 - no z tym całym basenem to trochę przesadziłaś Ale istotnie, podpaska nie pomogłaby, bo zaraz przesiąkłaby
Co do tematu posta - nic dodać, nic ująć