Mam dzisiaj bardzo rzadką wydzielinę, prawie jak woda...Jest jej dużo.Zawsze miałam gęsy śluz. Dlaczego tak sie dzieje?Aha jest ona przeżroczysta tak jak zwykle.
mariola Gość
Wysłany: Czw 22 Lip, 2004 11:40
to jest normalne raz jest rzadkie a raz gęste to zależy od organizmu! Nie przejmuj się
potwierdzam to jest całkowicie natruralne, śluz zmienia się. Raz jest gęsty i klejący się a raz żadki jak woda... zmienia także kolor. Może być przezroczysty, żółty albo biały. Może być także z gródkami w środku, to naturalne. Może być także zielono-żółty Wtedy powiedz o tym szybko mamie i skieruj się do lekarza bo mogło sie wdać zakażenie! ale to że zmienia konsystencje to naturalne a jeśli ci to przeszkadza- noś wkładki higieniczne
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
To normalne ze konstystencja sluzu sie zmienia..dopiero jesli on będzie bardzo gęsty...tzw "serek" nalezy sie ududac do lekarza...kolory dopuszczalne to: biały, żółtawy i przeźroczysty a kolory które MOGĄ (ale nie muszą ) oznaczac horobe to: rózowy, zielony, brązowy. No jesli ci to przeszkadza to zmienaij często wkładki higieniczne. Polecam wkadki firmy Bella.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ten temat z milion razy byl poruszany na forum!! To kjest najnormaliniejsze- raz śluz jest gęsty, raz rzadki:) Nie ma powodów do obaw. To znak,że niedługo pojawi się pierwsza miesiączka!!Noś w torepce podopaskę.A jeśli jest Ci mokro w majtkach noś wkładki higieniczne jak napisała-Gościówa
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 03 Sie, 2004 22:13
Najlepsze wkładki tą Careefree (czy jak to się pisze)
Są cieniutkie, które ledwo zawierają milimetr
HeyaH Gość
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 11:30
KleO napisał/a:
Najlepsze wkładki tą Careefree (czy jak to się pisze)
Są cieniutkie, które ledwo zawierają milimetr
Ja się z tym nie zgadzam !!!
Porównaj sobie Careefree a Bella. Ja porównywałam (ja używam Bella, moja mama między miesiączkami Careefree) i jak na moje oko to: mają taką sama grubość, ale Careefree mają na środku taki prostokąt i TYLKO ON chłonie wydzielinę, natomiast Bella mają całą powierzchnię chłonącą.
To moje spostrzeżenie, hihi
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 10 Sie, 2004 14:50
Sami- wydzielina jest przezroczysta(np. zaraz po tym jak znajdzie się na Twoich majtkach to zawsze jest przezroczysta), ale gdy zasycha robi sie biała(jeśli jest jej więcej to żółta). I wcale nie jest to zakażenie pochwy, bo tak to już wszystkie byłybyśmy chore
Wydzielina ciagnaca sie to wydzielina płodna, natomiast zadka jest nieplodna. Gdzies tak pisalo. Oczywiscie jesli nie masz jeszcze okresu to to nie bardzo sie sprawdzi. Po okresie pewnie bedzie dokladnie tak.