| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Pokolenie 88-91
Autor Wiadomość
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 04 Sie, 2004 14:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

elfkaNenar napisał/a:
Pulkownik Nikt napisał/a:
Cytat:

Jesli będziecie dobrze traktowac KAZDEGO czlwieka to ludzie będa tez was dobrze traktowac.

Nie zgodzilbym sie z tym. Nawet jesli bedziesz dla wszystkich mily nie uchroni cie to od np. dostania z buta na ulicy i zostania okradzionym.

Z tym się niestety zgadzam, bo tak jak już było powiedziane zawsze znajdą się ludzię hamscy... ale niestety dzisiaj między subkulturami toczy się zacięta walka, aszczegulnie między pseudo-skejtami i peudo metalami czy punkami... bo oni myslą, że są cool, bo są w tej czy innej subkulturze to innym mozna dokopać, bo nie są tacy jak oni, a prawdziwi przedstawiciele subkultury są otwarci na każdą znajomość bez względu na to jak wygląda czy jakiej muzyki słucha

Nie do końca mnie zrozumieliście...Chodziło mi o to, że jeśli będzicie opluwać metali i bluzgac na nich napewno spotkacie się z tym samym w stosunku do was...a jesli będziecie dobrze traktowac człowieka z danej subkultury on będzie was tez was dobrze traktował. Skro jakis człowiek nic nam nie zrobił dalczego mamy go mieszac z błotem z powodu innego ubioru czy innych upodoban muzycznych? To że na świecie sa złodzieje, mordercy itp to wiem i zawsze tak było, jest i pewnie jeszcze długo będzie. Zawsze zdarzy się człiek który ze wzgędu na wszystko będzie cię wyśmiewał i źle traktował mimo że ty traktowałes go inczej...tego się nie da ukryć. Ale po co wyzywac metali i punków od brudasów?? W ten sposób zyskujesz dodatkowych wrogów. A jeśli będziesz ich dobrze traktować napwno kiedys Ci się odwdzęwczą. Bycie miłym i szanowanie innych raczej nie szkodzi, ale pomaga.

Numer Gadu-Gadu
730730
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 11:08   

Od dzisiaj ludzie ubierający się na czarno będą także wampirami Sad no bo przecież każdy, kto się ubiera na czarno jest zły...
Współczesne wampiry
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 14:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

chwile przedtem jak doszłam do tego postu przeczytałam ten artykuł, wiesz takie rzeczy lekko mówiąc śmieszą mnie z leksza... tak przecież każdy kto ubiera się na czarno jest: wampirem, satanistą, ćpunem, brudasem, marasem, mordercą, złodziejem, chla (hihi z tym sie moge zgodzić w 90% bo nie wszyscy piją ale dużo osóbek =D) itp. =/

Numer Gadu-Gadu
2891618
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 15:51   

Tylko nie zapominajmy, ze skate też ćpają i piją... a jakoś nikt nic nie ma do tego, bo to popularna subkultura, a HWDP to jest dla nich prawie jak religia, chociąż połowa z nich nigdy nie miała do czynienia z policją...
Powrót do góry
Ppark Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 22:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Piękny artykuł, piękny zbiór słowiańskich przesądów. A zauważyliście w jakim kontekście jest użyty cytat na końcu? W sumie to nic nowego, stare pomysły Nietzschego - ale w katolickim kraju każdy indywidualizm musi koniecznie być piętnowany. Stąd właśnie wg mnie taka niechęć wobec metali i podonych subkultur - z religijnych zastałości.

Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2020949
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 22:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o cytat na koncu to przypomina mi ideologie satanistow tzn. "Sam jestem dla siebie bogiem".
Taka niechec do innych subkultur moze sie brac takze z checi dowartosciowania siebie jako katolika. Mimo ze taki dresik pali cpa i pije i nie chodzi do kosciola to pobije odmienca i jest spoko katolik.Gdy moga zebrac sie i ponazekac na takich odmiencow czuja jednosc i sile. A gdy jeszcze takiego pobija to juz wogle full wypas. Poprostu zaspokajanie podstawowych potrzeb i dowartosciowywanie siebie.Nie mozna oceniac takich zachowan jako pobudek religijnych ale jako potrzeby zaspokojenia jakis podstawowych potrzeb. W koncu w jakiejs wiekszej grupie nie znajdzie sie duzo ludzi w pelni oddanych jakims idealom ale za to znajdzie sie pelno takich ktorzy chceli by czuc sie lepiej.
A wiec taki dresik chce sie poczuc lepiej a wiec pod pretekstem religijnym nie cierpie np. metali i znajduje w tym kolegow dzieki czemu czuje jednosc z nimi i czuje sie lepiej.

Pozdrawiam Mr. Green

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
Ppark Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 22:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ależ ja bynajmniej nie miałem na myśli jakichś dresików i innych półgłówków, tylko szarego polskiego zjadacza chleba. Taki zjadacz chleba, nawet jeżeli do kościoła nie chodzi i spokojnie sobie wegetuje, to i tak ma zakodowane pewne stereotypy pochodzące tak na oko ze średniowiecza, chociaż z chrześcijanami nigdy nic nie wiadomo. Do tego dochodzi jeszcze ogólny "tradycjonalizm polski", czyli prościej ciemnota, i każdy na czarno ubrany jest już "panem brzydkim szatanem"(określenie autentyczne, z życia wzięte).

Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2020949
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 23:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:

panem brzydkim szatanem"(określenie autentyczne, z życia wzięte).

lol & rotfl Mr. Green

Ale taki zwykly szary zjadacz chleba tez ma ludzkie potrzeby ktore realizuje pod pretekstem religi.
Zreszta na jedno wychodzi: ciemnota Smile

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Czw 05 Sie, 2004 23:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jedno powiem. Tu niemożna zaraz oceniać METAL jest zły, SKEJT jest dobry czy tam DRES. Bo każdy z nas jest INNY, jeden jest dresem i słucha metalu i zabija ludzi i ćpa, inny jest Metalem słucha metalu pije ale jest tolerancyjny,a inny może bić ludzi, tak samo HipHopowcy.. Przecież nieznaczy że jeśli nawet ubeirasz sie na czarno musisz być metalem. Może to poprostu lubisz? Przecież możesz sluchać hip hopu.. i możesz byc tolerancyjny, a możesz zabijać ludzi, możesz słuchać discopolo i być dilerem.. ej no różnie bywa.. ja znam wielu metali, hip hopowców, dresiarzy, skejtów. Jeden skejt może słuchać metalu... inny hip hopu, a inny popu! Ale ubiera się jak skejt. znam i takich.. Ja lubie kolorowe ciuchy, ale niepogardze czarnymi.. lubie szare odcienie, a słucham metalu.. hip hop lubie.. niektóre utworki naprwade są fajne.. niesłucham tylko popu..
Nie oceniajcie ludzi po ubiorze... trzeba ich poznać.
dopisze: przecież hip hopowiec też może należeć do sekty "i pić krew z kota" ..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 17:43   

Byłam harcerką... w hufcu było wielu metalów, punków, rockowców... w sumie to sk8 byli liczeni na sztuki. uczestniczyłam czasem w pielgrzymkach i większych mszach gdzie oprócz harcerzy były także inne ruchy młodzieżowe do których nalezało także wielu metalów. A więc jeśli się ubiera na czarno i słucha ostrzejszej muzyki to nekoniecznie nie można chodzić do kościoła, pomagać innym i był miłym i usmiechniętym. Tylko, że wielu przeciętnych "katolików" nie widzi tego jak "dzieci szatana" przyczyniają się dla innych i dla kościoła.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 07 Sie, 2004 01:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w druzynie sa sami metale Smile)) a "dzieci ulicy" jest zaledwie kilku ;P

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8240066
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 19 Sie, 2004 23:30   

http://metal.eu.org/fun/swiatlo_zycie/zlamuza.htm
Poczytajcie i pośmiejcie się razem ze mną Cool
Powrót do góry
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 20 Sie, 2004 12:20   

Najsmieszniejsze sa nazwy zespolów... SlipKnoT, P.O.D., w których jak wiadomo tak duzo jest w tekstach o Bogu? No i Nirvana, Kelly Osbourne? biggrin Queen, R.E.M?! Laughing
Powrót do góry
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Pią 20 Sie, 2004 12:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

albo elton john i madonna hahahah
Powrót do góry
Pacyfistka Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 20 Sie, 2004 16:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziwne czemu nie ma tam Britney Spear, Christiny Aguilery i jeszcze paru " grzecznych dziewczynek "??

Strona 3 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu