Ciągle czekam kiedy dostane pierwwszy okres. A jak juz bede go miec to jakie radzicie mi dziewczyny uywac podasek ?Jak kiedys se włożyłam alwaysa to cułam sie jak w pieluchach bo jest..jakas wielka,szeroka... Jaka podpaska jest wg was najlepsza dla dziewczyn w moim wieq ?Z goey dziex za odpowiedź
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 17:50
moim zdaniem najlepsza podpaską jest tampon
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 18:07 yhg
Tampon?!Ale wiesz slyszalam o zagrozeniach w zwiazku z tamponami ale mi chodzi o podpaske bo uwazam ze jest bezpieczna a z tamponami wole nie ryzykowac ](*,)
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 18:10
no nie wiem, z tamponem nie czujesz się jak w pieluszce i wogóle nie cuzjesz że masz okres, a jeżeli tampony byłyby niebezpieczne (są ale w minimalnym stopniu-prawie niezauważalnym) to wszystkie kobiety które ich używaja powinny łazić w strzęopkach nerwów że może im sies tać krzywda
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 18:16
hm... ja tez jestem dziewczyn(k)ą mam dopeiro te swoje 14,5 roku (rocznikowo mam 14) wiek nie ma tu nic do rzeczy, tamponów możesz używać od pierwszej miesiączki!
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 18:24 :D
Aha no wiec wielkie dzieki oby wszystko było ok bo wszstko wskazywało na to ze to we wresniu ale wydzieliny sluzowej nie ma,cioty nie ma.Pozdro!
Tampon?!Ale wiesz slyszalam o zagrozeniach w zwiazku z tamponami ale mi chodzi o podpaske bo uwazam ze jest bezpieczna a z tamponami wole nie ryzykowac ](*,)
Eh prymitywne podejscie do sprawy ...
_________________ Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 19:12
Kurde spec sie odezwał...co za podejście
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 20:21
Jak się boisz na razie tamponów to ja polecam Bella zielone, bo sama ich używam od niemal początku, a na noc bella zielone na noc. Ale tampony tak jak mówi Panienka Wierzba też warto wypróbować. A po alwaysach moja koleżanka miała odparzenia więc coś w tym jest, ja osobiście ich nigdy nie miałam
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 20:58
No niestety jeśli nie chcesz używać tamponów musisz znieść to uczucie "pieluchy". Ja raz myslałam,ze dostałam okres(tak to wyglądało) to założyłam podpaske an noc to myslałam,że nie usnę tak niewygodnie...Nigdy więcej! Ale na pewno da sie przyzwyczaić...Po jakiś 20 latach Nie no,żartuję
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 21:12
Jeśli chodzi o podpaski to dla mnie najlesze są Alwaysy... bella są jakieś takie malutkie... a ja niestety zawsze mam obfite okresy
A tampony są zbawieniem... poprostu nie czuje się, że ma się okres Ale nie używam ich non stop, tylko jak muszę... do szkoły też czasami noszę, np jak mam w-f.
Mróweczka: to wcale nie jest tak, że po 20 latach sie przyzwyczaisz do podpasek, hehe Ja się przyzwyczaiłam już podczas 2 miesiączki Ale fakt: podczas pierwszej czułąm się w nich strasznie... cały czas bałam się, że ktoś zobaczy, że mam okres Teraz jestem pewna, że nikt nie widzi, heh
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 31 Sie, 2004 21:25
Ja też bardzo szybko przyzwyczailam się do uczucia pieluchy... nie jest takie straszne, teraz wogule nie czuję podpaski, chyba, ze ją w pośpiechu źle założe. Tak szczerze to sama nie miałam jeszcze tamponów, ale zamierzam założyć podczas następnego okresu, bo jak widze są tu zachwalane
tina Gość
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2004 09:59
no ja nie nosze tez troche sie boje a po za tym sa drogie!!!!!!
Gość
Wysłany: Sro 01 Wrz, 2004 11:47
[quote="elfkaNenar"]Jak się boisz na razie tamponów to ja polecam Bella zielone, bo sama ich używam od niemal początku, a na noc bella zielone na noc. Ale tampony tak jak mówi Panienka Wierzba też warto wypróbować. A po alwaysach moja koleżanka miała odparzenia 8O więc coś w tym jest, ja osobiście ich nigdy nie miałam[/quote]
A ja używam podpaski bella, te w granatowym opakowaniu, bo tylko takie mama kupuje i mam odparzenia (z tego powodu właśnie boję się kolejnego okresu). Prubowałam już różnych podpasek, i najlepiej sie czułam w belli, alweys i ines z tą taką drobną siateczka (odparzenia były mniejsze). bo te bez jak są już mokre to się przyklejają, a te zawsze dają mi uczucie sochości i się nie przyklejają. I chciałabym wyprubować tamponów, ale mama mówi, że to w moim wieku (mam niedawno skończone 12 lat) nie jest takie potrzebne i że sobie z nimi nie poradzę. i że dopiero jak będę starsza, bo nawet teraz nie potrafię sobie przewidzieć itp. Napiszcie mi co zrobić, aby nie mieć odparzeń? Podmywam się dwa razy dziennie, podpaski 4 na dzień, na noc jedną dużą i już pisałąm jakie uzywam. I co jeszcze?