| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak przekonać rodziców ???
Autor Wiadomość
Mozilla Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 19:47   Jak przekonać rodziców ??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Teraz pójdę do I gimnazjum, no i będe zupełnie sama, nikogo znajomego z klasy, ze szkoły.
No i ja chce mieć telefon komurkowy. Jak mam przekonać rodziców a by mi go kupili??Jak tylko zaczynam rozmowe na ten temat, to tato z mamą od razu,,Po co ci on?",,Co z nim będziesz robiła",,Z kim gadała" i takie ble,ble.ble.
Ja sie boje pujsc do szkoly bo boje sie ze mnie wyśmieją, przecierz komurka u młodzierzy to podstawa. Dziewczyny, chłopaki, pomurzce mi ich przekonac, dpradzcie coś...
Prosze i z góry dziękuje

Numer Gadu-Gadu
nie+mam

Numer ICQ
Vandit Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

I bardzo pozytywnie, ze rodzice Ci nie daja wszystkiego "na tacy" Pokaz im, ze na telefonie naprawde Ci zalezy. Naprzyklad zacznij zbierac pieniadze na niego. Moge Cie pocieszyc ;-) Telefon Nokia 3210(wieczny telefon) uzywany kosztuje w granicach 80-120 zl + Karta startowa naprzyklad Heyah 20zl (czy 25zl nie wiem dokladnie) Daje w sumie kwote 100-145zl. Imo to jest bardzo realna kwota do uzbierania.

Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 31 Sie, 2004 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mozilla ja nie mam komorki ... Nie chce miec . Po co mi ? Ty sama powinnas najlepiej wiedziec jak przekonac rodzicow .... Przeciez nie nznamy ich ;> Powiedz ze za to bedziesz miala czerwony pasek biggrin to dziala Wink)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
aska Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 01 Wrz, 2004 11:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam komórke , ale to jest i dobre i złe !!! dobre jest to że w każdej chwili mogę zawiadomić rodziców że się spóźnie ... a złe jest to że dostaje od kogoś głuchacze (nie moge zobaczyć kto bo pokazuje mi "numer prywatny") ...
Jeśli chcesz mieć komórke powiedz rodzicą dlaczego i że to jest pomocne ...

milczenie jest złotem (ale nie zawsze)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5336608
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 01 Wrz, 2004 23:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja przekonałam rodziców na komórkę mówiąc, że teraz po szkole sobie wychodze, i może się przydać. Albo ostatnio jeździłam do jednego z moich koni, i też potrzebowałam kontaktu żeby mnie odebrali, doradzili co mam robić itd. Tylko nie mów że chcesz mieć bo wszyscy mają!! Nie polecam:)

pozdrawiam

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 02 Wrz, 2004 15:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgodziłabym się z Vanditem ale nawet jeśli uzbierasz te 200 zł na telefon rodzice mogą bronić się argumentami,że przecież za telefon trzeba płacić(na kartę trochę mniej, ale zpoczątku też dużo).Moi własnie tak robili. Zgadzam się z Klaczą- nie używaj argumentów "bo inni mają".To ich nei przekona, wręcz przeciwnie-utwierdzi w przekonaniu,że nie powinnaś mieć jeszcze komórki.
Ja dostałam telefon komórkowy ponad rok temu,kiedy tata kupował mojej siostrze nowy(ja dostałam ten stary). I na prawdę nie sądzę,żeby to było niezbędne...Teraz już myślę,że potrafiłabym się obyć bez komórki. W podstawówce byłąm jedną z pierwszych osób,które miały włąsny telefon komórkowy. POtem pod koniec 6 klasy wszyscy kupowali sobie telefony i to było najgorsze...Oni mysleli,że są teraz COOL i ciągle pisali do nie sms-y...Dla mnie to już było udne czytać 100 razy "Bo mróweczka to laseczka! Siema laska! Poczatujemy?Czy może za bardzo boisz się,że Twój chłopak się dowie? Mr. Green " i odpisywać na nie...W koncu nie odpisywałam bo to tylko szkoda kasy a wtedy pisali "I co? Boisz się? Wiedziałem! Ej no nie bądź taka sztywna!"...Raju...Tak samo z Internetem...Mam go juz pare dobrych lat, korzystam 2 lata...W 6 klasie dużo osób założyło sobie Internet i też ciagle teksty na GG "Hej, poczatujemy laseczka?Wink"...A potem w szkole mi mówili,że ze mną się fajnie gada,tylko trzeba mnie "rozkręcić" Rolling Eyes Wtedy mówiłam,że mi sie już po prostu znudziły takie "cool" rozmowy..Owszem gadałąm tak przez GG jakieś 2 lata temu kiedy jeszcze zaznajamiałam się z netem...No ale, nieważne Mr. Green
Moim zdaniem nikt nie będzie się z Ciebie śmiał,że nie masz komórki. A jeśli tak, to ta osoba nie jest warta Twojej przyjaźni. Zobaczysz jeszcze,że Twoje bawy były bezpodstawne Wink

klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 02 Wrz, 2004 23:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Co do komórek- najgorsze jest, jak ktoś się chwali jaką to super ma komórkę Mad Jeju...czy te dzieciaki nie wiedzą, do czego coś takiego służy?-NIE!. Bo dla nich liczy się tylko to, ile gier, i bajerów ma komórka, czy ma aparat, kolorowy wyświetlacz, czy jest jakaś tam najnowsza super itd. A jak ktoś ma 'gorszą'(bo poco 2 tysiące wydawać, skoro można 200zł?) to od razu on też jest gorszy:/ Tacy ludzie mają komórkę tylko dla szpanu, a nie do celu w którym została stworzona!.

pozdrawiam

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Pią 03 Wrz, 2004 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam komórkę już około 1,5 roku. Nie ma bajerów, ani kolorowego wyświetlacza.
Wystarczy mi taka. Lubie pisać smsy do koleżanek to mi ułatwia komunikację Wink
Ale bez komórki mogłabym żyć. Jeżeli chcesz mieć telefon musisz wiedzieć, że to co miesięczny wydatek co najmniej 20 zł na kartę... Sad
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
Aren
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 04 Wrz, 2004 19:38   

Jakby mi to z ust wyjęłaś bo ja tez teraz [od roku] staram się o komórke lecz im na serio nie można wytłumaczyć zwłaszcze że Ta komórka jest z mixPlus, za 1 zł+aktywacja z kartą 30 zł=31 zł A oni... sami wiecie =/
Ta komórka jest za 1 zł ma bajerki ale za 1 zł?!?!?! to wole taką niż też za 1 zł. gorszą =/ wy też wybralibyście na pewno lepszą w tej samej cenie
Powrót do góry
pechowa ona Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 07 Wrz, 2004 15:12   No więc !!! Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najlepiej powiedz im że ich doskonale rozumiesz że wiesz o tym że komórka ma i wady i zalety.
Po 1 - Kiedy wychodzisz z domu i coś sie dzieje lub spóźnisz sie do domu to zadzwonisz do rodziców a oni nie będą się o Ciebie martwić.
Ja mam 11 lat i juz 2 lata mam komórkę. Najlepiej porozglądaj sie po realu. Na pasazu sa stoiska z uzywanymi telefonami ktore sa bardzo tanie !!!! Ale broń boze nie zrob jakiegos glupstwa typu ukrywanie telefonu przed rodzicami !!! No to pa trzymam kciuki a o nowa szkole sie nie boj ja wiem jak to jest Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2071312
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam komóre 2 lata ponad.. ale ja mam 3310, mialam siemensa z bajerami, ale mi niebyl potrzebny, i dalam go mamie, a sobie nokie kupilam.
komorka jest tylko w jednym kawalku dobra: mozna sie szybko kontaktowac ze znajomymi zle: oni sie szybka z toba czasem kontaktuja;p czasme to zle.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Odpowiedz do tematu