| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
odstresowanie
Autor Wiadomość
słoneczko Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 04 Wrz, 2004 13:39   odstresowanie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mam do was pytanko - czy nie znacie jakichś sposobów na radzenie sobie ze stresem.chodzi mi tutaj głównie o jakieś metody którymi mogłabym posługiwać sie również w szkole.moze głupio to zabrzmiało Confused .jestem chora na zespół jelita drażliwego i wydaje mi sie ze u mnie wszystkie objawy są związane ze stresem ,niepokojem.przed wyjściem do szkoły co chwile biegam do ubikacji a w szkole cały czas boli mnie brzuch i jest mi niedobrze.prosze was o pomoc bo to jest naprawde męczące czy nie znacie jakichś sposobów na odstresowanie sie Question Question aha pije także cherbatki uspakajające w domu le nie bardzo to pomaga.POMÓZCIE Exclamation Exclamation Exclamation
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8725800
Mon!śka Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 12:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja jak się denerwuję, to próbuję głęboko i spokojnie oddychać i to czasami mi pomaga. Widzę, że u Ciebie nerwy są BARDZO NIE WSKAZANE, ale rozumiem Cię, że na pewno przeżywasz różne stresy i ich brak w naszym codziennym ludzkim życiu jest prawie niemożliwy. Może spróbowałabyś codziennie przed snem ćwiczyć jogę? Słuszałam, że to pomaga... Pamiętam, jak kiedyś miałam jechać na konkurs recytatorski i tydzień wcześniej potwornie się denerwowałam. Dzień przed wyjazdem, wieczorem, strasznie się modliłam i błagałam Boga, abym w czasie konkursu się nie denerwowała, bo wiadomo nerwy, więc głos mi się może zachwiać... I w trakcie konkursu WCALE się nie denerwowałam. Byłam zaskoczona, ale to była prawda. Zawsze takie rzeczy bardzo przeżywam, a wtedy 0 nerwów. Byłam spokojna jakby nigdy nic. Więc jeśli jesteś katoliczką - spróbuj tego! Może Tobie też to pomoże!!! Pozdrawiam!!! Pa! Życzę powodzenia!!!

Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 12:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mon!śka ma w zupełności rację. Też słyszalam o jodze , i slyszalam ze jest ona skuteczna na stres. Wypróbuj to. A co do modlitw - to nie wiem czy one pomagają zarówno w stresie. Ja modlę się codziennie , no ale jakoś stres przed klasówką mi nie mija Wink
A co do Twojej choroby... to nie wiem czy objawy jej to stres....
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 17:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzieki serdeczne Exclamation
co do tej jogi to czytałam w temacie "stres 2"że trzeba sie gdzies zapisywac.czy to prawda Question nie idzie sie tego jakoś w domu "nauczyć" Question
Nina_006 - a co twoim zdaniem moze być przyczyną mojej choroby i objawów z ną związanych Question
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
tina
Gość
PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 18:05   

wez jakas tabletke od bolu i porozmawiaj z lekarzem
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 19:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u lekarza już byłam w koncu powiedział co mi jest i tabletki tez biore ale nie bardzo pomagają bo to jak mi sie wydaje jest związane ze stresem choć tak naprawde nie boje sie to jest jakoś we mnie.ale czasmi zdarza sie ze nie musze brać tabletek i nic mnie nie boli.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 19:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem jakie objawy mogą być twojej choroby słoneczko bo jej nie znam. Lepiej nie zatruwaj się tabletkami. Moim zdaniem te bóle brzucha itp. są spowodowane stresem.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 20:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak ale czasami te tabletki mi pomagają bo rozkurczaja mój żoładek i jelitka i wtedy nie odczuwam aż tak bardzo tego bólu ale czasmi stres jest silniejszy ode mnie i nawet tabletki nie pomagają.gdybym ich nie miała było by znacznie gorzej.ja mam tylko nadzieje że lekarz postawił słuszna diagnoe i faktycznie jest to ta choroba bo jakby sie okazało co innego to chyba bym sie załamała Sad .a tak jestem w przekonaniu że to jest stres i staram ise go jakoś zwalczyć tylko nie wychodzi mi to za bardzo.
dzięki wam za rady Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 20:50   Re: odstresowanie

Najlepiej zrobisz, jesli pojdziesz do lekarza. On Ci fachowo wszystko wyjasni i przepisze leki odpowiednie dla osoby w Twoim wieku. Ja takze probowalabym sie w jakis sposob odstersowac - spacer, kino, muzyka lub - tak jak pisali powyzej - joga. Staraj sie o tym tak nie myslec i nie skupiac swojej uwagi. Ja zawsze wierzylam w zbawienne dzialanie autosugestii Smile
Pozdrawiam Kwiat Kwiat Kwiat
Powrót do góry
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 05 Wrz, 2004 21:22   

[quote="Mon!śka"]Ja jak się denerwuję, to próbuję głęboko i spokojnie oddychać i to czasami mi pomaga. Widzę, że u Ciebie nerwy są BARDZO NIE WSKAZANE, ale rozumiem Cię, że na pewno przeżywasz różne stresy i ich brak w naszym codziennym ludzkim życiu jest prawie niemożliwy. Może spróbowałabyś codziennie przed snem ćwiczyć jogę? Słuszałam, że to pomaga... Pamiętam, jak kiedyś miałam jechać na konkurs recytatorski i tydzień wcześniej potwornie się denerwowałam. Dzień przed wyjazdem, wieczorem, strasznie się modliłam i błagałam Boga, abym w czasie konkursu się nie denerwowała, bo wiadomo nerwy, więc głos mi się może zachwiać... I w trakcie konkursu WCALE się nie denerwowałam. Byłam zaskoczona, ale to była prawda. Zawsze takie rzeczy bardzo przeżywam, a wtedy 0 nerwów. Byłam spokojna jakby nigdy nic. Więc jeśli jesteś katoliczką - spróbuj tego! Może Tobie też to pomoże!!! Pozdrawiam!!! Pa! Życzę powodzenia!!![/quote]
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Pon 06 Wrz, 2004 14:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na płytce są kursy jogi moja siostra nawet taką ma. Są też książki ze szczegołowymi poleceniami. A co do stresu to może sprubój zwalczyć przyczynę?

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 08 Wrz, 2004 14:21   

Może trochę gimnastyki świeżości i jogi by ci pomogły Smile
Powrót do góry
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja jak jestem zestresowana to głęboko oddycham i staram nie myśleć się o tym co mnie tak stresuje.
A jak jestem sama to poprostu zamykam oczy, a łzy same płyną Wink ... ale przy innych nie ryczę, chociaż to najlepszy sposób na odstresowanie Wink
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 10 Wrz, 2004 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dzięi wszystkim za komentarze i rady Exclamation Very Happy chyba jednak poszukam coś na temat jogi i postaram sie z niej skorzystać a co do tego oddychania to nie bardzo mi pomaga a płakać w czasie stresu nie potrafie bo nie umiem wymusić płaczu.ale ciekawe podejście do stresu Wink dzięki wszystkim Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8725800
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 11 Wrz, 2004 19:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a przpypomniałam sobie sposób. najleprzy jest prysznic! I na złość, na stres i na smutek...na wszystko! Smile

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu