| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
soczewki
Autor Wiadomość
~Alicia
Gość
PostWysłany: Pon 19 Sie, 2002 22:35   soczewki

mam słaby wzrok i niedawno zaczełam nosić soczewki kontaktowe. słyszałam, że może mi się przez to pogorszyć wzrok. czy to prawda?
Przejdź na dół
~mimirka@@@@@@@@@
Gość
PostWysłany: Pon 19 Sie, 2002 22:36   

ja mysle ze raczej nie bo soczewki po to sa zeby juz nosic zamiast okularow.to tak jak okulary tyle ze sie lepiej czujeszw soczewkach.sama mysle nad wyborem soczewek(nosze okulary).chyba ze badania okulistyczne wykazaly iz nie mozesz ich nosic.czy okulary psuja wzrok?nie.a wiec soczewki tez nie.ale jesli rzeczywiscie ci sie pogarsza wzrok,bola cie oczy to powiedz jak najszybciej o tym mamie!
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 19 Sie, 2002 22:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dobrze dobrane soczewki (jeśli oczywiście nie masz przeciwskazań do ich noszenia) nie pogarszają wzroku. Co więcej - soczewki można lepiej dobrać do wady wzroku niż okulary.

Pamiętaj tylko, że soczewkami trzeba się bardziej opiekować niż okularami. Przestrzegaj zasad, o których opowiedział Ci okulista.

olkakow
Gość
PostWysłany: Pon 19 Sie, 2002 22:41   

Nosze soczewki od siedmiu lat. Jest spoko ja bardzo łatwo się przyzwyczaiłam. Teraz są lepsze szkła kontaktowe które podobno nie wpływają ujemnie na rogówkę oka tzn.nie powodują jej wrastania są one niestety troszkę droższe. Musisz dużą wagę przywiązać do tego jakiej firmy soczewki kupujesz, czy przepuszczają one powietrze żeby oczy miały dostęp powietrza.
Powrót do góry
demolek
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 17 Lut, 2003 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hmm jak ci się przez soczewki może popsuć wzrok??
Jeżeli ci je polecił okulista to nawepno dla twojego dobra
wierz mi Wink

Numer Gadu-Gadu
demolka123@wp.pl
Nemeia Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 17 Lut, 2003 19:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jedynym powodem dla ktorego mogl by cie sie popsuc wzrok od soczewek (kontaktow) to gdzy miala bys uczulenie na tworzywo z ktorego sa wykonane, i nie zglosila bys tego do swojego okulisty. Poza tym jestes zupelnie bezpieczna Smile

Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Odpowiedz do tematu