No właśńie, chodzi o to że chciałabym przebić język a podobno często dochodzi podczas tego do zakażenia? Co robić?
_________________ She wants to go home, and nobody's home.
Its where she lies, broken inside.
There's no place to go, no place to go to dry her eyes.
Broken inside.
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 14 Paź, 2004 19:38
No i do zwiekszenia prochnicy, zaniku dziasel, no, zakazenia, poza tym spuchniety jezyk to chyba jeszcze gorzej niz ucho.
Tavion Gość
Wysłany: Czw 14 Paź, 2004 20:09
Ja miałam trochę opuchnięty, ale to wszystko. Jakoś nic mi nie jest i żyję
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 09:49
W wieku 13 lat chcesz sobie wbijać kolczyk na język??!
Wiesz jak to obrzydliwie wygląda? Można przy przebijaniu języka złapać jakieś zakarzenie itp.A po za tym chyba jest okropnie niewygodnie miec taki kolczyk na języku ...
Nie przeszkadza to w jedzeniu?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 11:15
ja mam lat 14 (a jak bede robic se kolczyk w jezyku bede miec juz 15) a czy Ci sie to podoba czy nie jest rzecza wzgledna, tak samo jak niektorym nie podoba sie tatuaz albo cos w tym stylu. Czy przeszkadza to w jedzeniu? raczej nie (z relacji znajomych z kolczykami) a juz jeden temat na ten temat byl (i bylo tam w trzy i troche napisane o wszystkich zakazeniach itp.)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Tavion Gość
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 18:34
To nie przeszkadza w jedzeniu, tak w ogóle, to bzdura. Przez pierwsze (2?) dni będziesz czuła się dziwnie. Ale to przejdzie. Ja nawet tego nie czuję, chyba że go jakoś specjalnie dotykam. I nie zgadzam się, że to wygląda paskudnie. Każdy ma swój gust, od tego trzeba zacząć.
Ja odradzam kolczyka w języku .. keidys pisałam o tym ale się powtorzę...
A więc .. mojej mamy kolezanka zrobiła sobie kolczyka w języku .. na początku bolało jak... ale wytrzymała . Caly czas jak mówiła to kolczyk obijał jej zęby i to bolało .. postanowiła zdjąc kolczyka... ale język był cały zapuchnięty.. probowała z tysiąc razy ... nawet poszła do tego co jej robił tego kolczyka .... facet cos tam powiedział(niepamietam co ;p) że nie mozna go teraz sciagnąc bo sie cos stało .... Ona zrozpaczona niewiedziala co robic ... jej mądry mąz wpadł na pomysl zeby to obcengami(chyba) przeciąc ... udało się ... historia ta skończyła się dobrze ... ale to co wycierpiała Anna(tak się nazywa) jest straszne ;]]
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 20:10
a ja odpowiem drugi raz to co juz kiedys odpowiedzialam. Wszystkie wkrecane kolczyki (czy to do pepka, czy do wargi czy brwi czy jezyka) moga sie zaciac, wiesz ilu ludziom stalo sie tak z kolczykiem w pepku? nawet nie pytaj. Wiec po prostu Twoja znajoma miala pecha, kazdemu moze sie przytrafic, czy to w jezyku, czy to w pepku, czy w brwi czy wardze...
a ja odpowiem drugi raz to co juz kiedys odpowiedzialam. Wszystkie wkrecane kolczyki (czy to do pepka, czy do wargi czy brwi czy jezyka) moga sie zaciac, wiesz ilu ludziom stalo sie tak z kolczykiem w pepku? nawet nie pytaj. Wiec po prostu Twoja znajoma miala pecha, kazdemu moze sie przytrafic, czy to w jezyku, czy to w pepku, czy w brwi czy wardze...
I własnie to jest to ryzyko ...Dlatego nie radzę jej robić tego bo szkoda bedzie dziewczyny =P Ci panienko też nie radzę ... ale to Twoja decyzja A tak wogule rodzice Ci pozwolili ?(pytanie do panienki)
Weronika Gość
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 20:24
a mi kolczyk w uchu został i miałam wyciągany operacyjnie
Wysłany: Pią 15 Paź, 2004 20:28
hm... mam zamiar z nimi o tym pogadac przed zrobieniem sobie ale i tak czy mi pozwola czy nie to sobie zrobie. Matce juz o tym wspominalam, jakos sceptycznie na to nie patrzyla ale nie byla tez zbytnio przychylna. Tak ryzyko, cale zycie jest zwiaze z ryzykiem, nie wychodz z domu bo wszedzie moga byc pedofile i zboczency, w szkole, w kosciele, na ulicy, wsrod Twoich znajomych...