Mam pytanie. Jak długo rosną włosy pod pachami? Mi zaczęły rosnąć gdzieś tak pod koniec wakacji. Od tamtej pory mam kilka ciemnych włosów pod jedną pachą, i pod drugą też jest kilka (ciemnych oczywiście). Ile może minąć, zanim urośnie mi ich więcej? Mam zamiar na wiosnę zacząć golić.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 18:49
Ja włosy pod pachami zaczęłam golić po jakimś prawie roku ich działąlności( ),wcale nie były wtedy za długie ale jak byłam w stroju kąpielowym i podnosiłam rękę to nie za fajnie było,po za tym śmierdziało,bo strasznie się pociłam(i bez nich się pocę,ale mniej). To indywidualna sprawa,ale zazwyczaj one tak po pół roku nie są jeszcze zbyt długie.
Dzięki za odpowiedź. Jeśli to sprawa indywidualna, zgolę sobię kiedy będę chciała Poprostu
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące włosów pod pachami. Czym się je goli? Czy można golarką do nóg i na mydle? Czy trzeba jakiś specjalny środek do wrażliwych części ciała?
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:02
Jeśli chodzi Ci o taki jednorazowy nożyk to jak najbardziej. Najlepiej użyj bardzo dużo dezodorantu w kulce, lub mydła w płynie i zgól. To chyba najprostszy sposób,bo jednorazową maszynkę kupisz w każdej drogerii,przeważnie kosztuje ok. 2 zł, i starcza na parę razy.
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 19:10
Ja golę i nogi i pachy na mydło, i nic mi się nie dzieje. Widocznie to Ty Kinga masz taką wrażliwą skórę. Poza tym po goleniu najlepiej posmarować się jakimś balsamem,żeby złagodzić ewentualne zacięcia itp.
I tak też robię. Mama kiedyś kupiła mi w AVONie taki wiśniowy balsam do ciała. Długo go nie używałam, ale gdy zaczęłam golić nogi powróciłam do niego. Prawie po każdym goleniu smaruję nim nogi. Jest świetny! Pod pachy chyba też by się nadawał...
A jeszcze co do golenia na mydło: czasem golę nogi na mydle, ale zazwyczaj robię to z samą wodą. Widzę wtedy, gdzie jeszcze są włosy. Poza tym nic mi nie jest. Ale szczerze powiedziawszy pachy bym się bała ogolić bez mydła bądź kremu. O rajciu!
Gość
Wysłany: Wto 02 Lis, 2004 23:08
jednorazowe maszynki na pare razy... ciekawe czemu nazywają sie jednorazowe?:)
A do mnie do domu się kupuje opakowanie 5 sztuk i starcza mi i mamie (nie wiem jak intruz, czy mi podbiera czy nie) na miesiąc. Ja używam jedną golarkę na średnio 5 razy. Zależy jaka pora roku
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 17:59
Mam okres, ale nie mam włosów pod pachami, trochę to dziwne, ale, OK. Zresztą cieszę się, że nie mam włosów pod pachami, ale wzmaga mi się pocenie
Częśto i bardzo się pocę, nawet gdy jest mi zimno, ale pachy mam rozgrane, bo nie przepuszczają powietrza, ponieważ nie dopuszczają do tamtąd powietrza
Ja jestem ciekawa, komu po pierwszym goleniu jednorazówka się "tępi" (ostrze) i trzeba ją wyrzucić... Mi się nawet po pięciu goleniach nie tępi. A co dopiero po jednym... phi
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE