Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 11:51
Cze
No Nena właśnie miałam to napisać <lol> hehehehe
Kleo to było jeszcze zanim miałaś miesiączke
A wtedy ten temat miał dosyć duże powodzenia bo sie zaczęła dyskusja o tych książeczkach <lol>
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 15:10
Nena napisał/a:
Sorry za offtop - Kleo, pamietasz tak ze dwa lata temu, jak wszedzie to wklejalas? Ten tekst? Ale wszyscy byli na ciebie wkurzeni
Może i byli, ale nie wszędzie go wklejałam, tylko wtedy, kiedy omawiany był ten temat. To było 2 lata temu, więc to przeszłość, a gdy szukałam już linku do tego, gdzie zamieściłam ten temat, to już nie mogłam znaleść...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 01 Lis, 2004 20:09
KleO - taką samą, słowo w słowo Poprostu też od Always
Bardzo możliwe, ze dostałyście ten sam poradnik. Chyba większość dziewcząt dostaje taką samą. Ja będę mieć WDŻ tylko do końca tego półrocza, więc chyba niedługo dostanę paczuszkę (upragnioną! ). Już nie mogę się doczekać Wreszcie dostanę moje własne podpaski, nie kupowane przez mamę ani tatę. A pewnie niedługo się przydadzą Będę mieć 3 książeczkę na ten temat. To dobrze. O rrraju, nie doczekam się tej lekcji!!
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 19:02
Gabrielen napisał/a:
KleO - taką samą, słowo w słowo Poprostu też od Always
Spoko! A miałaś tam 4 podpaski, kalendarzyk i pudełeczko na podpaski, żeby nikt się nie dowiedział co w nim jest? Bo jak tak, więc spoko
mycha92 napisał/a:
Bardzo możliwe, ze dostałyście ten sam poradnik. Chyba większość dziewcząt dostaje taką samą. Ja będę mieć WDŻ tylko do końca tego półrocza, więc chyba niedługo dostanę paczuszkę (upragnioną! ). Już nie mogę się doczekać Wreszcie dostanę moje własne podpaski, nie kupowane przez mamę ani tatę. A pewnie niedługo się przydadzą Będę mieć 3 książeczkę na ten temat. To dobrze. O rrraju, nie doczekam się tej lekcji!!
A ja, gdy miałam tą prelekcję z pielęgniarką, to nie wiedziałam, że w ogóle sa takie prelekcje i dowiedziałam się o niej lękcję przed, bo chodziły jakies dzieciaki i powiadamiały 6 klasy. Minęły już 2 lata od tamtej prelekcji
<b>KleO:</b> a czy miałyście juz wcześniej ustalane spotkania że np. same dziewczyny zostają albo same chłopaki? My tak mieliśmy w tamtym roku. W tym roku też tak ma być. Zostało jakieś 8 lekcji WDŻ do końca, więc pewnie jeszcze ze dwie lekcje będziemy mieć razem, a następne już oddzielnie. Co ciekawe: WDŻ mamy zawsze w piątki o 7:30. Jeżeli będą oddzielne spotkania, to gdy chłopaki będą mieć WDŻ, my, dziewczyny, będziemy byćmoże smacznie chrapać w ciepłych łóżeczkach I na odwrót.
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 03 Lis, 2004 19:30
Ja miałam wychowanie do życia w rodzinie na początku w całości klasy, a potem zostało oddzielone na grupy - osobno chłopcy, osobno dziewczyny. Na tych lekcjach nie dostałam żadnej paczuszki, tylko były rozmowy na temat dojrzewania i oglądaliśmy różne filmy, a dobre było, jak babka rodziła
To już było w całości z klasą
Więc powtarzam jak w poprzednim poście - miałam tylko prelekcje z pielęgniarką na innej lekcji, a chłopaki wszyscy mieli normalne lekcje. Na tej prelekcji z pielęgniarką dostałam paczuszkę
u nas spotkanie z babką z always było w 5 lub 6 klasie i nie wszystkie dzieczyny szły tylko około połowa dziewczyn (było to w czasie lekcji) tak samo w 6 na wdź chodziła połowa dziewczyn tylko bo było po lakcjach (ja nie chodziłam )
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 04 Lis, 2004 15:42
Podpaski dostaje się w czasie prelekcji z panią z Always (lub innej firmy, ale zazwyczaj jest to Always). I tylko tak... No chyba, że pani od WDŻ sama kupi podpaski i rozda... Wątpię
Podobnbo to szkoła zakupuje podpaski i potem higienistka je rozdaje na prelekcji. Ale nie wiem, czy to prawda. Być może przyjdzie do nas pani z Always. A może jakaś inna firma??
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pią 05 Lis, 2004 18:36
KleO napisał/a:
Nena napisał/a:
Sorry za offtop - Kleo, pamietasz tak ze dwa lata temu, jak wszedzie to wklejalas? Ten tekst? Ale wszyscy byli na ciebie wkurzeni
Może i byli, ale nie wszędzie go wklejałam, tylko wtedy, kiedy omawiany był ten temat. To było 2 lata temu, więc to przeszłość, a gdy szukałam już linku do tego, gdzie zamieściłam ten temat, to już nie mogłam znaleść...
No nie wszędzie,wcaaale nie Prawie w każdym temacie na Dojrzewaniu. Pamiętam jak Deg je kiedyś liczył-wyszło ok. 15.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sob 06 Lis, 2004 09:30
Hmmm...dziwne Jeśli ona robi to od dawna , popros adminów o pomoc
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 06 Lis, 2004 10:18
Może i szkoła zakupuje, możliwe. My jednak mieliśmy z Always i z panią z Always rozdawane Pamiętam, że chłopcy mieli wtedy sprawdzian z angola, hehehehe
KleO123 - daj sobie siana, jesteś żałosny/żałosna.
Ech... co to za człowiek, co podszywa się za kogoś? to jest chamskie!!
Co do WDŻ coś napiszę. Dzisiaj miałyśmy WDŻ bez chłopaków. Pani rysowała nam (powtrórka z 5 klasy) narządy płciowe kobiet i mężczyzn. Koleżanka spytała się pani, poco mamy wiedzieć co chłopaki mają innego od nas, a pani na to: no bo jak urodzicie syna, to żeby nie myśleć że jest jakiś chory, bo ma penisa! a my tradycyjnie w brecht