Skonczyl ci sie juz?
Ja pierwsza mialam 9-10 dni, a moja kolezanka miala 2 dni. Teraz ma juz normalne i jej trwaja 3 dni - lajcik ma, nie ?
A ja cos czuje, ze mi sie zbliza bo ost. sie ze wszystkimi kloce - czyzby zespol napiecia przedmiesiaczkowego? I w ogole mam ochote samcow wykastrowac a dziewczynom wlosy powyrywac...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Lis, 2004 19:09
Na dziesiątym dniu się zakończył, a jedenastego dnia miałam tylko jeszcze brązową wydzielinę
Gaba - w czasie miesiączki lub też przed są humory i humorki
Mi się nic nie działo, ale po miesiączce coś mi odbijało =P
Poszłam do pokoju i zaczęłam drzeć się jak dziecko, nawet nie wiem dlaczego i jeszcze się śmiałam
Jeszcze dziś o 1:00 w nocy zaczęłam coś gadać do mamy, która spała. Na dodatek mówiąc się jakoś darłam
Szok, odbija mi =P
Gabrielen - też od tygodnia, może dwóch, to bym chciała tak zrobić No może nie od razu wykastrować ich, bo jakby mi to przeszło, to bym znowu była zrospaczona, że to zrobiłam Ale serio, codziennie jestem rozpalona, wściekła, zawsze rano kłócę się z mamą np. o to, że uczesała mi kucyki a nie warkocze... takie tam bzdury, ale i tak mi jest ciężko... od wczoraj trochę pobolewają mnie kości i jajnik. Dzisiaj szłam z babcią z przystanku, bo przyjechała ze mną do domu, i normalnie w połowie drogi z przystanku tak mnie rozbolało, że zaczęłam kuleć! Ech, znowu to samo
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
mroweczka - mnie też jajnik bolał i jak szłam, to tak jakby go 'naciągałam', bo gdy się chodzi, to przecież mięśnie pracują i dół brzucha zostaje naciągany i mnie to tak bolało, że musiałam utykać, czyli nie mogłam normalnie nogi do końca do tyło dawać, bo gdy się chodzi, to nogi jest na zmianę z przodu i z tyłu. Widocznie Ty tak nie miałaś, jak mówisz takie rzeczy, więc nie wiesz jak to jest
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 14:11
Ooooo... nie no sorry,zwracam honor,po prostu nie spotkałam się jeszcze z przypadkiem utykania przez jajnik.... Mnie ostatnio miesiączka nie podarowała,skręcałam się z bólu dwie godziny,ale niegdy nie kulałam z tego powodu
Tak, zgadzam się z KleO. Właśnie tak miałam. No co? Jak boli to trzeba to jakoś przeżyć i starać się nie nadwyrężać mięśni podbrzusza. I taka jest prawda...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 18:29
mroweczka napisał/a:
Mnie ostatnio miesiączka nie podarowała,skręcałam się z bólu dwie godziny,ale niegdy nie kulałam z tego powodu
Ja skręcełam się z bólu przed 2 dni, ale jak miałam miesiączkę, a jajnik bolał mnie przed miesiączką, a nie w trakcie, a z jajnikiem to inne uczucie, bo boli, jak się naciąa nogę, bo jajnik jest po prawej oraz lewej stronie, a mnie bolał prawy
A jak jest okres, to boli macica (przez skurcze), a ona jest na środku, więc nie ma co utykać
Żeby uspokoić ból, to zwijam się w kłębek i odrazu lepiej
Również można zastosować:
- masowanie podbrzusza
- przyłożenie butelki z ciepłą wodą (w żadnym wypadku gorącą) i przyłożyć do podbrzusza
To pomaga
Sorry że się wtrącę, ale chcę coś powiedzieć No więc czy nie lepiej by było przyłożyć termofor? On jest z gumy, a butelka z plaskiku, więc plastik łatwiej się topi i zniekształca. A guma pozostaje OK. Ja zawsze używam ternmofor jak mnie jajnik boli. Teraz coś mnie poli prawy. Podejrzane... Zawsze był lewy
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:09
Mycha, ale do butelki się nie wlewa gorącej wody, tylko ciepłą, więc nic nie roztopi
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:25
Ja nigdy sobie ni nalewam ciepłej wody do termoforu, tylko zimną. :mgreen: Jakoś tak mi lepiej, niż z ciepluchną...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:18
Gaba - no i własnie robisz źle. Możesz przez to mieć zapalenie pochwy / macicy. Możesz mieć wtedy różne upławy, a jak zimna Ci pomaga, to czemu nie spróbujesz ciepłej? Bo podobno nigdy nie nalewasz ciepłej wody do butelki, tylko zimną
Odradzam Ci stosowanie zimnej wody do uspokajania bólu, a czy Ci pomaga, nie zmienia to rzeczy, po prostu przez to i tak możesz uzyskać złe konsekfencje.