Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Czw 11 Lis, 2004 12:11
Idź do dermatologa - przepisze Ci jakąś maść i po paru dniach/tygodniach na pewno kurzajka zniknie. A po za tym takie części ciała jak stopy najbardziej się pocą i trzeba je myć codziennie , a nie co parę dni , bo skutkiem tego są kurzajki
Łee...zeby dziewczyna miała kurzajki?!
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 12 Lis, 2004 09:28
co z tego że dziewczyna? to nie ma różnicy
kurzajką możesz się zarazic poprzez zwykły uścisk dłoni (a jednak) z osobą zarażoną która ma kurzajke na ręce/dłoni albo na basenie. Więc to czy myjesz nogi czy ręce często (choć powinno się to robić) nie ejst głównym powodem występowania kurzajek
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Kurde.Chyba rok temu na stopie zrobi?a mi sie kurzajka.No i zignorowa??m j?.Teraz niewiem co mam zrobic zeby j? usun?c.Nie da sie jej wartnerem.Nie schodzi.Utrudnia mi chodzenie.Niewiem,co mam z nia zrobic,by j? usun?c.Prosze o rade.Dzieki z góry
Mojej siostrze często się robią kurzejki na łokciu i ona jeździ do jakiegoś lekarza, który jej to wymraża. Taki zabieg kosztuje ok.70 zł.
Mialem kurzajke na stopie, podeszwa okolice palcow. Wycialem. Wzialem ostra zyletke i wycialem. Skubana 2 razy odrastala, ale w koncu dala za wygrana
ta też próbawałam wycinać i boli jak nie wiem ale ten LAPIS pomówł to są takie jakby małe pałeczki o średnicy pół cm i tym się smaruje kurzajkę i mi po jakimś czasie zeszło
Dopisane ten kwiatek to mniszek lekarski czyli pospolity mlecz
Nie! To nie jest mlecz, tylko jaskółcze ziele (sory jeśli już ktoś o tym napisał). To taki żółty kwiatek co ma w środku żółty sok;) Moja mama smarowała tym (ale trzeba zaraz po zerwaniu, bo inaczej to sok wysycha i nic z tego) kilka razy i bardzo szybko zniknęło