| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Rozmowa z chłopakiem
Autor Wiadomość
Basieq Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 17:43   Rozmowa z chłopakiem Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkich. Na wstepie chciałam zaznaczyc ze dawno mnie tu nie było :] Mam niewielki problem, aczkolwiek myślę że pomożecie mi go rozwiązać Razz O czym mam rozmawiac z kolegą z klasy z którym zawsze wracam tym samym autobusem i tramwajem ? Aha,zaznacze ze ten kolega troche mi sie podoba, a jak chce mu cos powiedziec, o czyms pogadac to mnie zatyka Razz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ktoś pytał już o to. Dowiedz sie jakie są jego zainteresowania i o tym porozmawiajcie.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3107824
KoT
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 18:13   

Witam.
- I jak na xxx? Jak Ci poszło?
- Wyglądasz na przybitego. Co się stało?

Na razie więcej mi do głowy nie wpadło, ale możesz zacząć od szkoły, ew. przejść na tematy bardziej osobiste ("Jak z xxx?") Smile Zbierz się w sobie i spróbuj. Smile
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 19:05   

Ja bym postawiła na typowe pytania szkolne typu: Jak było w szkole? Odrobiłeś lekcje? A ten nowy temat z fizyki jest naprawdę trudny, blablablaa... Wink Albo ploteczki Razz Facetów też to interesuje (przynajmniej tych, których znam biggrin - lubią wiedzieć co w trawie piszczy. tylko nie przeszadzaj, zeby nie wziął Cię za jakąś plotkarkę Wink) No, np. - A słyszałeś, że XXX cośtamcośtam? Wink Nie bój się, faceci nie gryzą. Wink
Powrót do góry
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najlepiej jest właśnie zacząć rozmowe od tematów szkolnych skoro razem wracacie ze szkoły, później rozmowa sama sie rozwinie i przejdziecie do innych tematów, bardziej prywatnych. Zacząć można właśnie od pytań typu jak w szkole, jak klasówka, czy rozumiesz cos z z tej fizyki Razz mozna powiedziec o smiesznych sytuacjach jakie sie wydarzyly, o nauczycielach Wink

Basieq Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 16 Lis, 2004 21:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No bo, my sie niby znamy od wrzesnia nie? I po prostu ja zawsze jak gadam z chłopakiem to mnie zatyka i boje sie cokolwiek powiedziec eby gafy nie zrobic. Mam kilku kumpli w klasie z 5ktorymi moge normalnie gadac smiac sie itp. Ale jak chce z tym kolega z klasy to mnie zatyka... Embarassed No wiecie, on mi sie troche podoba :] Wink
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Sro 17 Lis, 2004 06:39   

Witam.
To już wchodzi w grę nie nieumiejętność prowadzenia konwersacji, lecz nieśmiałość. Smile Przygotuj sobie w myślach schemat. To, o czym powiesz i jakie pytania zadasz. Byle nie za długi, bo jeżeli będziesz miała wszystko przygotowane, to spontaniczność całego przedsięwzięcia zaniknie. Przygotowane parę pytań i jesteś gotowa. Potem ładnie otwieramy buźkę i mówimy...Najlepiej przed takim krokiem siebie samą przekonać, że naprawdę chcesz to zrobić i gafy na pewno nie strzelisz.
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu