Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 08:13
sory ale brechtałam ze śmiechu jak usłyszałam że 169 to jest mało omg.
Sami czy T wiesz jaki jest średni wzrost kobiet na ziemi? 162 a mężczyzn? 173 wiec to jest już dość dużo, a nie mało tryzmajcie mnie.. =p
A kobiety rosną tak tak zależnie od wieku, każda na pewno w swoim zyciu (jak i mężczyzna) będzie miała bądź już przeżyła okres tzw. szybkiego wzrostu, w którym w ciagu roku rośnie się około 11 czy 12 cm (ja tam małam od września 2001 do czerwca 2002 -tak akurat czas szkolny, urosłam wtedy 13 cm.) po osiągnięciu wieku w którym dostały okres można urosnąć do około jeszcze 10 cm. lkecz to nie jest reguła, po prostu tak jest zazwyczaj, ale jeżeli kobieta nie miała jeszcze tego okresu szybkiego wzrostu to będzie go miała zapewne już po pierwszej miesiączce, wiec nie ma sie czego martwić moja kochana KleO =*
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Panienka_wierzba: Czyli u mnie się chyba zaczyna sprawdzać ta Twoja reguła. Miałam już taki okres wzrostu, i w rok urosłam 11cm. I wtedy miałam jakieś 150 wzrtostu. Ale teraz urosłam (gdzieś tak od marca czy od lutego) jakieś 6-7cm. I jeszcze rosnę Może dojdzie do 10 cm, ale oby nie! Ja chcę mieć przynajmniej 15 cm więcej Czyli brakowałoby mi jeszcze ok. 9cm. Czyli ogólnie miałabym jakieś 167cm. To już jest coś Ale jeszcze 3 cm i by było dobrze. Ogólnie: 170cm Oooo tak! Moje marzenie. Czyli się że brakuje mi jeszcze ok. 14 cm? Damy radę
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 18:22
Dziś byłam u endokrynologa! Zmierzony miałam wzrost i wiecie ile mam? 149 cm! Łał, myślałam, że conajmniej 146 cm, a jak już to usłyszałam, to dostalam szoku termicznego =P <żart>
Ważę... 34 kg, a powinnam conajmniej 40. Podkreślam: conajmniej. Byłam z tatą i powedział mi, żebym powiedziała, że dostałam już okres. Nie powiedziałam <lol>
Tata powiedział, a pani doktor powiedziała, że bardzo dobrze i zapytała się: 'a kiedy?', a ja: '2 listopada'. Spoko..
Aha, od kwietnia do dziś urosłam 5,5 cm
No tak dużo, że tak bardzo się cieszę...
Chcę osiągnąć 160 cm wzrostu! Brakuje mi 11 cm...
Obym urosła...
Nie byłam na 2 pierwszych lekcjach
Nie byłam na godz. wychowawczej, a co najlepsze: nie byłam na majzie! Bo i tak ni miałam zadania, a tym bardziej uzupełnionego zeszytu <lol>
KleO - jak ja mialam 169 (tera mam wiecej ) to sami10 mi tez mowila,zebym sie nie martwila z jestem niska
Sami chyba ma troche zaburzenia wzrostu, bo sama jest wysoka
I nie przejmuj sie tym, ze jestes niska! Olej to!
ILE RAZY MAM MÓWIĆ ŻE JESTEM ZDROWA!!!a poza tym Toja mówiła że mam się nie przejmować Waszymi postami typu : mutant czy zaburzenia wzrostu
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 18:38
Gabrielen napisał/a:
KleO - jak ja mialam 169 (tera mam wiecej ) to sami10 mi tez mowila,zebym sie nie martwila z jestem niska
Sami chyba ma troche zaburzenia wzrostu, bo sama jest wysoka
I nie przejmuj sie tym, ze jestes niska! Olej to!
ILE RAZY MAM MÓWIĆ ŻE JESTEM ZDROWA!!!a poza tym Toja mówiła że mam się nie przejmować Waszymi postami typu : mutant czy zaburzenia wzrostu[/quote
Sami, Sami...
Gabrielen napisała na żarty 'zaburzenia wzrostu' w porównaniu do mnie
Po prostu szybko urosłaś / rośniesz i nie bierz sobie tak tego o serca =*
Ostatnio zmieniony przez sami10 dnia Sro 17 Lis, 2004 18:57, w całości zmieniany 1 raz
najpierw szkoła a potem wy no ... nie mówię tylko o postach gabrielen[/center]
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 17 Lis, 2004 18:57
A co ja robię?
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 10:26
Boże Sami, czytaj ze zrozumieniem.
Jeżeli jesteś wysoka (a jesteś!) to osoby które np. mając 11 lat mają 150 wzrostu (w sam raz [chyba]) to ty uważasz, że to są kurduple. I masz troche takie zaburzenia, no, o to mi chodziło I zanim na mnie naskoczysz to zapytaj co miałam na myśli, a nie drzyj sie od razu, bo wiesz, ja też tak umiem, to trudne nie jest :/ Tak więc jeszcze raz: jest sobie... 11 letnie dziewczynka (czasami kobietka ) która ma 150 wzrostu. Jest to odpowiedni wzrost, jak na ten wiek. Ale, że ty jesteś wysoka (masz te 170 cm wzrostu) to wydaje ci się, że z nią jest coś nie tak, że jest za niska. Tylko to miałam na myśli i to nie bło nic co do twojego wzrostu, uh...
KleO - łał Gratuluję I widzisz, jak szybko rośniesz?
Tavion Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 10:40
Sami, ważę 57kg, przy wzroście 176cm. Ty jesteś ode mnie o 7 lat młodsza, a tylko 6cm niższa. Trochę to dziwne...
A ile ważysz?
Ooo, po poście Weroniki zauważyłam, że wcale nie jest ze mną aż tak źle! Ja mam 12 i pół roku, ok. 156-7cm wzrostu i ważę 40-41kg. A ja myślałam, że jak na mój wiek i wzrost to dużo Chociaż moja psiapsióła ma ok. 149cm wzrostu, ok. 44kg waży, i jest miesiąc młodsza ode mnie A chuda jest jak nie wiem co!
_________________ ŻAŁUJĘ I CHYBA DŁUGO MNIE TU NIE ZOBACZYCIE
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:12
Mycha, a ja mam 149 cm wzrostu i ważę 34 kg i to dopiero ja jetsem chuda! Ale na brzuchu tylko tyję ;P
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Czw 18 Lis, 2004 20:15
KleO ty jesteś chuda? A co ja mam powiedzieć? Mam 158 cm wzrostu i ważę 36 kilo. Jestem od ciebie wyższa prawie o 10 cm, a tylko o 2 kilo cięższa. Chyba się załamię
_________________ ...
Jeszcze nie zapomniałam o forum
...