| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
ABORCJA. Za czy przeciw?
Autor Wiadomość
Grohówa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:34   ABORCJA. Za czy przeciw? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie do wszytskich. Popieracie, czy potępiacie aborcję?

Wielu ludzi uważa, że nawet nienarodzone jeszcze dziecko musi mieć prawo do życia...

Pozdrawiam Rolling Eyes

What if god was one of us,
just a slob like one of us,
just a stranger on the bus trying to make his way home?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1184334
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja stanowczo jestem przeciw aborcji! Przeciez to jest zabicie małego nienarodzonego człowieczka. Ja nigdy nie usunę swojego maleństwa jak będę w ciąży. Evil or Very Mad

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 14:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tez jestem przeciwna aborcji. Nie można odbierać szansy na życie dla małego stworzenia. To jest okropne. Neutral
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3107824
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 15:00   

To zależy. Bo jeśli zaszłabym w ciążę w wieku 16 lat, to jaka przyszłość byłaby przede mną? Pieluchy i papki dla niemowląt. Zmarnowane życie. Ale znowóż trzeba płacić za swoje błędy - tu, uprawianie seksu bez zabezpieczenia. Jednak, mimo wszystko, nie jestem za aborcją. Widziałam te zdjęcia... Uh. Neutral
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 15:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że jestem przeciw! Nawet jeśli zaszłabym w ciąże w wieku 15 lat nigdy bym tego nie zrobiła! Jeślibym miała trudną sytuację materialną , rodzice by mnie potępiali to i tak bym je urodziła.. , lub urodziłabym je i oddała do domu dziecka - ale to w ostateczności! Ale żeby zabić nienarodzone...- Nigdy! Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 15:23   

Twoim zdaniem lepiej oddać dziecko do adopcji? Potem się męczy jeszcze bardziej, cierpi, samo, opuszczone, często sobie odbiera życie lub stacza się na margines. W takim wypadku wybrałabym aborcję. Confused
Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 16:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Femme Fatale napisał/a:
Twoim zdaniem lepiej oddać dziecko do adopcji? Potem się męczy jeszcze bardziej, cierpi, samo, opuszczone, często sobie odbiera życie lub stacza się na margines. W takim wypadku wybrałabym aborcję. Confused

w zupełności Cię popieram! Uważam tak samo!! Co prawda ja nie usunęłabym swoje dziecka!

Numer Gadu-Gadu
8619585
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 16:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Femme_Fatale... ale pomyśl sobie, że takie dziecko może trafić, do wspaniałej i ciepłej rodziny! A takie odbieranie życia to normalne morderstwo! Możesz dac linka ze zdjęciami?
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 16:36   

To ta strona -> http://www.hli.org.pl/pl/obr_zycia/aborcja/aborcja2.html. Straszne zdjęcia, naprawdę. Neutral Zwłaszcza te Sad -> http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=+site:www.mttu.com+abortion. Co do adopcji - to nie jest takie proste, Malwina. Często oglądam (a przynajmniej oglądałam - nie wiem czy teraz leci) taki program o dzieciach z domu dziecka - "Kochaj mnie". Zawsze płakałam. Biedne maluszki. Confused Co do aborcji - może i macie rację, ehh... Ja też nie zabiłabym własnego dziecka. Nie potrafiłabym. Rolling Eyes

Ostatnio zmieniony przez Malvina dnia Pią 19 Lis, 2004 17:01, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 16:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja szczerze mówiąc hm... nie wiem czy jestem za czy przeciw ...

Mogę tylko wymienić plusy i minusy

A więc ... aktualnie aborcja jest nielegalana. Jednak wiele nastolatek jej dokonuje.
Robią to w niesterylnych warunkach, na zapleczach, czasami w gabinetach.
Robią to ... jednak gdyby coś stało się im ... jakies komplikacje nie mogą pozwać
lekarza, nie mogą niczego zrobić. Muszą ufać że zrobi to dobrze. A neizawsze tak jest.
Gdyby była legalna ... wszystkie te miejsca byłyby kontrolowane, zabiegi byłybyby przeprowadzane w starylnych warunkach.

Tak ... to okropne ... okropne jest to co robia temu nienarodzonemu maleństwu, które
juz czuje, ból ... strach.

Jest jeszcze aspekt tego że to dziecko jeśli się narodzi moze nigdy nie zaznac miłości.
Jednak to nie znaczy że można zabierac mu życie

Jak widzicie jest to temat niesamowicie zawiły, w którym są plusy ... i te nieszczęsne minusy których jest bardzo dużo.

Wiele matek jednak dokonuje aborcji ... więc czy będzie legalna czy nie i tak będą usuwać swoje dzieci. To nic nie zmieni. A tak może chociaż lekarze będa to robić w godziwych warunkach.

Wiec moze jednak powinna być legalna ?
Ale co z tymi nienarodzonymi ... czy muszą tak cierpieć za błędy swoich rodziców ?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Tavion
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 16:57   

Malvina napisał/a:
Femme_Fatale... ale pomyśl sobie, że takie dziecko może trafić, do wspaniałej i ciepłej rodziny! A takie odbieranie życia to normalne morderstwo! Możesz dac linka ze zdjęciami?

Taka rodzina trafia się 1/100%.
A aborcja czasami jest wręcz konieczna. I gdybym teraz zaszła w ciążę, to na pewno zdecydowałabym się na aborcję.
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 17:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jestem za aborcja. Wypadki chodza po ludziach, to raz. Dwa, ze aborcja to czesto koneicznosc. A w tym panstwie, bez dostepu do srodkow wczesnoporonnych balbym sie gdyby moja partnerka zaszla w ciaze i musiala usunac dziecko 'na czarno'. Bo o urodzeniu nie bylo by mowy - brak perspektyw na wychowanie mlodego, no i zbyt duze ryzyko DLA NIEJ.

Numer Gadu-Gadu
2090041
Otwieracz
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 17:56   

Gdyby moja partnerka zamordowała własne dziecko sprawiłbym jej taki łomot, że odechciałoby się jej głupich wybryków.
Powrót do góry
Tavion
Gość
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 18:11   

Tyle, że ty byś jej te dziecko zrobił, drogi Otwieraczu.
Jak na to nie patrzeć - podstawowym środkiem zabezpieczenia jest prezerwatywa.
Powrót do góry
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 19 Lis, 2004 18:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie jestem za aborcja trzeba dać żyć, każdy ma prawo, a te zdjęcia były naprawdę smutne. Takie małe i bezbronne dzieci zostały zabite. Czym zawiniły? Głupotą rodziców?a w przyszłości mogły być kimś ważnym. Jeślibym urodziła takie" niechciane dziecko" to stanęłabym na wysokości zadania żeby je wychować Very Happy
Powrót do góry
Strona 1 z 8 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Odpowiedz do tematu