| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Co to są kompleksy...
Autor Wiadomość
adam(o)_1991 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 08:18   Co to są kompleksy... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Słuchajcie lood...nie wiem czemu ale mi się zdaje ze kompleksy mają coś wspólnego ze sprawami intymnymi...kiedys na kurnik.pl bylem i ktos cos mówił o kompleksach,a jak się go zapytałem co to to powiedział że to samo co problemy...
problemy = kompleksy?
to po co w ogóle by było słowo kompleksy...
może mi to ktoś wytłumaczy hhhyyy??
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3340189
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 08:32   

Kompleksy niekoniecznie mają wziązek ze sprawami intymnymi. Problemy to nie są komplekty, a przynajmniej niezupełnie.
Kompleks - zespół skojarzeń silnie zabarwionych emocjonalnie, zwykle nieświadomych, przejawiających się w różnego typu dążeniach, obawach, zahamowaniach, wpływających na nerwicowe reakcje, na zachowanie się i przejmowanie określonej podstawy wobec innych; poczucie winy, niepewności, niższej wartości, niższości; poczucie małej wartości powodującej nieśmiałość, pomyłki, potknięcia itp., połączone z wygórowanymi, a nie spełnionymi ambicjami, prowadzące czasem - przez kompensatę - do nadmiernej agresywności
Czyli przekładając na "nasz język", kompleks jest czymś, czego się wstydzimy, nie lubimy o tym mówić. Kompleksem mogą być np. krzywe zęby, czy grube nogi. Jeśli chodzi o sprawy intymne, o których wspominałeś - niektórzy chłopcy uważają, że ich penis jest za mały. I to jest właśnie ich kompleks. Mam nadzieję, że coś zrozumiałeś z mojego wywodu, bo ja dobrze tłumaczyć nie potrafię. Wink
Powrót do góry
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 08:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

może od razu będziemy na ciebie mówić:
"Pani ekologiczna normalna inteligenta sprawująca"
w skrócie PENIS biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

a teraz tak na serio
to wytłumaczyłaś świtnie i dzięki dzi bardzo Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 15:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hehe, adam jakie skojarzenia Razz A słyszeliście w Shreku1: "Myślisz że koleś ma jakieś kompleksy?". Heh, może i Farquad miał (nie wiem jak to się pisze Razz). Ale powracając do tematu... też czasem mam kompelksy dotyczące figury, jak z resztą wiele nastolatek, ale to przechodzi. Smile

Numer Gadu-Gadu
2187507
pałka
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 17:37   hmmm

Kompleksy ma sie wtedy, kiedy czujemy się pod jakimś punktem gorsi od innych. Czasami ktoś nam to wmawia, czasami wmawiamy sobie sami np., że jestesmy grubi, czy coś innego. Szczególnie w okresie dojrzewania ważne jest, aby tych kompleskó sie pozbyć, bo ważne jest abyśmy z tego okresu nie wynieśli negatywnych zmian emocjonalnych, bo może to wpłynąć glęboko na nasze życie późniejsze.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 22 Lis, 2004 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O tak, pałka dokładnie to opisała. Ja nie wiedziałam dosłownie jaka jest regułka, więc nie pisałam. Jak z resztą wynika z jednego tematu - lepiej się nie odzywać jak się boi konsekwencji Razz Mi raczej przechodzą kompleksy co do figury, bo odkryłam w sobie niezłą laskę biggrin Nie no, bez przesady, ale zaczynam doceniać w sobie to, że mogłabym być grubsza. Ale nie chcę! A wcale gruba nie jestem, tylko mam taką figurę i kropka. W przekonaniu pomogła mi V-ce dyrektorka biggrin Zawsze skarżyłam się jej, gdy chciałam się zwolnić w sekretariacie, że mnie brzuch boli, albo głowa, to ona się zawsze mnie pytała, co jadłam na śniadanie. No i zawsze mi powtarzała, że jestem chudzielcem. A jednak szkoła ma jakieś plusy biggrin

Numer Gadu-Gadu
2187507
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 08:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

:-) też mi plusy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 15:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Łooo, gratuluję pomysłowości: po pierwsze - za jednolinijkowca, pod drugie - chamskiego, bo mnie obraziłeś, po trzecie - w ogóle nie potrzebnego. I co tego wynika? Poza tym to ja mam własne zdanie nt. plusow i minusów, więc nie powinieneś jeszcze mnie za to obrażać! Ja to tak odczułam, więc kończę dyskusję. Evil or Very Mad

Numer Gadu-Gadu
2187507
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 16:11   

adam(o)_1991 napisał/a:
może od razu będziemy na ciebie mówić:
"Pani ekologiczna normalna inteligenta sprawująca"
w skrócie PENIS biggrinbiggrinbiggrinbiggrin

a teraz tak na serio
to wytłumaczyłaś świtnie i dzięki dzi bardzo Smile

Err... To miał być komplement? XDDD Dzięki. ;p Jeszcze nikt nie nazwał mnie... Penisem. o,O"
Powrót do góry
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie jestem pewna, ale wydaje mi sie, zę kompleksy to są związane z wyglądem. Np. ktos uważa, ze ma brzydki nos.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3107824
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 20:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Justka - o jest prawda, ale słyszałam kiefdyś o przypadkach, że np. dziewczyna miała kompleksy z powodu nieregularnej miesiączki. Ale najczęściej idzie o figurę.

Numer Gadu-Gadu
2187507
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 20:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kompleksy zwykle są z powodu figury, włosów, twarzy i ogólnie wyglądu. Czasem tesh z zachowania...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja mam kompleksy z fowodu figury i niepoprawnej wymowy. Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 23 Lis, 2004 22:07   

Ona89 - ja podobnie. Wygląd - mał biust. Wymowa - zacinanie i czasami jąkanie się (w towarzystwie pana P. Twisted Evil ).

Kiedyś miałam kompleksy, bo uwaga, miałam na twarzy 3 pryszcze na krzyż. o.O Ale to było w 6 kl. SP i teraz z takich bezsensownych powodów kompleksów sobie nie wymyślam. Wink
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 24 Lis, 2004 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam pare kompleksow, a najwiekszy z nich to chyba to, ze mam jakby "podwiniete" zebra na dole i mi odstaja, chociaz wcale nie jestem chuda. a najgorsze jest to, ze nie wiem co z tym fantem zrobic:(
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu