Mam taki problemik.
Otóż na opakowaniach po kremach do depilacjii, przeczytałam ze mozna też stosować na okolice bikini.....tylko, że , no właśnie.....CO ZALICZAMY DO OKOLIC BIKINI?!
Bo ja do końca to tak nie wiem....
Okolice bikini to te rejony wlosow lonowych ktore nie sa zakrywane przez skape majteczki. Czyli boki wzgorka lonowego i wnetrze ud Przewarznie dziewczeta robia to po to, zeby nie bylo widac wlosow lonowych jak zaloza bikini (stad nazwa), albo bielizne.
Nie jest to calkowite usowanie wlosow lonowych. Calkowite usowanie wlosow lonowych nazywac sie "Brazylijka" lub "Brazylijski wosk". A to od tego ze w Brazyli kobiety ktore tancza na ulicach podczas karnawalu maja zupelnie usuniete owlosienie lonowe
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Wieć....skoro pisze że mozna stosować do okolić bikinii to czy mozna usunąć włosy z całego ciała , ta jak to sie nazywa "brazylijka" ??
Wiem ze troche głupie pytania zadaje....nio ale co ja zrobie ze niewiem o tym nic a nic
"Brazylijka" to nie jest usowanie wlosow z calego ciala tylko wszystkich wlosow z lona . Takie kremy powinny miec z tylu napisane czy mozna je uzywac do "Brazylijki". Osobiscie tego nie polecam, fachowo robi sie to u kosmetyczki, a kremy zawsze moga uczulic.
_________________ NIL NISI BENE (mow dobrze lub wcale) *SENEKA*
Nie ma zlej mlodziezy, sa tylko zli wychowawcy...
aŚkA Gość
Wysłany: Nie 20 Lip, 2003 23:40
Nemeio a jak takie usuwanie włosow z lona u kosmetyczki wygląda???To ona to robi czy jak?Czy trzeba sie przed nia rozebrać???