| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Jak się rodzą dzieci
Autor Wiadomość
adam(o)_1991 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 12:50   Jak się rodzą dzieci Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

heh pytanie na poziome 4 klasy szkoly podstawowej,napewno byście odpowiedzili dwóch ludzi kładzie się do łóżka i się intymnie przytulają,ale nie o to mi chodzi.
Chodzi o to że:
a) Czy to przy stosunku jak wypłynie sperma do pochwy to wtedy się rodzi
[center]czy[/center[
b)Czy sperma zawsze wpływa przy stosunku do pochwy a to w spermie niekiedy tylko sie zdazają plemniki

[font color="red"]Odpowiecie ? [/font]
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
3340189
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 13:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eh...Nie za bardzo zrozumialam Twój post Razz Dzieci mogą się urodzidzić tylko wtedy kiedy sperma dostanie się do pochwy Razz

Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 14:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli sperma przedostanie się do pochwy to nie zawsze kobieta zachodzi w ciąże. To zależy od tego czy komórka jajowa jest już dojrzała i czy opóściła jajnik. W spermie zawsze są plemniki.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 15:09   

Adam, masz trzynaście lat i naprawdę nie chce mi się wierzyć, że o takich rzeczach nie wiesz, bo to jest po prostu niemożliwe. No ale dobrze, odpowiem szczegółowo.
Zacznijmy od tego, że jeśli odbywa się stosunek, sperma zawsze dostanie się do pochwy, a sperma składa się z plemników i err... płynu. Z członka i przed erekcją wypływają te płyny, które mają w sobie pleminiki i też może wtedy dojść do zapłodnienia. Co do dziecka - rodzi się dopiero po 9 miesiącach, jeśli dojdzie do ciąży. Razz
Powrót do góry
Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 29 Lis, 2004 19:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie no, ten temat to normalnie żart jakiś, albo człowiek naprawdę żyje w zamkniętym świecie, a rodzice w pełni kontrolują jego życie

Numer Gadu-Gadu
1550297
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 08:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol to ze dziecko siedzi w brzuchu mamy 9 miesięcy to wiem,tylko z tą spermą i plemnikami nie byłem pewien ;P
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 14:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tego tak samo uczą w gimnazjum, dziecko

Numer Gadu-Gadu
1550297
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 15:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eeee, no ja myślałam że w gimnazjum jest WDŻ, albo przynajmniej w podstawówce był, bo ja mam już drugi rok...

Numer Gadu-Gadu
2187507
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 15:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jest WDŻ, ale o plemnikach itp można się sporo dowiedzieć także na biologii, np. kiedy kobieta może zajść w ciążę, a kiedy nie, blebleble

Numer Gadu-Gadu
1550297
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 15:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Keeveek napisał/a:
...blebleble

Co miało znaczyć to "blebleble"? Nie chce Ci się pisać? To nie pisz... Jak chcesz. Ale jak ktoś w szkole nie ma biologii?

Numer Gadu-Gadu
2187507
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 15:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przepraszam? nie ma biologii? ty sobie jaja chyba robisz..... co to w ogóle za szkoła?

Numer Gadu-Gadu
1550297
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 16:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No co, ja nie mam biologii, bo jestem w 6 klasie Razz Ale jest jedna szkoła, ale nie w moim mieście, w której dzieci zamiast chemii, fizyki, geografii i biologii (to jest gimnazjum) to mają ogólnie przyrodę, ale na zmianę z inną babką. Beznadziejnie...

Numer Gadu-Gadu
2187507
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 16:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz co ci powiem? Przyrodę to się miało w podstawówce. Do szkoły gimnazjalnej, w której nie ma podziału na takowe przedmioty, nie opłaca się w ogóle iść. Przygotowanie do egzaminu będzie na strasznie niskim poziomie. ale kończmy, bo straszny off top się robi

Aha i zdementuję parę rzeczy:P

Nie dochodzi do zapłodnienia kiedy sperma dostaje się do pochwy, tylko wtedy, kiedy plemniki dostają się do jajowodów, gdzie przemieszcza się komórka jajowa.

Ten płyn w spermie zawiera substancje odżywcze dla plemników, jak np. glukoza, jej smak zależy w pewnym stopniu od spożywanych pokarmów. (może być np. pikantna, lekko oczywiście)

otóż w spermie nie zawsze są plemniki. Gdy organizm zaczyna produkować spermę, nie są jeszcze produkowane plemniki. Dojrzałe, gotowe do zapłodnienia plemniki pojawiają się dopiero po jakimś czasie od rozpoczęcia produkcji spermy

Dziecko POWINNO urodzic się po 9 miesiącach, choć nie zawsze tak jest. 280 dni to okres wystarczający dla prawidłowego rozwoju płodu, ale chodzi o to, aby był w łonie matki jak najdłużej

Numer Gadu-Gadu
1550297
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 02:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Keeveek napisał/a:
Nie dochodzi do zapłodnienia kiedy sperma dostaje się do pochwy, tylko wtedy, kiedy plemniki dostają się do jajowodów, gdzie przemieszcza się komórka jajowa.

uscislajac - kiedy doszlo do owulacji/jajeczkoania

Keeveek napisał/a:
Ten płyn w spermie zawiera substancje odżywcze dla plemników, jak np. glukoza, jej smak zależy w pewnym stopniu od spożywanych pokarmów. (może być np. pikantna, lekko oczywiście)

fruktoza i sorbitol oraz pare innych Wink ale to juz czepianie

a tak abstrahujac, caly etmat jakis smieszny mi sie zdaje Wink

i odpowiadajac na pytanie 'jak sie rodza dzieci?' - wypadaja z kanalu rodnego Wink sposob? wypierane sa prz tzw bole porodowe - czyli skurcze macicy, liczni brzusznej et, zdecydowanie zbyt skomplikowany mechanizm jak na brak podstawowej wiedzy biologicznej Wink

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 08:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeski juz se nie nabijajcie postow glupimy odpowiedziami :-/
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3340189
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu