| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Jejciu, co się ze mną dzieje?!?!?
Autor Wiadomość
mycha92 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 14:10   Jejciu, co się ze mną dzieje?!?!? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hejka. Ostatnio znowu mnie bardziej boli jajnik, ale coraz częściej prawy. Byłam w poniedziałek u higienistki, i ona odebrała mi chęć życia... Powiedziała, że mogę mieć zapalenie jajników!!! Dzisiaj po napisaniu próbnego do gimnazjum (łatwy był Wink) mama mnie zwolniła i poszłam do lekarza. Lekarka zapisała mi lek. Mam akurat taki w domu. Zleciła badanie moczu i kału na robale i coś tam jeszcze. A na początku leżałam na kozetce i mi brzuch sciskala. Najbardziej bolało oczywiście na jajnikach... Ale już to to nie taki problem... Za to wczoraj wieczorem bolało mnie... po środku jajników!!! No może nie tak po środku, bo ciupeczke wyżej... Jeżeli to chodzi o zbliżający się okres, to wywnioskowałam (a taki ze mnie lekarz jak z z kowala prosiak...) że to może być macica... I moje twierdzenie jeżeli to macica, to mogła poprostu zacząć pogrubiać swoje "boki" na przyjęcie jajeczka... Oczywiście proszę, żebyście się nie śmiały z mojego twierdzenia, bo na prawdę nie wiem nic takiego na ten temat. Ale w takim razie to bym już pewnie okres miała... A nie mam. Jesooo, ten okres jest u mnie jak mój tata, zwleka, zwleka, i nie zrobi/nie pójdzie/itp. Wiem, co o tym sądzicie, ale ja mam dość tego przedłużania. Niech już przyjdzie i da mi spokój a nie mnie wykończy PSMami i innymi rzeczami. Widze że w moim życiu nie ma nic "prosto z mostu"... Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
2187507
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dobrze że byłaś u lekarza. Naprawdę nie wiem ci ci poradzić. Neutral Poczekaj na wyniki badań, może dowiesz sie co ci jest. Nie przejmuj się. Wszystko będzie dobrze Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Agentka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 17:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mysle że chyba to zapalenie jajników bo przed okresem to raczej dziewczyn jajniki nie bolą ([rzynajmniej z mojej klasy nie) i to dziwne żeby Cie tak ciągle bolały, ale to tylko moje przypuszczenia...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 17:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki za odpowiedzi. Chciałam jeszcze dodać, że wczoraj jak mnie tam po środku bolało, to raczej nie mialam problemów z trawieniem, bo nic takiego nie jadłam... A, i jajniki mnie nie bolą non-stop, tylko chwilami i przez minutę albo 2,3 minuty. Jutro rano na morfologię... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Z żyły!!!! Jejq, ratujcie Crying or Very sad No ale spróbuję przeżyć... Crying or Very sad Ale stanu zapalnego raczej nie mam...

Numer Gadu-Gadu
2187507
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 18:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

niemartw sie ja duuużo razy miałam pobieranie krwi i się nawet przyzwycziłam i się nie boje już, aha a co ma domniemany ból macicy do trawienia?
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 19:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Panikjesz. Tak moim zdaniem to po prostu panikujesz. Sorry za to stweirdzenie,ale nie mogłam po porstu tego określić..."Ja jutro do żyły a pojutrze znowu...". Dziewczyno,no i co z tego? Naprawdę sorry,ze to mowię ale zachowujesz jakby to była niewiadomo jaka tragedia. Ludzie mają większe problemy a nie takie,że dostaną okres...To takie straszne? Nawet nie wiesz,jak mnie ciągnęli po szpitalach(i zresztą jeszcze bedą ciągnąć),ile razy miałam pobierana krew,mocz i teraz się okaże czy mam właśnie coś z jelitami i jak poważne są te powikłania...Będę musiałą prawdopodobnie zrezygnować z jazdy konnej co jest po prostu moim życiem...Ja też przed pierwszym okresem tak to przeżywałąm zresztą ostatnio miałam tak bolesny i długi(zazwyczaj mam 3 dni i bezboleśnie a ostatni miałam 10 dni,bolało strasznie i wybuchałam z byle powodu),że znowu chcieli mnie ciągnąć po lekarzach i wszystko... Rolling Eyes Więc sorry Mycha,nie zrozum mnie źle ale pomyśl troche zanim coś napiszes,ludzie mają większe problemy a nie przejmowanie się pierwszym okresem ja rozumiem,że CIę boli-naprawdę rozumiem bo nieraz nie mogę spać tak mnie boli brzuch(ale z innego powodu) ale jak ja bym miała mieć takie porblemy jak Ty to bym chyba skakała z radości. Oczywiście nie zrozum mnie źle,to tylko takie skromne moje zdanko =)
Mróweczka Kwiat

Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 19:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agentka napisał/a:
aha a co ma domniemany ból macicy do trawienia?

No więc ma to do tego, że ukad trawienny znajduje się niedaleko macicy, i to mogło być to. Ale raczej nie. Najprawdopodobniej macica... Crying or Very sad No cóż, zobaczymy co będzie dalej...

Mrówka - fajnie że mnie rozumiesz... Wiem, że ludzie jeszcze bardziej cierpią ode mnie, ale ja jeszcze się nie przyzwycziłam do częstych bólów... Niech ten czas szybciej płynie...!! Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
2187507
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 30 Lis, 2004 23:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mycha nie obraż się ale po części zgadzam się z Mróweczką, za bardzo ekscytujesz się tym okresem i tymi bólami, a wogóle to masz 12 lat i może jeszcze trochę poczekasz na ten okres (zazwyczaj dostaje sie na 13 lat), te twoje bóle to może nawet masz (te wcześniejsze, w innych tematach opisywane) poprostu odczuwasz bo ciągle o tym myślisz, jakbys "wyluzowała" i przestała mysleć o okresie i bólach poczułabys się lepiej (chociażby duchowo), nie chcę Cię tu Mycha upominać itp. tylko poprostu tak myśle, pozdrawiam (i nie bierz tego do siebie) Kwiat Joker
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 01:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

eeeee sory mroweczka a czemu alurat nTwoej problemy maja byc tsakie straszne ? fajnie ja tez mialam kiedys prikaz - nie jezdzij konno bo inazej pozrywasz wiezadla w kolanach ... i co i gowno jezdzialm i nic mi nie jest, lezalam swoej w szpitalu, mialam zapalenie watroby 0- [cenzura] bol spalam po 20 godz na dobe, nie ruszalam sie zygaam i sralam i co i gowno i zyje i nieumniejszam propblemow innych... moze laska sie ekscytuje a moze nie, ja tez bylam podhjarana jak dosalam pierwszy w zyciu okres...
slabo jest stwierdzic - sory twoje problemy sa [cenzura], moje sa wieksze, slad wiesz jak ktos to odbiera? moze dla tego ktosa to jest niemalze tragedia zyciowa? ,pze nie ma wiekszych ? moze to dla niegoi jest wazne ?

czy mam powiedziec ze moja mama jest slaba i histeryzuje bo wlasnie przechodzi menopauze ? jak przychodzi i mowi - wiesz slabio sie czuje, amm uderzenia goraca i inne tego typu objawy - mam jej powiedziec - ej mam [cenzura] histeryzujesz... chwila zastanowienia. laska sie hce podzielic dznaniami.. niech sie dzieli... cos jej sie nie pdoba w tym co sie dziej.. pyta sie...

a tak calkiem juz po za tym to jest PMS a nie PSM (od pre menstruation syndrom)

sory niepamietam jak sie czulam gdy dostawalam pierwzyokres - troche jakis czas temu to bylo, wiec nawet nie opamietam wieku swoejgo o doznaniach nie wspominajac... ale umniejszanie zyisc doznan zawsze mi smierdzi egoizmem.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 13:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agentka napisał/a:
a wogóle to masz 12 lat

Z tego co ja wiem to ewqq chodzi do 2gim;> Więc 15 lat.. Edit..; Pomylka Razz Sprawdzilam z profilu. Sorry za blad Wink
Agentko.. i jak coś to nikt nie powiedział, że częsciej się dostaje okresu w wieku 13 lat.. :> BArdziej bym powiedziała ze 12.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 14:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wszędzie,w gazetach, mojej książecce Always co w szkole dostałyśmy tak samo pisze że najczęsciej w wieku 13 lat, ja zawsze się spotykałam że w wieku 13 lat i najczęściej tak własnie jest
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 14:45   

Mycha - my Ci nie pomożemy. No bo niby jak? JEsteśmy z Tobą duchowo itd., ale nic więcej nie mozemy. Same mamy bóle. Wyobrażasz sobie, co by się działo, gdyby każda dziewczyna pisała o tym co, kiedy, jak, gdzie ją boli? Horror.
Wiesz, nie wydaje mi się, żeby to był już okres. Możliwe, ale hm... to troche wg. mnie za długo trwa. Wyluzuj, odpręż się itd. Wink Jestem z Tobą. Smile
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 14:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No dobra, ale Wy sobie nie bierzcie aż tak do serca sondy. Co z tego, że w wieku 13 lat się najczęściej dostaje?!? I wcale nie jestem podekscytowana Evil or Very Mad Jeju, ja się tylko przemuję swoim zdrowiem, co w tym złego?!? A jeśli już by w moim przypadku się wszystko zgadzało z większością, to i tak bym niedługo dostała i tak. Ale same tego chcecie, nie będę się udzielać i będzie święty spokój.

Dopisek: Gaba - przynajmniej Ty to jakoś bez nacisku napisałaś... Dzięki =*

Numer Gadu-Gadu
2187507
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 14:52   

Mycha - i jeszcze się teraz obraź. Rozumiemy Cię, rozumiemy, że się przejmujesz swoim zdrowiem (jak większość ludzi) i nie mamy do Ciebie o to pretensji.
Jesteś rozdrażniona, teraz zrobisz tak, a za pół godziny będziesz tego żałowała.

I mnie nie dziwi to, że chcesz już dostaźć okres, żekażdy ból brzucha utożsamiasz z nim. To normalne. Ale spróbój o tym nie myśleć - może ból minie?

PS. Hehe, spx. One też nie dawały, tylko może to tak zabrzmiało. Nie bierz tego do siebie. =*
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 01 Gru, 2004 15:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No ja to tak odbieram... Nie no sorry, ale jestem trochę przejęta tym co mi się przydarzyło raniutko, a potem jeszcze o 8 byłam na morfologii, a poza tym mam kiepskie oceny i w ogóle... ja już nie wiem co mam ze sobą zrobić Crying or Very sad A tak w ogóle to o bólu da się tylko wtedy zapomnieć, jak nie boli. Np. teraz coś mi się stało, że nie boli Shocked No może troszkę czuję... No cóż, jakoś tak ma być Crying or Very sad

Numer Gadu-Gadu
2187507
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu