| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaką macie najstarszą książkę???
Autor Wiadomość
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 19:09   Jaką macie najstarszą książkę??? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ostatnio, gdy szukalam w domu kalki, musialam poprzewracac wszystkie szafy i stare zakamarki, poniwaz dawno jej nie uzywalam. Przy okazji znalazlam stare panienskie listy mojej matki oraz sterte starych ksiazek. I tak sobie pomyslalam, ile lat maja nasze najstarsze ksiazki w domu? Moja ma juz okolo 70 lat i sa ta basnie Andersena.

Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 19:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam hm.. przewodnik NRD z lat 60 chyba.. jakos niezbyt często zagladma z którego roku są książki w moim domu, nie mam zbyt ciekawych książek (wszystkei warte uwagi już dawno zostały przeczytane, i najstarsze z nich są z lat 70-80 co nie jest takie stare).

Numer Gadu-Gadu
2891618
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 20:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hm ja mam jakies przedwojenne ksiazki medyczne - swego zcasu wyciagniete podczas sprzatania w piwnicy macochy Wink
a moja faworyta to ksiazka do anatomii, niemiecka z lat 20-tych bodajrze;
napisana, gdzieniegdzie gotykiem i ma sliczne obrazki. (heh niemieckiego nie znam to tylko obrazki moge sobie poogladac Wink)

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 02 Gru, 2004 20:52   

U mnie w domu zalega ponad 100-letni pan Tadeusz hehehehe, ale radocha za ile by go tak opylić
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 04 Gru, 2004 14:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja też mam takeigo ponad stuletniego p. Tadka. W czarno-czerwonej oprawie ze złotymi brzegami stron Colors
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 04 Gru, 2004 15:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

moja najstarsza ksiazka jaka mam to 'historya hiszpanii podlug najlepszych zrodel' ulozona przez t.dziekonskiego (b. dyrektora gimnzyum) z rycinami tom 2 (to wszytsko jest napisane wlasnie takim jezykiem iz takimi detalami) z 1853 roku
sparwdzalam nawet na stronach domow aukcyjnych ile taka kasiazka kosztuje..i coz...za dwa tomy ponoc calkiem niezly stan ktos dal na aukcji 150 zeta (az bylam zdziwona ze tak malo).. ale mniej wiecej za to kasazke dwali 150-200 zeta...a ja mam tylko drugi tom i to dosc znisznony:)
Powrót do góry
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sob 04 Gru, 2004 16:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja nie wiem jaką mam najstarszą książke bo do nich nie zaglądam ale z ciekawości sprawdze i jak będe wiedziać to napisze .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
6519354
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 20:33   

biblia mojej mamy.Ma 105 lat..
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 19 Gru, 2004 21:17   

U mnie to mity Pandereckieo czy jakos tak maja juz moze ze 100 lat ... i byla jeszcze jakas ksiazka ze 140 lat chyba ale nie pamietam nazwy.. gdzies lezy w biblioteczce.
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Pon 20 Gru, 2004 19:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja niewiem ale mam ich pelno Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
miszaa Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Wto 02 Maj, 2006 22:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam słowniki polsko-niemieckie z 1903 rok...
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu