| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Co zależy od trwania olresu??
Autor Wiadomość
anita
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 18:29   Co zależy od trwania olresu??

Hejka!! Miłam juz pirewszą miesiączkę i trwała ona ponad tydzień i 1 dzień...Czemu tak długo?? Czemu nie 3 dni jak piszą w książkach?? I co zależy od długości trwania miesiąćzki? Proszę o odpwiedz!!
Przejdź na dół
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 18:44   

A w mojej książece always pisze,ze miesiaczka moze trwac ile chce to zalezy od różnych rzeczy,a te 3 dni jak oni napisali to chyba przecietne długosc u wiekszosci dziewczat..
To,ze Twoja była dłuzsza,nic nie znaczy,kazda z Nas jest inna i u kazdej inaczej to przebiega..!
A co zalezy od długosci trwania okresu?Niewiem.Chyba nic Wink
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 19:46   

Wydaje mi się, że od tego zależy ilość błony macicy która się złuszcza -> to ona wypływa podczas miesiączki. Ale pewna nie jestem. Czyli nie mamy na to wpływu.
Pierwsze miesiączki mogą być nardzo długie, co nie oznacza, że w przyszłości nie będziesz miała tych 3 - dniowych. Moja mama miała przez całę życie od 5 - 8 dni [od 8 klasy podstawówki] i żyje, przyzwyczaiła się.
Nie ma co rozpaczać, nic nie zmienisz, dużo dziewczyn ma pierwdsze takie długie, a potem normalne. Smile
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 21:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kazda z nas inaczej sie rozwija i w innym tempie.Zalezy to od organizmu i ile zostanie wytworzonej blony w macicy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Elly Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sro 22 Gru, 2004 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Każda z nas dojrzewa innaczej jak powiedziała Miracla i każda ma inną dłukość miesiączki ponieważ każdy organizm jest inny .

Numer Gadu-Gadu
6519354
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 23 Gru, 2004 08:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Od długosci moze czasem zalezec wysilek fizyczny jaki wykonujesz, bo przy cwiczeniach okres sie troche nasila wiec moze sie troche dluzej ciagnąć. Mysle ze zalezec moze rowniez stres.
Moj okres trwa 5-7 dni, na poczatku mialam wlasnie te 3 dni ale z czasem mi sie troche wydłuzyl Wink

Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 23 Gru, 2004 15:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

:] temacik powraca jak bumerang Smile więc ja sobie postatsuje Smile

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 23 Gru, 2004 20:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie musisz wierzyć we wszystko,co pisze w książkach...Pierwsze miesiączki są przeważnie albo b.długie,albo b.krótkie...Moja koleżanka ma 2 tygodnie,wiec nie narzekaj Mr. Green Poza tym średnia to 5 dni a nie 3,wiem że się czepiam Mr. Green Ale nie przejmuj się masz jeszcze duuużo czasu,niedługo powinno Ci się wszystko "uformować" i w końcu się przyzwyczaisz,zobaczysz.
Mróweczka Kwiat

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 23 Gru, 2004 22:51   

Przyzwyczaić się musi, bo innego wyjścia nie ma. Wink Uciążliwe może być to, gdy przez cały czas masz obfity. Ale tak ni jest, bo sa to zazwyczaj tylko 3-4 pierwsze dni... Wink
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu