Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 20:26 PSYCHICZNY CHŁOPAK
Mam w klasie chłopaka który jest chory psychicznie.t oznaczy bije(ostatnio oberwało mi się w serce)wyraża się w klasie chodzi po stołach.Chodzi do 4 klasy a jest na poziomie 1.nie zdał bo chodził by teraz do 5 klasy.co mam robić nawet nie można wypowiedzieć jego imienia bo odrazu bije.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 20:33
Cytat:
Mam w klasie chłopaka który jest chory psychicznie.t oznaczy bije(ostatnio oberwało mi się w serce)wyraża się w klasie chodzi po stołach.Chodzi do 4 klasy a jest na poziomie 1.nie zdał bo chodził by teraz do 5 klasy.co mam robić nawet nie można wypowiedzieć jego imienia bo odrazu bije.
Misia*** ten temat tu nie pasuje ;/ raczej a zresztą
Ojej no olej go ... niech sobie chodzi po stołach ... po co masz sie do niego odzywac jak zobaczy że nie ma z tego zachowania efektu tzn że nikt go nie podziwia <loL> to przestanie
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 20:38
A nauczyciele tego nie widzą??
Z takim delikwentem to zaraz do dyra należy iść, coby mu naganę dano... a jeśli to nic nie da, wtedy należy wywrzeć presję () na rodzicach wszystkich uczniów, coby sami poszli ze sprawą do dyra - nawet z prośbą o usunięcie chachara ze szkoły.
Femme Fatale Gość
Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 20:57
Pardą, ale uśmiałam się, czytając Twojego posta, Misiu. XD
Cytat:
to znaczy bije(ostatnio oberwało mi się w serce)
Jak on mógł Cię uderzyć w serce? XDDD Najwyżej w klatkę piersiową.
I fakt, wyleciałaś z tym tematem, ni z gruszki, ni z pietruszki...
Niech rodzice interweniują.
Młahaha... XDD W serce XDDDDDDDD...
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 21:43
Cytat:
Jak on mógł Cię uderzyć w serce? XDDD Najwyżej w klatkę piersiową.
Może wstydziła się tak napisać, żebyśmy nie odebrali tego jakoś... inaczej?? .
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 25 Gru, 2004 21:47
No cóż według mnie nadaje się tu ten post. Jeśli jest o zaniżonym poziomie i zachwouje się nieodpowiednio to powinien pójść do innej szkoły z klasami integracyjnymi. Tam są specjalnie wyszkolenia nauczyciele, klasa się składa gdzieś z 20 osób z tego ok. 5 wymaga szczegulnej opieki. Te osoby są obserwowaane i pozwala się im na wiecej, a przy tym przebywają z rówieśnikami, którzy są do nich przyjaźnie nastawieni (sami wybierają drogę do tej klasy) u nas w szkole są na kżdy rocznik są dwie takie klasy.
KoT Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 05:51
Dzień dobry.
A według mnie nie pasuje i przeniósłbym go do "Inne pytania". Dlaczego? Bo to nie choroba psychiczna, tylko normalne zachowanie rozwydrzonego, dorastającego nastolatka który jeszcze pstryczka w nos od życia nie otrzymał. Niech interweniują dorośli, jeżeli nagany nie skutkują to czas na rodziców w szkole i dalsze konsekwencje i dopiero na końcu przeniesienie do innej szkoły.
Pozdrawiam
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 11:03
Najgorzej jednak jest, kiedy nawet interwencja rodziców u dyra nic nie daje... wtedy zostaje tylko ręczne wytłumaczenie bachorowi, że źle czyni.
Misia*** ten temat tu nie pasuje ;/ raczej a zresztą
Ojej no olej go ... niech sobie chodzi po stołach ... po co masz sie do niego odzywac jak zobaczy że nie ma z tego zachowania efektu tzn że nikt go nie podziwia <loL> to przestanie
Ale najgorsze jestto że z kims się bije a potem cała klasa dostaje od niego
Chyba nie jest tak źle. Nie musisz się z nim zdawać i bawić się w panią psycholog naporowadzając go na dobrą drogę...
Wychodź na przerwy i nie zwracaj na niego uwagi
Kindzia ma racje, to nie jest miejsce dla tego postu :/
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 14:49
Cytat:
Ale najgorsze jestto że z kims się bije a potem cała klasa dostaje od niego
Tak to już jest, że klasowi chacharzy to często najsilniejsze osobniki w klasie... niestety...
A masz może starszego brata/kuzyna/kolegę czy kogokolwiek, który poproszony o przysługę mógłby oduczyć gościa takiego zachowania??
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 16:18 Re: PSYCHICZNY CHŁOPAK
misia*** napisał/a:
(ostatnio oberwało mi się w serce)
co najwyżej mógł cię uderzyć w klatkę piersiową i to cie zabolało bo trafił na gruczoł mleczne
może dlatego że nie zdał jest mu przykro i chce wam zainponować? chce pokazać sie z jak najleprzej strony a bycie takim niezależnym i twardym to jego najleprza strona?
fakt że źle postępuje ale wy jako klasa powinniście mu pomóc a nie skarżyć
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Gru, 2004 18:10
My nic nie ździałamy... powinnaś powiedziec to dla wychowawczyni.. ale pewnie ona juz o tym wie.. Nie powinniscie się go bać trzeba całą klasą przeciwstawic się mu... rosnie niezły huligan dlatego nie dajcie się mu.. jeśli będziecie działac grupowo napewno przestanie.
a może on jest po prostu nierozumian, niespełniony? :(
_________________ śniłem, że gwałciłem kobietę bez nóg
była taka piękna i zimna jak lód
jej oczy głęboko wpatrzone we mgłe
tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce
-- Book of the Dead