| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
"Niebo" dla zwierząt ?
Autor Wiadomość
DeadCorpses Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

blah, typowe wywyższanie bytu człeka przez krześcijaństwo. i poza tym człowiek zawsze przywiązywał swojemu istnieniu jakieś mistyczne własności, ze jest tak inny od zwierzęcia itp.

Cytat:
"Wszystkie religie opierają się na wierze, że istnieje życie po śmierci i należy poświęcić obecne dla przyszłego. Twierdzę, że trzeba poświęcić przyszłe dla obecnego, bo to jest wszystko, co masz: tu-i-teraz."

kapitalistyczny hedonista! tfu! tfu! tfu!
ale w 100% ide tą drogą ;)

tak bardzo ją kocham, tak bardzo ją chce

-- Book of the Dead
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
5543682
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 02 Sty, 2005 11:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Osz wy malpy Evil or Very Mad Sabaki i ludzie jedna cholera. To ze umiemy troche wiecej niz przynosic patyk na komende "aport" badz siadac no jakis inny sygnal nie znaczy ze jestesmy lepsi. Ba ! Nawet to ze umiemy rozpalac ogien o niczy nie swiadczy uwierzcie mi Smile. W kazdym razie nie ma sensu sie wywyzszac bo podpada to pod buractwo lamane przez nowobogactwo. Natomiast o tym czy idziemy do nieba nie ma sensu dyskutowac. I tak nie dojdziemy do porozumienie bo i z jednej strony jak i z drugiej nie ma dowodow.

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 03 Sty, 2005 19:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A wg. mnie to po śmierci świadomość człowieka poprostu znika. Wszystko się kończy. No i jest sobie taki człowiek i umiera i potem go już nie ma ani on nie myśli ani nic. Po prostu się kończy. Rolling Eyes Zwierzęta wg. mnie też tak mają. Zresztą ja nie jestem chrześcijanką Razz nie wierzę w niebo, piekło, czyściec itd. W ogóle to doszłam do wniosku że wszystko się kończy to po co to coś zaczynać. Niedawno chciałam popełnić samobójstwo Rolling Eyes Ale moje przyjaciółki wybiły mi to z głowy Wink Ale nadal się nad tym wszystkim zastanawiam Rolling Eyes Po co w ogóle są ludzie i świat? Dzisiaj sę tak nad tym zastanawiałam że aż mnie łeb rozbolał i zaraz wykorkuję sama z siebie Razz

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 03 Sty, 2005 20:23   

Chesterka ja Ci tam "popełnie samobójstwo" wybij to sobie z głowy
Powrót do góry
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 04 Sty, 2005 19:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Heh. Narazie pozostawiam tą decyzję na później, ale thx że zauważyłaś Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Sro 05 Sty, 2005 15:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W co wierze? W siebie.
hmm ... w pewnym sensie każdy dla siebie jest bogiem.
Ale nie wstydze, sie przyznać, ze jestem w 100% chrzescijanka. Chociaz wierze w boga, nie wierze w kosciol. Nie wierze w ksiezy. Nie bawi mnie to. Kazdy zostal inaczej wychowany, moi rodzice zawsze mi powtarzali ze jest jeden bog, chodzilam do kosciola z nimi jak bylam mlodsza.
Mam kilka swoich teori i wyjaśnień. Dla mnie w to co wierze zaczyna istnieć. Ludzie mają swoje wiary, buddysci, chrzescijanie bla bla bla i dalej.. wierzą w te wiary, wierzą w to co głoszą inni, jeśli bardzo w coś wierzymy staje się do realistyczne w wielu procentach. Wierze ze moje szynszyle beda gdzies tam kiedyś ze mna, nie wiem czy bede kims jeszcze, czy juz znikne, rozplyne sie. Ale wierze w niebo, wierze w to, ze tu gdzie jestem jest niebo. I stad nie chce nigdzie odchodzic. namieszlama jak zwykle ;P
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu