Wysłany: Wto 14 Gru, 2004 16:12 CechY PrZyJaCiElA!!!
W szkole na zastępstiwe milismy lekcje z pedagog!! zadawała nam pytania i my milismy dokończyc znania!!! jedno z nich brzmiało:
"Cecha najlepszego przyjaciela to........"
no właśnie!!! jaka to cecha waszym zdaniem??? jaka jest najwazniejsza i jaka powinin miec!! różne były odpowiedzi, a mnie ciekawia wasze!!!
a z innej beczki to:
- przebojowosc
- aktywnosc
- musi "lubic" zycie i wiedziec, co chce osiagnac
- i zeby ogolnie byl ok i aby dalo sie z nim powydurniac
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
A dla mnie liczy się lojalność , szczerość , przebojowość , umiejętność dotrzymywania tajemnic i danego słowa ... i jeszcze pare innych cech np. zrozumienie , szacunek i uczciwość .
Aren -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 14 Gru, 2004 19:54
Według mnie powinien być szczery, lojalny, uczciwy, dzielący się każdym przeżyciem, gotowość pomocy w potrzebie, dotrzymywanie tajemnic... dużo tu wymieniać, oczywiście zgadzam się z wypowiedziami poprzedniczek
KoT Gość
Wysłany: Sro 15 Gru, 2004 05:56
Witam.
Poświęcenie, lojalność, wierność, zaufanie, gotowość do udzielenia pomocy. Kręcimy się wokół tego samego raczej, więc zdania mamy dość podobne.
Pozdrawiam
w moim przypadku w przyjaźni jest zaufanie, jest szczerośc mi sie wydaje, jest pomoc!!! ale czy w przyjaźni jest miejsce na brak czasu, na olewanie chyba!!! tak to mozna nazwać!!! czy to wciaz jest przyjaźń?? powiedzcie mi sami, bo ja juz nie wytrzymam dłuzej czegos takiego, meczy mnie to!!! ta niepewnośc!!! sama nie wiem juz co to ejst!!! z mojej strony przyjaźń, ale czy z obu??
_________________ Życie jest zbyt ciężkie, aby przykładać do niego wagę!!! K@SiA :]:]:]
Tutaj jest znowu wątek cech przyjaciela!!!
No wlasnie!!! zdarzaja sie koleżanki czy tez przyjaciólki ktore sa dobre tylko w rozrywkach, i nie sa tobie rzyczliwe, kiedy trzeba pomoc nie ma ich!!! i chyba tego nie mozna nazwac przyjaźnia!!!
W takim razie według was, waszych doświadczeń, czy partząc na wasze przyjaźnie jaka powinna byc przyjaciólka, czy przyjaciel??? jakie cechy powinien mieć??? zeby byc dobrym przyjacielem?? czekam na odpowiedzi!!!
POZDRAWIAM!!!
_________________ Życie jest zbyt ciężkie, aby przykładać do niego wagę!!! K@SiA :]:]:]
Optymizm po pierwsze! Mój przyjaciel nie może być marudą, narzekającą cały czas na pewne niewygody życia! Miałam kiedyś przyjaciółkę o właśnie takim typie charaktera(u?) i wyrobiłam sobie opinię na ten temat.
Po drugie oczywiście wierność, życzliwość i chęć pomocy.
Dla mnie ważny jest także stopień inteligencji. Musi on conajmniej dorównywać mojemu.
Pozdrawiam!
_________________ Emancipate yourselves from mental slavery
None but ourselves can free our minds.
Ja już w swoim poście wcześniej napisałam jedną cechę, główną i najważniejszą. I chyba wszyscy się zgodzą. że przyjaźń to poprostu obecność! A w słowie obceność mieszczą się wszystkie słowa: wierność, lojalność, zrozumienie.
Każdy przyjaciel jest inny. No coz, czy jesli ktos nie jest zbyt mądry, bo taki sie urodzil tzn. ze nie moze miec przyjaciol ? Mysle, ze itneligencja nie ma nic do rzecyz w przyjazni ! Ktos moze byc niezbyt inteligentny a posiadac wiele cecho ktorych osoby madre moga tylko marzyc! Ja osobiscie znam wiele inteligentynych osob i jakos wiekszosc z nich to ludzie zarozumiali. :/ Co rzecz jasna nie znaczy, ze kazdy inteligent musi taki byc i juz, ale ja poprostu spotkalam osoby tego typu dosyc czesto.
Pozdrawiam.
P.S. Ja osoboiscie mam przyjaciela po pierwsze starszego ode mnie o 5 lat, a po drugie cholernie inteligentnego. A ja, no coz, jestem raczej przecietna. A jednak ja i Adam swietnie sie dogadujemy i baaaardzo niemal kochamy po przyjacielsku. :]
_________________ Szeptem na ucho powiem że
Że ja, ja się tego wyrzekam...
Wyrzekam bo...
Nikt tak pięknie nie mówił, że się boi miłości
Jak ty