konie są kochane z resztą nie wiem czemu coponiektórzy mówią ze konie są leprze od krów czy innych zwierząt a mają bynajmniej mniejsze zasługi
Mają większe zasługi niż krowy. Słyszałaś o krowie która m. in: Pracowała w kopalni, na polu, wierzchowo, w bryczce czy hipoterapii? Krowa daje przeważnie mleko... A koń od samych początków służył człowiekowi... Nie mówię że krowy są "jakieś gorsze", ale jednak koń sobie bardziej zasłużył.
Cytat:
To ja jestem jakaś inna. Od dzieciństwa nie widziałam w koniach niczego ciekawego, a moi rówieśnicy wręcz odwrotnie.
Dla mnie to śmierdzące szkapy, nie lubię koni i nie polubię.
Nie linczujcie mnie za to.
Dlaczego ludzie mówią że konie (bądź stajnia) śmierdzą?! Konie nie śmierdzą, gdy stajnia jest czysta. Tam gdzie trzymam konie to wchodzisz do stajni i nie wita Cię odrażający zapach gnoju. A szkapami nie są, jeśli są dobrze karmione, mają pastwisko i dobre warunki fizyczno - psychiczne, to wyglądają bardzo hm... "dostojnie" Linczować nie zamierzam
_________________ Patataj...
Luka - tęsknie za Tobą konisiu...
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 20 Sty, 2005 19:39
tak, słyszałam
mój wujek mieszka na wsi, jego sąsiad ma około 50 krów nie ma koni wogóle i to krowy ciągają wozy/ pomagadą przy pracy a nawet na niektórych da się jeździć, mimo to i owzem dają mleko a to tylko zaleta.
hmmm nom tyle, ze to woly ciagnely wozy etc tec, wiec takie klasyfikowanie co jest lepsze a co gorsze bo jedno ma takie zalsugi a drugie ma inne, po za tym dajmy na to hipoterapia jest stosunkowo nowa dziedzina.
nie ma co mowic krowa ma wieksze zaslugi, kon ma mniejsze czy owrotnie, to nie sa te same, nie sa takie smae zwierzaki, wiec nie ma co porownywac.
to tak jak porownywac dajmy an to psa do kota, bo pies jest ratownikiem, poluje, jest psem policyjnym bla bla, a kot lezy na piecu i sie opiernicza. a zwolennikow kotow nie da sie przekonac, ze kot to darmozjad a koty na przyklad, sa (choc nie powinny) w wiekszosci obor, chlewni etc i lapia szcury - w czym sa niezmiernie pomocne.
wiec kto ejst lepszy ? czlowiek czy malpa ?
czy swienie sa gorsze bo nie daja mleka ? za to jecie je 3 razy dziennie ?
cala gadka o lepszosci badz malolepszosci jest bzdurna i tyle.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name