| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
poezja-moja pazja konie-tez co prawda
Autor Wiadomość
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 20 Sty, 2005 10:30   

Koniki są to cuuuuuuuowne stworzenia Smile Bardzo chciałabym jeździć konno ale to troche kosztuje Sad
Przejdź na dół
klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 20 Sty, 2005 18:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka napisał/a:
konie są kochane z resztą nie wiem czemu coponiektórzy mówią ze konie są leprze od krów czy innych zwierząt a mają bynajmniej mniejsze zasługi

Mają większe zasługi niż krowy. Słyszałaś o krowie która m. in: Pracowała w kopalni, na polu, wierzchowo, w bryczce czy hipoterapii? Krowa daje przeważnie mleko... A koń od samych początków służył człowiekowi... Nie mówię że krowy są "jakieś gorsze", ale jednak koń sobie bardziej zasłużył.

Cytat:
To ja jestem jakaś inna. Od dzieciństwa nie widziałam w koniach niczego ciekawego, a moi rówieśnicy wręcz odwrotnie.
Dla mnie to śmierdzące szkapy, nie lubię koni i nie polubię.
Nie linczujcie mnie za to. Confused

Dlaczego ludzie mówią że konie (bądź stajnia) śmierdzą?! Confused Konie nie śmierdzą, gdy stajnia jest czysta. Tam gdzie trzymam konie to wchodzisz do stajni i nie wita Cię odrażający zapach gnoju. A szkapami nie są, jeśli są dobrze karmione, mają pastwisko i dobre warunki fizyczno - psychiczne, to wyglądają bardzo hm... "dostojnie" Smile Linczować nie zamierzam Mr. Green

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 20 Sty, 2005 19:39   

tak, słyszałam
mój wujek mieszka na wsi, jego sąsiad ma około 50 krów nie ma koni wogóle i to krowy ciągają wozy/ pomagadą przy pracy a nawet na niektórych da się jeździć, mimo to i owzem dają mleko a to tylko zaleta.
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 21 Sty, 2005 23:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmmm nom tyle, ze to woly ciagnely wozy etc tec, wiec takie klasyfikowanie co jest lepsze a co gorsze bo jedno ma takie zalsugi a drugie ma inne, po za tym dajmy na to hipoterapia jest stosunkowo nowa dziedzina.
nie ma co mowic krowa ma wieksze zaslugi, kon ma mniejsze czy owrotnie, to nie sa te same, nie sa takie smae zwierzaki, wiec nie ma co porownywac.
to tak jak porownywac dajmy an to psa do kota, bo pies jest ratownikiem, poluje, jest psem policyjnym bla bla, a kot lezy na piecu i sie opiernicza. a zwolennikow kotow nie da sie przekonac, ze kot to darmozjad Wink a koty na przyklad, sa (choc nie powinny) w wiekszosci obor, chlewni etc i lapia szcury - w czym sa niezmiernie pomocne.
wiec kto ejst lepszy ? czlowiek czy malpa ?
czy swienie sa gorsze bo nie daja mleka ? za to jecie je 3 razy dziennie ?
cala gadka o lepszosci badz malolepszosci jest bzdurna i tyle.

It`s not that gold
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu