| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Czy można?
Autor Wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 15:54   Czy można?

Dręczy mnie takie pytanie: Załóżmy, że jest dziewczynka, mieszka z rodzicami itp...Pewnego dnia rodzice adoptują chłopca w podobnym wieku.I czy ta dziewczynka jak będzie dorosła, to może wyjść zamąż za tego chłopaka, który jest jej przyszywanym bratem Question Czy to nie jest kazirodztwo?Bo oni niby są "rodzeństwem", ale tak naprawde, to nie są nawet daleką rodziną no nie?? prosze o odpowiedzi! Kwiat
Przejdź na dół
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 16:29   

Hej,dlaczego nie piszecie?? Crying or Very sad to pytanie od dawna mnie gnębi, i miałam nadzieję,że dostanę odp. na nie a tu nic Sad
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 16:38   

ja niewiem ale wydaje mi się,ze skoro to bedzie jej brat (trudno,ze przyszywany Wink ) to nie bedzie mozna,bo nalezy do jej rodziny.
Powrót do góry
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 17:02   

No tak właśnie rozważałam takie coś,ale nie byłam na 100% pewna... dzięki Gabrusia Smile
Powrót do góry
aLLa Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To jest wtedy kazirodztwo... gdzieś to przeczytałam... wiem, że dziwne ale ten chłopiec należy do rodziny...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ABC
Gość
PostWysłany: Sob 22 Sty, 2005 22:03   

aLLa, srałaś a nie przeczytałaś.
Nie - to nie jest kazirodztwo. Te 2 osoby nie są nawet połączone w jakikolwiek sposób prawnie, nie łączą ich więzy krwi. To nie jest kazirodztwo. Na 100%.
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 23 Sty, 2005 09:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kaziroctwo to nie jest ale jak dobrze sobie przypominam prawnie jest zabronione kogoś połączonego ze sobą prawnie (tak nie wiedzialam jakiego slowa uzyc)

Numer Gadu-Gadu
2891618
Merkavoth Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 24 Sty, 2005 14:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z prawnego punktu widzenia nie jest to kazirodztwo.
Z socjalnego punktu widzenia... noo, ciężko.

Prawdopodobnie ślub można dostać, aczkolwiek nie liczyłbym na ślub kościelny / panowie w czerni lubią się czepiać tzw. obyczajności.../
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4582356
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 17:36   Re: Czy można?

zwariowana_jedenastka napisał/a:
Dręczy mnie takie pytanie: Załóżmy, że jest dziewczynka, mieszka z rodzicami itp...Pewnego dnia rodzice adoptują chłopca w podobnym wieku.I czy ta dziewczynka jak będzie dorosła, to może wyjść zamąż za tego chłopaka, który jest jej przyszywanym bratem Question

Według polskiego prawa w tym przypadku nie może
Powrót do góry
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 22:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kaziroctwo to nie jest, bo tak na prawde nie mają ze sobą wspólnych korzeni. Co do związku miedzy takimi osobami to nie mam pojęcia.

Numer Gadu-Gadu
8619585
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 25 Sty, 2005 22:36   

zazulita napisał/a:
Kaziroctwo to nie jest, bo tak na prawde nie mają ze sobą wspólnych korzeni. Co do związku miedzy takimi osobami to nie mam pojęcia.

masz rację, kazirodztwo to nie jest, ale polskie prawo wyraźnie zakazuje związków między takimi osobami. teoretycznie jest to brat i siostra i nie ma znaczenia że któreś było adoptowane.
Powrót do góry
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 11:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
masz rację, kazirodztwo to nie jest, ale polskie prawo wyraźnie zakazuje związków między takimi osobami. teoretycznie jest to brat i siostra i nie ma znaczenia że któreś było adoptowane.
polskie prawo w tym kraju zakazuje wielu rzeczy (teraz pytanie - jak bardzo to prawo jest przestrzegane i czy są jakieś większe konsekwencje z nieprzestrzegania go)... ;]
IMO nie ma większego problemu - jeżeli taka para się kocha, to powinna być razem ;]

Numer Gadu-Gadu
8989120
R2
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 11:58   

Więzy krwi ich przecież w żadnym stopniu nie łączą, a jeżeli się kochają to i tak nikt im nie przeszkodzi ;]
Powrót do góry
Merkavoth Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 12:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sorka za offtopa, ale muszę to powiedzieć.:
Tenchion, 5+ za zdjęcie w podpisie.
Love Kinga ma najpiękniejsze i najgłębsze oczy na forum!! Love
<siada cicho w kącie i płoni się jak nastolatek Mr. Green >
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4582356
inspektor_nr4
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 26 Sty, 2005 12:30   

Merkavoth napisał/a:
Sorka za offtopa, ale muszę to powiedzieć.:
Tenchion, 5+ za zdjęcie w podpisie.
Love Kinga ma najpiękniejsze i najgłębsze oczy na forum!! Love
<siada cicho w kącie i płoni się jak nastolatek Mr. Green >

a mnie nikt za moje oczka nie pochwali Sad a podobno na różową szyneczkę lecą wszystkie laski...
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu