No więc chodzi mi tu głównie o depilacje okolic intymnych
Kiedy robię to zwykłą żyletką to po pierwsze w niektórych miejscach wyskakują mi czerwone krostki
Po drugie: kiedy włoski odrastają i są jeszcze bardzo króciutke ale już widoczne nie jestem w stanie ich usunąć ponieważ nieznacznie w miejscach gdzie one rosły leci mi krew, ale również mnie to boli...
Chciałabym się dowiedzieć jak inaczej mogłabym pozbywać się włosków, nawet wtedy kiedy dopiero co odrosły? (jednak depilacja woskiem całkowicie odpada )
Jeżeli podsuniecie mi jakiś produkt to byłabym wdzięczna również za ewentualną jego cenę (jeżeli wiecie)
Z góry dziękuje
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:01
a tam nina piepszysz.
No dziewczynko jesli chcesz mozesz używać pianek i kremów do depilacji =] nie bedziesz miala po nich ranek i usuwają juz bardzo króciutkie wloski (jakby jakas reklama lol) ceny wachają się od około 6 do około 35 złotych (te Veety wszystkie i inne drogie pierdoły)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Wiem, wiem Nina, ale chyba zadna z dziewczyn nie chce aby spod np. stroju kompielowego wychodziło jej coś eh...niezbyt apetycznego
Dzięki panienko wierzbo....albo po prostu wierzbo
_________________ .-*-. Najpiękniejsze jest to czego nie ma, to co dopiero ma spełnić się .-*-.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:17
yellow_flower napisał/a:
Wiem, wiem Nina, ale chyba zadna z dziewczyn nie chce aby spod np. stroju kompielowego wychodziło jej coś eh...niezbyt apetycznego
Wiem,wiem
Chciałabym Ci polecic Depilator w kremie firmy BlanDi. Podobno równie dobty jak Veet Takie niebiesiutkie opakowanie Tylko, że nie za bardzo orientuję się w cenie tego produktu
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:26
Tak, najlepsze są kremy.
Ale maszynki też są niezłe. Wiesz, są specjalne kremy, które nakładasz i golisz maszynką - lepszy efekt, mniej piecze, lepiej się goli, bo ten krem zmiękcza włoski i w ogóle.
Ale ja polecam Ci kremy do depilacji okolic bikini (sama używam), jakieś takie... tańsze.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:14
A więc
No skoro nie maszynki ... depilatory i nie wosk to pozostaja pianki i kremy
Veet, Veet Mousse (pianka do depilacji):
pozwala na szybkie usunięcie włosków podczas kąpieli pod prysznicem. Dołączona do pianki delikatna gąbeczka służy do masażu skóry oraz ułatwia usunięcie włosków.
Pianka Veet Mousse dostępna jest w dwóch wariantach:
- z wyciągiem z aloesu i z witaminą E /sprawia, że skóra jest doskonale gładka i nawilżona/
- z wyciągiem z owoców cytrusowych i z witaminą C /sprawia, że skóra jest gładka i zachowuje uczucie świeżości/
Ale jest mały szkopół : Po około 5 min. od aplikacji pianka spływa ze skóry i nie wiadomo czy już zadziałała czy nie. Poza tym powoduje uczulenie, skóra piecze i jest podrażniona. Potem wyskakują czerwone krostki.
Cena: 22 zł
Delia, Satine, Delikatny krem do depilacji:
Satine delikatny krem do depilacji zawiera ekstrakt z zielonej herbaty i D-Panthenol. Polecany dla osób skłonnych do uczuleń lub ze szczególnie wrażliwą skórą. Zielona herbata łagodzi podrażnienia, D-panthenol nawilża i wygładza skórę. Krem działa w ciągu 20 minut.
Cena: 7 zł / 100 ml
Delia, Satine, Super delikatny krem do depilacji z zieloną herbatą:
Opis kosmetyku:
Krem do depilacji zbędengo owłosienia, oparty na ekstrakcie z zielonej herbaty i D-Panthenolu, polecany dla osób skłonnych do uczuleń lub ze szczególnie wrażliwą skórą.
Cena: 7zł
Delia, Satine, Szybko działający krem do depilacji z witaminą E:
Jeden z produktów linii depilacyjnej Satine (biało-fioletowe opakowanie). Szybko działający krem do depilacji ( 3-5 minut) z witaminą E i D-Panthenolem. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry.
Cena: 6,20 zł / 100 ml
Joanna, Violet, Krem do depilacji nóg:
Kremowa konsystencja depilatora zapewnia łatwe i równomierne rozprowadzenie na ciele, a odpowiednio dobrana kompozycja zapachowa uprzyjemnia wykonywanie zabiegu.
Po depilacji skóra nóg jest jedwabiście gładka, aksamitna i miła w dotyku.
Wg producenta kosmetyk działa w 3-7 minut. Opakowanie 70g kremu + szpatułka.
Cena: 4-5 zł
Norel, Krem do depilacji:
Jest to preparat łagodnie działający na skórę i niezawodny w użyciu. Przeznaczony do usuwania zbędnego owłosienia na nogach, pod pachami i okolic bikini. Zawiera naturalne substancje nawilżające i chroniące skórę przed podrażnieniami jak bisabolol, d-panthenol i alantoinę.
Cena: 11,50 zł / 100 ml
Pollena-Malwa, BodySilk, Krem do depilacji:
Bardzo skuteczny krem do depilacji. Zawiera olejek migdałowy i ekstrakt z aloesu. W zestawie z mini-balsamem po depilacji gratis (45 ml).
Cena: ok. 9 zł / 100 ml
Thalgo, Post-epilation, Biodepyl Concentrate (Płyn po depilacji):
Bezpośrednio po depilacji, pusty mieszek włosowy daje swobodny dostęp do strefy wzrostu. To właśnie tam działa koncentrat Biodepyl. Bogaty w składniki spowalniające odrost włosów. Antyseptyczny i kojący. Zapobiega podrażnieniom i zmiękcza naskórek. Opóźnia i spowalnia odrost włosów, ogranicza ich długość i grubość. Dezynfekuje i zamyka pory. Przeciwdziała zapaleniom mieszka włosowego.
Składniki czynne:
- olejki eteryczne (cytryna, lawenda, werbena, rumianek) - działają antyseptycznie, przeciw odrostowo; zmniejszają grubość, długość i objętość odrastających włosków,
- Capsilow 3% - wyciąg z algi Larrea Divaricata - jest regulatorem wzrostu, zmniejsza liczbę odrastanych włosków, jak i szybkość ich wzrostu,
- Efficiensea ekstrakt z algi brązowej Pelvetia Candaliculate - przeciw przebarwieniom,
- naturalne wyciągi: z brzozy srebrnej (ściągający i kojący), z skrzypu (napinający i remineralizujący) i arniki (anty-koagulant, przeciwzapalny, kojący.
Cena: 140 zł / 50 ml
Unicolor, Tanita Effective, Pianka do depilacji nawilżająca i regenerująca:
Pianka do depilacji Tanita to doskonały, bezbolesny i prosty sposób na pozbycie się niechcianego owłosienia nóg i pach.
Wzbogacona olejkiem migdałowym, ekstraktem z aloesu, kiełków pszenicy i wit. E ma znakomite właściwości nawilżające, uelastyczniające i regenerujące skórę. Dodatek ekstraktu z rumianku pozwala łagodzić podrażnienia. Skóra po depilacji pianką jest gładka i miękka, dobrze nawilżona i delikatnie pachnąca. Ma niespotykany, aksamitny wygląd.
Cena: ok. 15 zł / 200 ml
Veet, Duo Bikini - krem do depilacji okolic bikini:
Krem do depilacji wrażliwej okolicy bikini. Bardzo delikatny. Opakowanie zawiera krem do i po depilacji oraz szpatułkę.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 17 Lut, 2005 11:35
ooo Kinga ciekawe ciekawe =]
a więc postaram się jeszcze w tym tygodniu wybrać do Rossmana do katowic i kupic przynajmniej 2 z wyzej podanych produktów (tych tańszych nie tych Veetów wszystkie itp. =/) i wypróbuje na sobie =).
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Kiedy robię to zwykłą żyletką to po pierwsze w niektórych miejscach wyskakują mi czerwone krostki
Po drugie: kiedy włoski odrastają i są jeszcze bardzo króciutke ale już widoczne nie jestem w stanie ich usunąć ponieważ nieznacznie w miejscach gdzie one rosły leci mi krew, ale również mnie to boli...
Chciałabym się dowiedzieć jak inaczej mogłabym pozbywać się włosków, nawet wtedy kiedy dopiero co odrosły? (jednak depilacja woskiem całkowicie odpada )
Jeżeli podsuniecie mi jakiś produkt to byłabym wdzięczna również za ewentualną jego cenę (jeżeli wiecie)
Z góry dziękuje
Wydaje mi sie ,ze ten tema powinien być w dziale dorzewnie...Ale to szczegół...
I własnioe tak jak powiedział nina włoski szybko odrasają jak je często golisz...
Stosuj pianki choć nie wiem czy to działa... bo ja jeszcze nie gole...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 19 Lut, 2005 21:40 Re: Dapilacja
ajeczka11 napisał/a:
yellow_flower napisał/a:
Z góry dziękuje
Wydaje mi sie ,ze ten tema powinien być w dziale dorzewnie...Ale to szczegół...
I własnioe tak jak powiedział nina włoski szybko odrasają jak je często golisz...
Stosuj pianki choć nie wiem czy to działa... bo ja jeszcze nie gole...
No właśnie dobrze trafił, bo z dojrzewaniem to on ma niewiele wspolnego. nie naskakuje, ale podobnie jak tematy o podpaskach, tamponach tez do dojrzewania maja sie nijak (temat np. "co lepsze - tampony czy podpaski" ) no ale coz, zeby nie bylo off-topa..
moja kuzynka sobie gore ten taki 'trojkacik' depilatorem ciacha. O__o jak mi to powiedziala to poprostu aaagr. (biorac pod uwage, ze ledwo jedna noge dipilatorem zgolilam bo prawie plakalam z bolu )
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 20 Lut, 2005 11:43
nie no z depilatorem to jest tak, ze po ktoryms tam razie praktycznie juz nie czuc - jak robi sie to w miare regularnie.
po za tym warto skrocic wlosy - jesli dlugie przyciac, jesli po goleniu poczekac az odrosna do dlugosci lapanej przez depilator - wtedy tez mniej boli, bo mniej wlosow na arz sie lapie.
Da sie to zrobic - sama kilka razy robilam, ale fakt faktem, nie jest to anjprzyjemniejsza czynnosc, niemniej wykonalna
a co do roznych pianek depilujacych, to ja jakos zaufania nie mam coby sie tak chemia smarwoac w delikatnych miejsach, no ale byc moze to nie zabija... nie wiem
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 20 Lut, 2005 16:57 Re: Dapilacja
Gabrielen napisał/a:
(biorac pod uwage, ze ledwo jedna noge dipilatorem zgolilam bo prawie plakalam z bolu )
Buehehehe a ja myślałam że oszaleje lub zawału dostane jak pierwszy raz goliłam sie depilatorem, z trudem wytrzymałam pierwszą noge a druga to był chwilowy kryzys z lekkim płaczem Napewno nic przyjemnego ....