| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Dapilacja
Autor Wiadomość
yellow_flower Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 18:55   Dapilacja Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No więc chodzi mi tu głównie o depilacje okolic intymnych Wink
Kiedy robię to zwykłą żyletką to po pierwsze w niektórych miejscach wyskakują mi czerwone krostki
Po drugie: kiedy włoski odrastają i są jeszcze bardzo króciutke ale już widoczne nie jestem w stanie ich usunąć ponieważ nieznacznie w miejscach gdzie one rosły leci mi krew, ale również mnie to boli...
Chciałabym się dowiedzieć jak inaczej mogłabym pozbywać się włosków, nawet wtedy kiedy dopiero co odrosły? (jednak depilacja woskiem całkowicie odpada Smile)
Jeżeli podsuniecie mi jakiś produkt to byłabym wdzięczna również za ewentualną jego cenę (jeżeli wiecie)
Z góry dziękuje Smile
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1759424
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 19:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czym częściej golisz włoski tym szybciej będą ci one odrastać Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a tam nina piepszysz.
No dziewczynko jesli chcesz mozesz używać pianek i kremów do depilacji =] nie bedziesz miala po nich ranek i usuwają juz bardzo króciutkie wloski (jakby jakas reklama Wink lol) ceny wachają się od około 6 do około 35 złotych (te Veety wszystkie i inne drogie pierdoły)

Numer Gadu-Gadu
2891618

PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem Nina, ale chyba zadna z dziewczyn nie chce aby spod np. stroju kompielowego wychodziło jej coś eh...niezbyt apetycznego Razz
Dzięki panienko wierzbo....albo po prostu wierzbo Smile

Numer Gadu-Gadu
1759424
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yellow_flower napisał/a:
Wiem, wiem Nina, ale chyba zadna z dziewczyn nie chce aby spod np. stroju kompielowego wychodziło jej coś eh...niezbyt apetycznego Razz

Wiem,wiem Razz Wink
Chciałabym Ci polecic Depilator w kremie firmy BlanDi. Podobno równie dobty jak Veet Wink Takie niebiesiutkie opakowanie Tylko, że nie za bardzo orientuję się w cenie tego produktu Rolling Eyes
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 20:26   

Tak, najlepsze są kremy.
Ale maszynki też są niezłe. Wiesz, są specjalne kremy, które nakładasz i golisz maszynką - lepszy efekt, mniej piecze, lepiej się goli, bo ten krem zmiękcza włoski i w ogóle. Wink
Ale ja polecam Ci kremy do depilacji okolic bikini (sama używam), jakieś takie... tańsze. Wink
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Sro 16 Lut, 2005 22:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A więc

No skoro nie maszynki ... depilatory i nie wosk to pozostaja pianki i kremy

Veet, Veet Mousse (pianka do depilacji):

pozwala na szybkie usunięcie włosków podczas kąpieli pod prysznicem. Dołączona do pianki delikatna gąbeczka służy do masażu skóry oraz ułatwia usunięcie włosków.
Pianka Veet Mousse dostępna jest w dwóch wariantach:
- z wyciągiem z aloesu i z witaminą E /sprawia, że skóra jest doskonale gładka i nawilżona/
- z wyciągiem z owoców cytrusowych i z witaminą C /sprawia, że skóra jest gładka i zachowuje uczucie świeżości/

Ale jest mały szkopół : Po około 5 min. od aplikacji pianka spływa ze skóry i nie wiadomo czy już zadziałała czy nie. Poza tym powoduje uczulenie, skóra piecze i jest podrażniona. Potem wyskakują czerwone krostki.

Cena: 22 zł

Delia, Satine, Delikatny krem do depilacji:

Satine delikatny krem do depilacji zawiera ekstrakt z zielonej herbaty i D-Panthenol. Polecany dla osób skłonnych do uczuleń lub ze szczególnie wrażliwą skórą. Zielona herbata łagodzi podrażnienia, D-panthenol nawilża i wygładza skórę. Krem działa w ciągu 20 minut.

Cena: 7 zł / 100 ml

Delia, Satine, Super delikatny krem do depilacji z zieloną herbatą:

Opis kosmetyku:
Krem do depilacji zbędengo owłosienia, oparty na ekstrakcie z zielonej herbaty i D-Panthenolu, polecany dla osób skłonnych do uczuleń lub ze szczególnie wrażliwą skórą.

Cena: 7zł

Delia, Satine, Szybko działający krem do depilacji z witaminą E:

Jeden z produktów linii depilacyjnej Satine (biało-fioletowe opakowanie). Szybko działający krem do depilacji ( 3-5 minut) z witaminą E i D-Panthenolem. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry.

Cena: 6,20 zł / 100 ml

Joanna, Violet, Krem do depilacji nóg:

Kremowa konsystencja depilatora zapewnia łatwe i równomierne rozprowadzenie na ciele, a odpowiednio dobrana kompozycja zapachowa uprzyjemnia wykonywanie zabiegu.
Po depilacji skóra nóg jest jedwabiście gładka, aksamitna i miła w dotyku.
Wg producenta kosmetyk działa w 3-7 minut. Opakowanie 70g kremu + szpatułka.

Cena: 4-5 zł

Norel, Krem do depilacji:

Jest to preparat łagodnie działający na skórę i niezawodny w użyciu. Przeznaczony do usuwania zbędnego owłosienia na nogach, pod pachami i okolic bikini. Zawiera naturalne substancje nawilżające i chroniące skórę przed podrażnieniami jak bisabolol, d-panthenol i alantoinę.

Cena: 11,50 zł / 100 ml

Pollena-Malwa, BodySilk, Krem do depilacji:

Bardzo skuteczny krem do depilacji. Zawiera olejek migdałowy i ekstrakt z aloesu. W zestawie z mini-balsamem po depilacji gratis (45 ml).

Cena: ok. 9 zł / 100 ml

Thalgo, Post-epilation, Biodepyl Concentrate (Płyn po depilacji):

Bezpośrednio po depilacji, pusty mieszek włosowy daje swobodny dostęp do strefy wzrostu. To właśnie tam działa koncentrat Biodepyl. Bogaty w składniki spowalniające odrost włosów. Antyseptyczny i kojący. Zapobiega podrażnieniom i zmiękcza naskórek. Opóźnia i spowalnia odrost włosów, ogranicza ich długość i grubość. Dezynfekuje i zamyka pory. Przeciwdziała zapaleniom mieszka włosowego.
Składniki czynne:
- olejki eteryczne (cytryna, lawenda, werbena, rumianek) - działają antyseptycznie, przeciw odrostowo; zmniejszają grubość, długość i objętość odrastających włosków,
- Capsilow 3% - wyciąg z algi Larrea Divaricata - jest regulatorem wzrostu, zmniejsza liczbę odrastanych włosków, jak i szybkość ich wzrostu,
- Efficiensea – ekstrakt z algi brązowej Pelvetia Candaliculate - przeciw przebarwieniom,
- naturalne wyciągi: z brzozy srebrnej (ściągający i kojący), z skrzypu (napinający i remineralizujący) i arniki (anty-koagulant, przeciwzapalny, kojący.

Cena: 140 zł / 50 ml

Unicolor, Tanita Effective, Pianka do depilacji nawilżająca i regenerująca:

Pianka do depilacji Tanita to doskonały, bezbolesny i prosty sposób na pozbycie się niechcianego owłosienia nóg i pach.
Wzbogacona olejkiem migdałowym, ekstraktem z aloesu, kiełków pszenicy i wit. E ma znakomite właściwości nawilżające, uelastyczniające i regenerujące skórę. Dodatek ekstraktu z rumianku pozwala łagodzić podrażnienia. Skóra po depilacji pianką jest gładka i miękka, dobrze nawilżona i delikatnie pachnąca. Ma niespotykany, aksamitny wygląd.

Cena: ok. 15 zł / 200 ml

Veet, Duo Bikini - krem do depilacji okolic bikini:

Krem do depilacji wrażliwej okolicy bikini. Bardzo delikatny. Opakowanie zawiera krem do i po depilacji oraz szpatułkę.

Cena: 23 zł
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 17 Lut, 2005 11:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ooo Kinga ciekawe ciekawe =]
a więc postaram się jeszcze w tym tygodniu wybrać do Rossmana do katowic i kupic przynajmniej 2 z wyzej podanych produktów (tych tańszych nie tych Veetów wszystkie itp. =/) i wypróbuje na sobie =).

Numer Gadu-Gadu
2891618

PostWysłany: Czw 17 Lut, 2005 15:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hehe dużo tego...wielkie dzięki =**
(tak szczerze mówiąc myślałam, ze te wszystkie kremy są droższe) =P

Numer Gadu-Gadu
1759424
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 17 Lut, 2005 18:19   

Dużo tego i przydatne, ale tylko kilka niestety jest na bikini. Wink
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 19:54   Re: Dapilacja Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yellow_flower napisał/a:
Kiedy robię to zwykłą żyletką to po pierwsze w niektórych miejscach wyskakują mi czerwone krostki
Po drugie: kiedy włoski odrastają i są jeszcze bardzo króciutke ale już widoczne nie jestem w stanie ich usunąć ponieważ nieznacznie w miejscach gdzie one rosły leci mi krew, ale również mnie to boli...
Chciałabym się dowiedzieć jak inaczej mogłabym pozbywać się włosków, nawet wtedy kiedy dopiero co odrosły? (jednak depilacja woskiem całkowicie odpada Smile)
Jeżeli podsuniecie mi jakiś produkt to byłabym wdzięczna również za ewentualną jego cenę (jeżeli wiecie)
Z góry dziękuje Smile

Wydaje mi sie ,ze ten tema powinien być w dziale dorzewnie...Ale to szczegół...
I własnioe tak jak powiedział nina włoski szybko odrasają jak je często golisz...
Stosuj pianki choć nie wiem czy to działa... bo ja jeszcze nie gole...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7060479
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 21:40   Re: Dapilacja

ajeczka11 napisał/a:
yellow_flower napisał/a:
Z góry dziękuje Smile

Wydaje mi sie ,ze ten tema powinien być w dziale dorzewnie...Ale to szczegół...
I własnioe tak jak powiedział nina włoski szybko odrasają jak je często golisz...
Stosuj pianki choć nie wiem czy to działa... bo ja jeszcze nie gole...

No właśnie dobrze trafił, bo z dojrzewaniem to on ma niewiele wspolnego. nie naskakuje, ale podobnie jak tematy o podpaskach, tamponach tez do dojrzewania maja sie nijak (temat np. "co lepsze - tampony czy podpaski" Wink) no ale coz, zeby nie bylo off-topa..
moja kuzynka sobie gore ten taki 'trojkacik' depilatorem ciacha. O__o jak mi to powiedziala to poprostu aaagr. (biorac pod uwage, ze ledwo jedna noge dipilatorem zgolilam bo prawie plakalam z bolu Wink)
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 20 Lut, 2005 11:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie no z depilatorem to jest tak, ze po ktoryms tam razie praktycznie juz nie czuc - jak robi sie to w miare regularnie.
po za tym warto skrocic wlosy - jesli dlugie przyciac, jesli po goleniu poczekac az odrosna do dlugosci lapanej przez depilator - wtedy tez mniej boli, bo mniej wlosow na arz sie lapie.
Da sie to zrobic - sama kilka razy robilam, ale fakt faktem, nie jest to anjprzyjemniejsza czynnosc, niemniej wykonalna Smile

a co do roznych pianek depilujacych, to ja jakos zaufania nie mam coby sie tak chemia smarwoac w delikatnych miejsach, no ale byc moze to nie zabija... nie wiem Smile

It`s not that gold
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 20 Lut, 2005 16:57   Re: Dapilacja

Gabrielen napisał/a:
(biorac pod uwage, ze ledwo jedna noge dipilatorem zgolilam bo prawie plakalam z bolu Wink)
Buehehehe a ja myślałam że oszaleje lub zawału dostane jak pierwszy raz goliłam sie depilatorem, z trudem wytrzymałam pierwszą noge a druga to był chwilowy kryzys z lekkim płaczem Crying or Very sad Napewno nic przyjemnego ....

Dorotka Kwiat
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu