| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Dredy
Autor Wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:13   Dredy

Właśnie przeczytałam w gazecie, o takiej 12-letniej dziewczynie, która sobie zrobiła dredy(miała pozwolenie ze szkoły Smile )Ja bym sie chyba nie odwazyła w takim wieku... Embarassed , no bo patrzcie: dobra, w podstawówce jej pozwolili,a co jak w gimnazjum sie nie zgodzą?Wiem,że to nie mój problem, ale skoro w niektórych szkołach nie mozna malować paznokci, to co dopiero dredy! Co wy o tej sprawie sądzicie?
Przejdź na dół
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm to niech ma na zdrowie - jak jej nie pozwola to zetnie - wlosy odrastaja....to sa dredy a nie tatuaz wiec nie ma co lamentowac ze ma 12 lat, a jak rodzice sie zgodzili to w czym problem?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:18   

ja mam dredy
takie mniej więcej to dwa dredy naturalne od nieczesania sie:P
a co do tej dziewczyny hm.... znam 11 letniego chłopaka no w tym roku 12 lat ma który ma dredy i żyje
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie w szkole nie mozna malowac paznokci, malowac sie, farbowac wlosow, ubierac sie w zbyt wyzywający sposob ale nic nie pisze o dreadach (albo i irokezach Wink) wiec chcialam sobie zrobic, ale narazie ejstem w trakcie oswajania rodzicow z faktami ze zamierzam przeprowadzic radykalne zmiany w swoim wyglądzie (dready i kolczyk, w jezyku). W ferie juz sie sama obcięłam, matka nie wrzeszczała zbytnio, czyli jak zrobie se dready tez mnie od razu nie wyrzuci (gorzje bedzie z ojcem).
A co szkołą ma do gadania? jeśli nie ma punktu w regulaminie nci nie mzoe zrobic.

Numer Gadu-Gadu
2891618
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:22   

panienka_wierzba napisał/a:
W ferie juz sie sama obcięłam, matka nie wrzeszczała zbytnio, czyli jak zrobie se dready tez mnie od razu nie wyrzuci (gorzje bedzie z ojcem).
A co szkołą ma do gadania? jeśli nie ma punktu w regulaminie nci nie mzoe zrobic.

wow ja sie sama zawsze obcinam:P tzn grzywke to staje przed lusterem patrze i tne na żywca jak mi sie podoba a włosy to z rzadka cokolwiek robie ale ostatnio mnie coś wzięło poprostu w nocy wstałam poszłam do łazienki wzięłam nożyczki i obcięłam sie tak że połowa włosów no może 3/4 są do pasa a reszta taka średnia coś a`la cieniowanie ale tak na żywca też poprostu miałam jakiś sen że kogoś obcinałam itp
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe, co moze szkola zrobic ?
udupic cie spechjalnie - podpuscicc kogos, niech nakabluje, ze handlujesz narkotykami,
uwalic cie specjalnie z kilku przedmiotow. i jak im udowodnisz, ze robia to specjalnie ?
szkola jak chce duzo moze. (patrz chociazby moj przypadek - przeciagniecie sprawdzania pracy z geografii tak, abym nei zdarzyla zlozyc podania o komisa... duza sztuka to to nie ejst)

p.s od nieczesania to sie robia koltuny nie dredy Wink

It`s not that gold

Ostatnio zmieniony przez nidhogg dnia Pią 18 Lut, 2005 20:27, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 18 Lut, 2005 20:27   

no z początku są same kołtuny ale jak wydzielisz se jeden kołtun i go dalej nie będziesz czesać [nie czesałam od ponad 3 lat] to po pewnym czasie są a`la dredy, tylko doprawić troche przez speca co sie zna i już
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 09:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w szkole również zabronione jest malowanie paznokci, farbowanie włosów i ubieranie się nieodpowiednio...Co do dredów nie widziałam jeszcze w mojej " wsi ", żeby ktoś je miał...Sama bym się na coś takiego nigdy nie zdecydowała...Bo po prostu niszczą się po tym strasznie włosy i moim zdaniem brzydko to wygląda Wink Blee Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 10:58   

ja chciałabym sdobie zrobić dready. Razz może jeszcze nie teraz, bo jak będę miałą 16 lat (na wstęp do nowej szkoły), jednak nie chcę podejmować decyzji pochopnie, więc muszę nad tym jesce dużo pomyśleć. Razz
co do mojej szkoły - fakt, w regulaminie nie ma nic o dreadach, ale jak kiedyś koleś z 3 klasy (gimnazjum Razz) miał dready, to do dyrektor wziął do siebie i sam mu je zgolił. poza tym nie można praktycznie nic (malowac siebie, paznokci, stroj etc.) a i tak pełno lalek barbie prawie w samych stanikach, z tipsami różowymi na 5 cm i tapetą na twarzy. ano i kolczyków też ponoć nie można, a w mojej klasie na 33 osoby 30 ma ok. 5 lub więcej (w tym ja Razz). Wink
Powrót do góry
nidhogg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 11:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie w szkole, nie bylo chyba jakis hardkorow jesli chodzi o malowanie sie paznokcie etc (ale moge nie pamietac -napewno bylo kilka 'afer' w zwiazku z za krotkimi koszulkami odslaniajacymi pol brzucha - "przeciez nei wypada tak chodzic do szkoly" - z czym sie z reszta zgadzam, szkola to szkola a nie pokaz mody...). antomiast dredy faktycznie nie byly mile widziane - kazdy byl posadzony o handel dragami (a bylo nas z dredami w pwenym momencie 3 osoby).
w drugim liceum natomiast byl kompletny luz - nikt sie o nic nie czepial, panienki lazily z cyckami na wierzchu, a dyrektorka rozprawiala na teamt dredow - jakie to fajne i standratowe pytania - a ajk to sie robi, a czy to sie myje etc etc,
natomioast zupelniesobie nie wyobrazam dredow w podstawowce.... jakie wtedy na dobra sprawe mozna miec przekonania ? no chyba, ze to sie tarktuje jako tylko-fryzure, nom ale jak dla mnie wtedy dredy nosi sie miesiac, wiec na dobra sprawe to zadne noszenie. no chyba, ze ma sie 'alternatywnych' rodzicow, wtedy to faktycznie moze potrwac dluzej...

It`s not that gold
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 11:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

od dobrych kilku lat chce sobie zrobic dready, ale za cholere nie moge wlosow zapuscic. Rosna sobie radosnie, az bierze mnie cholera, scinam i znowu blizej mi do buffalo soldier niz dreadlock rasta, ale zauwazylem ze tolerancja dlugosci kudlow na lbie mi sie zwieksza, moze jeszcze przed trzydziestka je sobie zrobie.

wszelkie 'przesladowania' ludzi z odmiennej kultury/subkultury, odmiennego wygladu czy o innych przekonaniach wynikaja z zacofania i glupoty polakow oraz klerykalizacji panstwa, tego sie niestety nie przeskoczy

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 12:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja to nawet nie wiem co dokładnie jest w mojej szkole zabronione... Nikogo w niej nie ma z dredami... nikt się nie maluje... tipsów też nie widziałam.... ale czego się spodziewać po pdst.? Nawet tylko nieliczni (około 5-7 os.) mają glany Razz Ale nie wiem czy cokolwiek z tych rzeczy (no może oprócz malowania się) jest zabronione... Wink Nasza szkoła jest taka "tolerancyjna" Very Happy

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3687193
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 13:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nidhogg napisał/a:

w drugim liceum natomiast byl kompletny luz - nikt sie o nic nie czepial, panienki lazily z cyckami na wierzchu, a dyrektorka rozprawiala na teamt dredow - jakie to fajne i standratowe pytania - a ajk to sie robi, a czy to sie myje etc etc,

no nie nid kiedys vice dyrektorka wpadla na fakultety z biologii i kazala jakies pannie wrcac do domu sie przebrac bo cyt: 'to nie burdel a szkola' a panna faktycznie jak by z nocnej zmiany wrocila.....ale jesli chodzi i cala reszte to faktycznie tolerancja byla
a mnie w pierwszym liceum uduplili na sile (co prawda dredow nie mialam ale mialam wlosy kolo 3 mm i pejsy)....wiec lepij sobie nie robic na dzien dobry dredow w nowej szkole tylko poczekac az sie pozna nauczycieli, granice tolerancji, bo po co zawracac komus glowe zeby robil dredy a potem scinac a poza tym szkoda wlosow (zawsze mozna przecierpiec te kilka lat - a jak ochota nie minie na dredy to zrobic juz po szkole i wtedy bedzie wieksza radosc z ich posiadania)
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 17:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie w szkole, to ogolnie jest luz. Nauczyciele nei zwracaja na nas wiekszej uwagi. Brdzo duzo osob nosi dredy i (niestety) laza sobie normalnie panienki z biustem prawie na wierzchu i tapeta ogromna tapeta na twarzy. Wystepuja tez metalowce, dresy, gotycy (czy jakos tak) skejci, barbietki i ogolnie jest bardzo zroznicowanie, kazdy przychodzi w tym i robi to co lubi, a nauczyciele nie maja nic do gadania.

Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 19 Lut, 2005 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A mnie sie dredy nie podobaja.Niewiem czemu.U mnie w budzie nikt nie mial dredow jeszcze i nie slyszalam zeby bylo to abronione chociaz kto wie??? A tak o obcinaniu to sie sama ostatnio obcielam. Nie wyszlo to najgorzej jak na pierwszy raz ale jednak wole chodzic do fryzjera.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu