Ja mam big probleme(jak zwykle ). A więc mam koleżankę, która jest straszną plotkarą. Wszystko co jej powiem powtarza innym, mimo iż wcześniej obiecuje że nic nie powie. A jak jej to mówię to się obraża i zaprzecza. A ja mam różne źródła i wiem że kłamie. Cały czas mnie obgaduje za plecami. Ostatnio sie dowiedzialam ze mowi wszystkiem ze ekhm.. "chwalę się Bartkiem" na forum.. Ja tylko chcialam zaczerpnąć rady. Czasem mam wwrażenie że po prostu czegoś mi zazdrości. Tylko nmie wiem czego.. Ta osoba jest tu na forum, ale mniejsza.. Co zrobić z takim przyjacielem zdradliwym?
_________________ i znów zadaje sobie pytanie...: czy to jest przyjaźń, czy to jest kochanie?
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 13:10
Heej
Twoja przyjaciółka jest osobą do której nie masz zaufania, także radziłabym Ci nie zwierzać się jej ze swoich spraw,sekretów...Jak wiesz, że ona i tak wszystkim zaraz po minucie wygada Ja bym takiej osoby nie nazwała przyjaciółką...
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 13:17
Niestety nic nie powiem, bo się domyślam o kogo chodzi... na forum nie chwalisz się Bartkiem, bo nie gadasz o nim tylkoco ja o Łukaszu jak na nawiedzona, a to, ze masz problem i się spytałaś no to bez sensu...
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 13:40
ja sie nie domyslam o kogo chodzi, natomiast na chlopski rozum rozwiazanie jest proste - nie zwierzac sie ze wszystkiego i czesc zachowac dla siebie. tekst o chwaleniu olac, skoro zainteresowani i tak wiedza o co chodzi.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 13:43
a co ty teraz robisz? plotkujesz i to jak bo obmawiasz ją tam gdzie ona bywa więc będziesz miała dodatkowe nieprzyjemności, mogłabyś być dyskretniejsza
Hehs ale sie porobilo.
Jezeli kolezanka jest plotkara, to radze nie zwierzac sie jej ze swoich problemow.A jezeli nie jestes tego do konca pewna (ze plotkuje o tobie) to daj jej szanse moze to te "inne zrodla" z ktorych dowiadujesz sie ze ONA klamie, probuja was ze soba sklocic.
ja nie znam osobiscie sytuacji tak jak kilka osob na tym forum, ale jak widze ze ktos mi mowi co innego a za plecami co innego to niech spi******
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 14:19
wiesz,ja tez mam kolezanke plotkare.kiedys pokluciłam sie z Agatą i ona sie pyta 'pokluciłas sie z agatą'?Ja mowie ze nie i uniknelam zlego.jak cos mi przyjdzie do glowy,napisze w tym poscie.
kradziejka, ja jej wcale nie obgaduje, nie mam zamiaru tego robić. Tylko wiem ze na tym forum są ludzie którzy potrafią pomóc. Zawsze jakaś rada się przyda. Wiem że ona tu wchodzi i że czyta moje posty ale to już dla mnie nie gra większej roli.. Chcę tylko porad i z góry dzięki za nadesłane PZDR dla wszystkich formułowiczów
_________________ i znów zadaje sobie pytanie...: czy to jest przyjaźń, czy to jest kochanie?
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 06 Mar, 2005 17:01
Poprostu olej ją, lub spróbuj z nią na spokojnie porozmawiać Najprostsze wyjścicie jest takie,żeby poprostu przestać sie jej zwierzać
Porozmawiaj z tą koleżanką i powiedz jej, ze nie chcesz, zeby rozpowiadała twoje tajemnice. Jeśli to nie podziała poprostu przestań mówić jej rzeczy których nie chciałabyś zeby się ktoś o nich dowiedził.
to chyba najprostrze wyjście z tego problemu.. I dzięki za rady.. tak zrobie pozdrówka dla wszystkich i jak jakieś jeszcze rady ro wiadomo- pisać. Będę wdzięęęczna
uuu...Ida...jaka plotkara z Ciebie...nie no...chyba musisz iść do psycholożki ...bo przecież masz coś z deklem i do psychoLOGA się boisz iść,bo Cię pewnie wykorzysta seksualnie,a potem wywiezie za granicę i każe pracować w domu publicznym... XD Nyah!! Jak ja lubię sama z sobą dyskutować : P (Sorry,ale odwala mi )
Pogadaj z tą koleżnką ,albo zerwij z nią przyjaźn poprostu;) Powiedz jej co o niej myślisz...I jeśli juz bedziecie gadać ze sobą to wspomnij o przyjaźni Moze zostaniecie best friend? ale najpierw daj jej do zrozumienie co od niej oczekujesz