| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Anoreksja
Autor Wiadomość
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 18:47   Anoreksja Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cześć , mam pytanko . Mam 11 lat , 43 kilogramy i 175cm wzrostu . Chciałam się zapytać czy mam anoreksję . Nie śmiejcie sie z tego pytania ale chciałabym się upewnić . z góry thx
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
7735521
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 18:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol Smile
to wszystko zalezy jak jesz normalnie to wszystko wporzo, a jak nie no to moga byc problemy, wydaje mi sie ze 43kg na 11lat to normalna waga, ale jezeli masz 175cm czyli duzo jak na ten wiek to nie wiem, ale mysle ze anoreksja to nie jest
napewno masz 175cm?

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak napewno mam 175cm wzrostu! i takie jakby kosteczki wystające z ramion i odstające biodra
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Chesterka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Anoreksja to na 1000000% nie jest =] Co najwyżej niedowaga Wink

Anoreksja to by była wtedy jakbyś była chuda i uważała, że jesteś gruba i np. zaczęła się odchudzać albo jak masz wstręt do jedzenia =]
Można też wyróżnić kilka rodzajów anoreksji: bulimia, bulimio-anoreksja etc etc

A niedowaga może być różnymi przyczynami: stresem, chorobą itd.

Więc jest pytanie: Ile i jak jesz? Dużo, mało, dużo na tury a potem wymiotujesz, mało w dzień a potem dojadasz w nocy...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3687193
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a jesz normlanie czy unikasz jedzenia, jesz tylko takie ilosci jakie wsytarczaja zeby zabic tylko uczucie glodu, zdaza ci sie jesc slodycze, czy liczyczysz kalorie i kazdy dodatkowy kilkogram stanowi dla cibie problem i starasz sie go zrzucic? jak wygladaja twoje relacje z mama? czy masz mozliwosc decydowania o pewnych zakresach twojego zycia?

czesterko nie ma roznych rodzajow anoreksji...jest albo anreksja albo bulimia...sa dwie rozne jednostki chorobowe...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie rzygam i jem średnio . czasem też jem słodycze ale nie przesadzam . nie licze kalorii . ale mogę jeść ile tylko wejdzie i wcale nie przytyje
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Tsej
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:20   

zjedz rosół
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale śmieszne wiesz... Mad
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7735521
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Frigg, spytałam się mojej mamy (psychoterapeutki) i ona jest pewna, że są różne rodzaje anoreksji... A z tego co ja wiem, to jest dobra w swoim fachu, bo od jesieni będzie współpracować z Wojtkiem Eichelbergerem więc wątpię, żeby się myliła =]

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3687193
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiec sami jesli nie masz problemow z jedzeniem, nie odmawaisz sobie przyjemnosci w postaci slodyczy, nie liczysz kalorii, nie wymiotujesz to anoreksji nie masz...masz byc moze niedowage ktora wynika z funkcjonowania twojego organizmu, szybkigo metabolizmu...
Powrót do góry
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:24   

http://www.vip-antycellulit.com/bmi/idealna_waga.htm

Wejdź na ten link i sprawdź jaka jest twoja idealna waga Wink

I to co mówiła Chesterka to chyba raczej jest niedowaga
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a mama uzywa icd-10? bo w icd-10 sa to dwie rozne jednostki chorobowe a pan wojciech e nalzey do nurtu psychoterpeutow, o ktorych mam zdanie ze wyciagaja pieniadze i zarabiaja na ludzkim nieszczesciu wiec on autorytetm dla mnie nie jest....wole prof. kokoszke.....
wedlug icd-10 z ktorego korzystaja wszyscy lekarze, psycholodzy kliniczni anoreksja (czyli anorexia nervosa) ma numer F.50.0 a bulimia (bulimia nervosa) F.50.2....sa i inne choroby zwiaze z jedzieniem...ale obie te choroby maja inne objawy i inna etiologie i w zwiazku z tym troszke inaczej sie je leczy.....ale to z problemem sami ma nie wiele wspolnego...i naszczescie
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, czy ona tego używa, ale w każdym razie zna się na tym co robi Wink Ma certyfikaty Gestalt'u i w ogóle... =]

Doroto, niedowaga może być też spowodowana anoreksją ;] Ale w przypadku Sami myślę, że jej waga wkrótce się unormuje.

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3687193
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:41   

Chesterko - ale bulimia i anoreksja to całkowicie rozne choroby. Owszem, moze i sa rozne odmainy anoreksji, ale na pewno jedna z tych odmian nie jest bulimia. [a jak nie, to dalczego ucza mnie zle w szkole? zebym miala zla wiedze? tak?]

sami - nie masz anoreksji. anoreksja to choroba m. in. psychiczna etc. a widac, ze jesz to co chcesz i mozesz jesc ile chcesz, nie liczyz kalorii etc., wiec wszystko jest ok. :]
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to fajnie ze mama sie zna na psychologii postaci (gestalt to wlasnie psychologia postaci a nie organ nadzorujacy umiejetnosci terapeutow) i ze ma dyplom...a zapytam z ciekawosci czysto zawodowej ze tak powiem kto wydal ten dyplom? i czy mama jest psychologiem?
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu