Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 19:54
szkoda ze nie wiesz kto wydal - chetnie bym sie dowiedzila, poniewaz po studiach kiedy uzykam juz dyplom psychologa klinicznego chce zrobic kurs na psychoterapeutke...a chcialm sie dowiedzc co za urzad/organ a nie miejscowosc...
Polecam Książke pt. "Przeklinam cię, ciało" Wandy Lechowicz... moja 11 letnia siorka przeczytala i nie ma zadnych spaczen umyslowych...tam sie dowiesz na czym polega Anoreksja...Anoreksja to choroba umyslu i ciala, jezeli bylabys anorektyczka, to napewno nie napisalabys tego postu tylko kontynuowala walke nad cialem...
Zachecam do lektury ksiazki i pozdrawiam
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Nie 13 Mar, 2005 21:56
Ej no Sami...Gdybyś miala anoreksje raczej bys o tym wiedziala...To ze masz wystajace zebra czy cos to jeszcze nic takiego,sama do niedawna mialam.Po prostu masz niedowage. Anoreksja to choroba o podłożu psychicznym. Dziewczyna wmawia sobie,że jest za gruba i wręcz głodzi się. U Ciebie z tego co mówisz czegoś takiego nie ma,a więc jestem w 101% pewna,że jesteś zdrowa .
Heh wysoka jestes sami:) i moze troszke chuda? Ale to raczej nie anoreksja! Po za tym wesz chociaż co to anorekcja? Ona jest wtedy gody coś jesz a potem a czy ty tak robisz? Mam nadzieje ,ze nie;) Aha i to jest chorba depresyjna! Jeśli masz stres duuży to mzoe sięz tego zrobić anoreksja(dzienie to brzmi:/)
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 14 Mar, 2005 18:00
sami jak bym jednak sie az tak bardzo nie martwila - dorastasz wiec zachodza zmiany w twoim orgaznizmie..zdazylas urosnac ale jescze nie nabrac masy ciala...te wskazniki sa przeznaczone dla kobiet doroslych a nie dla mlodych dziewczyn i to jescze na poczatku dojrzewania.....
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 14 Mar, 2005 19:22
Dokładnie. To jest zwykła niedowaga ale nie anoreksja! Ludzie,mylicie pojęcia :/ To,że ktoś jest za chudy nie znaczy,że ma anoreksje...
Sami na PEWNO nie masz anoreksji.