| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Farbowanie na krótko
Autor Wiadomość
Nena
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 14:52   Farbowanie na krótko

Otóż, niedawno kupiłam sobie za spore pieniądze (15 zł) piankę do włosów w kolorze zielonym. Jak to wyglądało? Zielone drobinki. Wprawdzie było widać całkiem nieźle, ale tylko w odpowiednim świetle. Postanowiłam więc następnym razem farbnąć włosy szamponetą. I kilka pytań co do tego:
- Szamponetki jakiej firmy najkrócej wytrzymują na włosach? (ile myć)
- Czy szamponetki mają też jakieś nienormalne kolory? (różowy, zielony, niebieski). Koleżanka twierdzi, że "najnienormalniejszym" szamponetkowym kolorem jest taki brązowo-czerwony.
- Ile szamonetek potrzeba na gęste włosy do ramion?
Za odpowiedzi z góry dzięki.
Przejdź na dół
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 15:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1.Polecam:
Londa - Londeston Creative Colors - firma ' uriko ' – szampon koloryzujący - (koloryzacja do 8 myć) Polecam również szamponetki z Welli, Marionu (polska firma). Jedna saszetka z Marionu - 2 zł i 60 gr.
2.
Hmm...Najbardziej z szamponetkowych kolorów takimi ' najnienormalniejszymi ' są tak jak wspomniałaś brązowo-czerwony i fioletowy. Ale po fioletowycm robi się taki kolorek buraczkowaty ^^ Różowiutkich, niebiesiutkich i zielonkawych nie widziałam...
3.
Krótkie włosy - 1 saszetka (25 ml)
Długie włosy - 2 saszetki
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W sumie to nikitka juz rozwiązała problem,ale ja chciałaby tez dodać swoje 3 grosze:
otoż w mojej szawce zazwyczaj znajduje się szamponetki Welli i nie są one najdroższe...Kosztują ok. 5 zł...

Numer Gadu-Gadu
7060479
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 19:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hehe a moja mama kupila sobie dzisiaj szamponetki Londy wlasnie, bo kupila se blad ale jej taki sianowaty wyszedl, i wyglada strasznie. Narazie se farbnie szmponetka a potem pojdzie do fryzjera i jej to zrobi. Sa dwie saszetki a moja mama jest krotko obcieta wiec ja sobie zostawie ta jedna i farbne na przerwe jakas.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 20:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na takich rzeczach sie nie znam, ale nie lubie farbowanych dziewczyn............ble!
A teraz to az strach co druga farbowana, lepiej byc naturalnymn to wbrew pozorom chlopakom bardziej sie podoba Razz

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4217189
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 21:03   

bibuła marki bibula firma Bibuła
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Wto 29 Mar, 2005 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mi sie szamponetki dlugo trzymaja, ale i tak korzystam z farby, z szamponetek kiedys jak bylam mlodsza.. 1 farbowanie, po jakims miechu mialam dalej kolor tylko ze taki wyplowialy i z ciemnego brazu zrobilo sie cos wchodzacego w rudy wiec sie walnelo farbka i tak juz chyba 3 lata ponad z farbki korzystam
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 08:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no ja tam zazwyczaj uzywam szamponetek ktore maja schodzic od 3-4 myc czy tam do 6.
i nie schodzą wogole - -"
więc nie wierz głupim ulotkom =/

Numer Gadu-Gadu
2891618
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 11:47   

panienka_wierzba napisał/a:
no ja tam zazwyczaj uzywam szamponetek ktore maja schodzic od 3-4 myc czy tam do 6.
i nie schodzą wogole - -"
więc nie wierz głupim ulotkom =/

calkowita racjha.. ja sobie kiedys zrobilam fioletowe na poczatku wakacji, i pod koniec sierpnia musialam robic blond bo ch... nie zeszlo w ogole, a pisalo, ze jest do 5 myc [a mylam glowe co 2 dni] -_________-"
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 14:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tam mimo iż wiem że się nie zmyją i tak farbuje
(taa nawet w srodu roku szkolnego - -")
ja i moja yntelygencyja Wink

Numer Gadu-Gadu
2891618
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja nie rozumiem co za roznica czy sie farbuje wlosy w wakacje czy w srodku roku szkolnego?
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 19:09   

nasty_girl napisał/a:
ja nie rozumiem co za roznica czy sie farbuje wlosy w wakacje czy w srodku roku szkolnego?

u mnie w szkole, jak masz pofarbowane to leci zachowanie w dol, dyro sie czepia itd. dlatego ja farbuje w wakacje, bio wtedy moge Wink tzn. farbowalam, dopoki mi gowno z wlosow zejsc nie chcialo Razz
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 21:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zakaz farbowania wlosow mamy w szkole
jesli w sordku roku to tak jak u Gabr
zachowanie w dol, nauczyciele sie czepiaja i wogole

Numer Gadu-Gadu
2891618
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 30 Mar, 2005 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a tam i co wy sie przejmujecie, chciaz i tak ja juz nic do stracienia nie mam, kiedys w 1 kl wych mi sie nagadala zazwyczaj jak mnie brala do odpowiedzi i nie umialam to zaraz byla gadka : wlosy se farbujesz a nie masz czasu sie uczyc, zamiast paznokcie malowac by sie pouczyla, albo ze nie wypada z makijazem do szkoly chodzic.. bla bla bla;/ a potem sie odczepila.. za to ostatnio do kolezanki ktora se kolczyka w nosie zrobila.. "przebijac se nos masz czas a na historie to nigdy nie masz" .. nie rozumiem jej , mamy byc prawo orginalni i wygladac jak chcemy, a przeklucie nosa, pomalowanie paznokci nie jest az tak pracochlonna czynnoscia i gdybym miala ochote sie tego nauczyc nie komplikowalo by mi to nauki..
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu