| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
jak odradzić .......
Autor Wiadomość
malina160 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:10   jak odradzić ....... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

....samobójstwo. jestem optymistką ale ostatnim czasie dookoła mnie są sami pesymiści i to nie tacy zwykli tylko tacy co uważają że życie jest do du** i chcą się go pozbyć staram się ich odciągać od takich zamiarów ale tego jest coraz więcej cztery moje kumpele już sobie podcinały żyły ale na szczęście nic większego niż krótka wizyta w szpitalu im się nie stało bo zawsze ktoś zdążył przyjść i zobaczyć co się dzieje a teraz jeszcze do tej grupy którą staram się trzymać z dala od pomownego zrobienia sobie krzywdy doszły jeszcze dwie osoby kumpela której co wizytę u niej wyżucam z szawki żyletki i daję jej wykład i niedawno pojawił się kumpel co też wspomina o samobójstwie jak im wytłumaczyć że warto żyć nie chcę aby stało im się coś złego bardzo mi zależy na nich więc proszę odpowiedzcie i to nie dla dodatkowych postów tylko dla ratowania życia nastoladków. Kwiat
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
9142528
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj pomoz im ... ja stracilam pare osob .... wielu osobom udalo mi sie pomoc

Tak to bywa ze przychodza chwile zwatpienia kazdemu sie chyba zdarza :>
Wazne zeby wtedy miec osobke ktora pomoze Razz

najwazniejsze to znalezc przyczyne ...
np jesli jest to szkoła ... to pomoc w lekcjach etc
jesli dom ... pogadac wyciagac czesto na dwor etc etc
jesli milosc ... zabrac w jakies fajne miejsce nma tzw "podryw" :>

To tak ogolnikowo bo dla kazdego jest inna recepta Smile
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:16   

powiedz ze zalowali by napewno bo przed mini jeszcze wiele a kryzysy sie kazdemu zdarzaja,wierz mi,mowie prawde,dodaj im otuchy.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak to ja akurat wiem ale z 2 osobami z mam słaby dość kontakt mimo że chodzę z nimi do klasy a nie chcę żeby coś im się stało ja dowiaduję się o tym dopiero po fakcie(jak zaczynają nosić długie rękawy, a nauczycielą że prążki od nadgarstka do ramienia to uczulenie a dopiero jak to zuważam i dę spytać się ich kumpel czemu ich nie powstrzymały te odpowiadały że to nie była ich sprawa więc się niewtrącały) one już raz to zrobily mogą zrobić znowu boję się o nie może coś jeszcze wymyślicie proszę
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9142528
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Postaraj sie ich zachecić do szukania zaiteresowań. Mozę sama znajdź im zajęcie to przestaną o tym myśleć. Spróbuj!!!

Numer Gadu-Gadu
3107824
Aren
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:40   

Tamta osoba musi wiedzieć że jest komuś potrzebna, to chyba najlepszy sposób Wink Spędzać z nią/nim więcej czasu, rozmawiać o świecie itd. po prostu zblizyc sie do siebie
Powrót do góry
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 08 Kwi, 2005 16:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aren chyba czytaleś niedokładnie ja "pilnuję" 6 osób jak mam poświęcić czas wszystkim pamiętaj że doba ma tylko 24 godziny a ja tylko jedno życie
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9142528
Eithne Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 14 Kwi, 2005 23:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm... Rozmawiaj i to co zawsze ludziom pomaga: mów im komplementy... "super fryzura', "świetnie wyglądasz" itd. kilka na dzień i może się troszkę polepszyć... Zmuś innych do uśmiechu, a jak coś zachęcaj żeby powiedzieli to co ich boli (będzie trudno..). jakieś wspólne wypady do kina, na pizze... gdziekolwiek byle jak najdalej narazie od problemów. Jak inni docenią smak życia nie będą chcieli się z nim rozstać...

Mi kiedyś pomogły słowa księdza: "Samobójstwo to największy grzech jaki może być"... Nigdy więcej o tym nie myślałam już..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5232984
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 15 Kwi, 2005 14:12   

Powiedz, ze jak sie zabija, to tez sie zabijesz
;]
Powrót do góry
Gladiatorpl Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 15 Kwi, 2005 15:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ej ludzie nie zachowujcie sie jak w jakims kiepskim filmie? wszyscy chodza w kolo i sie chca zabijac? lol? napewno jak ktos chce sie zabic to nie mowi do kazdego "chce popelnic samobojstwo"
Ja nie znam nikogo kto chcialby sie powiesic Razz
Mozna pomoc np jednej osobie ale nie 10,15,20 Razz

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4217189
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 15 Kwi, 2005 15:17   

malina160 napisał/a:
z 2 osobami z mam słaby dość kontakt mimo że chodzę z nimi do klasy

jeśli masz z nimi słaby kontakt to im nie pomagaj nie pchaj się na siłe z butami w ich sprawy o których wiesz że nie masz pojęcia, to im tylko zaszkodzi
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 15 Kwi, 2005 22:47   

Ant0n napisał/a:
Powiedz, ze jak sie zabija, to tez sie zabijesz
;]

a jeżeli to ich bardziej zachęci to dopiero bedzie!
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 15 Kwi, 2005 22:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no i tak sie rodza pomysly do zbiorowych samobujstw..
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 16:56   

wiecie co?
jak zobaczylem zdjecia po nieudanych samobojstwach na o***.com, to mysle, ze nikt, kto je zobaczyl, nie odwazyl by sie na takie posuniecie ;o
Powrót do góry
altruista Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 16 Kwi, 2005 17:11   Re: jak odradzić ....... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie odradzaj, nie pomagaj. To nie mysli samobojcze, tylko rozkapryszona gownazeria laknaca nowych wrazen i podziwu.
malina160 napisał/a:
....samobójstwo. jestem optymistką ale ostatnim czasie dookoła mnie są sami pesymiści i to nie tacy zwykli tylko tacy co uważają że życie jest do du** i chcą się go pozbyć staram się ich odciągać od takich zamiarów ale tego jest coraz więcej

poza. Mialem kumpla ktorego uzewnetrznianie mysli samobojczych zaczelo i skonczylo sie na zostawieniu listu dla rodziny i zastrzeleniu sie, zreszta na pewnej rozmowie z psychologiem rozmawialem o zachowaniach przyszlych samobojcow, i wyszlo na moje - zdecydowana wiekszosc ktora podcina sobie zyly albo nie robi tego na powaznie, albo, cytuje, 'jest za glupia zeby umrzec'.

malina160 napisał/a:
cztery moje kumpele już sobie podcinały żyły ale na szczęście nic większego niż krótka wizyta w szpitalu im się nie stało bo zawsze ktoś zdążył przyjść i zobaczyć co się dzieje

jestem gotow postawic skrzynke mleka ze ciely plytko, i w godzinach kiedy w domu byla wiekszosc domownikow.

malina160 napisał/a:
kumpela której co wizytę u niej wyżucam z szawki żyletki i daję jej wykład

daj jej raz wyklad co ma tymi zyletkami zrobic. Niech przetnie sobie tetnice udowa/szyjna swoje miserable existence, albo przestanie sie wyglupiac.

Anton - co ci przeszkadza napisac 'ogrish.com'? albo 'rotten.com'? Normalne strony, tylko o niecodziennej tematyce. Swoja droga - nie polecam. Osoby o slabszych zoladkach moga nie wytrzymac, a reszta sie znudzi.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2090041
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu