| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
podpaski czy tampony????
Autor Wiadomość
doraa Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 12:01   podpaski czy tampony???? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hejka! Ostatnio czytalam taki artykul o tym ze podpaski sa jednak lepsze od tamponow, pozwalaja na lepsza higiene, no i to co ma wyleciec to wylatuje a nie pozostaje wewnatrz.
I teraz mam do Was takie pytanie, co wy preferujecie, co uzywacie
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 13:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Było mnustwo takich tematów-mogłabyś się wysilić i poszperać w dojrzewaniu Confused Ale wybaczam bo jestes nowa Very Happy Więc tak: ja osobiście używam podopasek, bo uważam że sto razy lepsze od tamponów.Ale wiesz to zależy co kto woli!! Jeden kożysta z podpasek drugi z tamponów!!

aha i czemu umioeściłaś to pytanie w dziale seks? Czy tampony i podpaski aż tak kojażą sie z seksem??

Numer Gadu-Gadu
7060479
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 13:26   

To zalezy kto co lubi. Nie wierz w takie ploty skorowymyslili tampon to wiedza co robia. Jednak proponuje podpaski sprawdzone dobre ... a z ta higiena nie wiem dokladnie... ale wiadomo, ze w czasie trwania miesiaczki trzeba odpowiednio o nia dbac czyli wiesz w jaki sposob Wink . Tampony przydaja sie na basen, a pozatym podpaski sa wygodne i nie jest konieczne noszenie tamonow. Mysle ze nie ma duzej roznycy miedzy utrzymaniem higieny przy noszeniu podpaski, a przy noszeniu tamponu. Smile
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 14:08   Re: podpaski czy tampony???? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

O co chodzi z tym "co ma wyleciec to wylatuje..."? Rolling Eyes Kiedy krew nie wypłynie nie ma w niej jeszcze żadnych bakterii! Dopiero kiedy wyleci na podpaskę od długiego niezmieniania jej mogą tworzyć sie bakterie...Wiec nie widze tu różnicy w utrzymaniu zasad higieny...
A co do seksu...To podczas miesiączki kiedy nosi się tampony kiedy najdzie ochota na porobienie czegos z facetem cały czar pryska właśnie przy wyjmowaniu tamponu Razz . Dlatego niektóre kobiety decydują się na podpaski Smile .
Jeśli chodzi o mnie to staram się ograniczać tampony,wole podpaski. Tak jakoś Smile
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 14:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja nosze zdecydowanie tampony bo sa poprostu bardziej wygodne, nie mam uczucia ze nosze pileuche Smile z ta higiena to mroweczka ma 100% racji...tampon wchalania i krew i mniejsze strzepki sluzowki a wieksze osadzaja sie na tamponie...wiec nic w srodku nie zostaje....
a co do sexu - mroweczko..jednak wyjcie tamponu jest o wiele bardziej dyskretne, niz zdjecie majtek z podpaska..ze nie wspomne o ewentulanych wczesniejszych pieszczotach w tych okolicach...Wink
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 15:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja wole w 100% podpaski. Niewiem dlaczego tak mam ale do tamponow narazie mnie nie ciagnie.Ale kto wie moze kiedys... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4349962
Stokrotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 16:17   

Zależy kiedy, ale chyba wole podpaski choć do tamponów nic nie ma =) Dobra zaleta tamponów jest taka że ich się nie czuje, nie widać ich i nie wydaje Ci sie że masz pieluche. Ale tampony lepiej wchłaniają krew i można je nosić nawet do 8 godzin biggrin
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 17:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

frigg napisał/a:

a co do sexu - mroweczko..jednak wyjcie tamponu jest o wiele bardziej dyskretne, niz zdjecie majtek z podpaska..ze nie wspomne o ewentulanych wczesniejszych pieszczotach w tych okolicach...Wink

Wiesz ja sie za bardzo nie znam na tym Wink Własnie na innym forum był temat prwie identyczny i tam właśnie ktoś powiedział,że całe napiecie schodzi przy wyjmowaniu tamponu(potem duzo osob to potwierdzało), też od razu miałam takie mysli jak Ty teraz... Smile
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 17:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no wiem - jednych krepuje jedno, innych drugie...jednym okres nie przeszkadza wogole, inni nie wspolzyja w trakcie miesiaczki...co kto lubi Smile ja nalezy jednak do tych osob ktore, krepowala by podpaska Wink
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 18:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie chce mi sie pisać znowu : ( jejku
szukaj szukaj szukaj
taki gupi mały przycindol Szukaj
no wiec ja wole tampony
jak Frigg nie mam uczucia ee no tego pieluchy
są dużo wygodniejsze (wg. wlasnej oceny) bardziej higieniczne, komfortowe i użyteczniejsze (np. basen i takie inne szajstwa)
noi czuje sie pewniej i wogole nie chce sie mnei pisać

Numer Gadu-Gadu
2891618
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 20:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zle sie czuje z podpaska.. mam wrazenie ze moze mi odstawac i bedzie zle wygladac.. a tampon jest w srodku i nic nie przeszkadza, chociaz niektorzy glupia sie czuja z czyms w srodku.. nie mozna powiedziec co jest lepsze a co gorsze, a higienie mozna utrzymac i przy podpaskach i tamponoach.. musisz sprobowac tego i tego i sama ocenic z czym ci lepiej..
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 21:39   

dziwne to pytanie jak na dział seks

tampons of kors
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pon 18 Kwi, 2005 21:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no kto wie.. sex z tamponem? rozne upodobania maja ludzie:d ja bym to raczej do dojrzewania dala..
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu