Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 12:01 podpaski czy tampony????
hejka! Ostatnio czytalam taki artykul o tym ze podpaski sa jednak lepsze od tamponow, pozwalaja na lepsza higiene, no i to co ma wyleciec to wylatuje a nie pozostaje wewnatrz.
I teraz mam do Was takie pytanie, co wy preferujecie, co uzywacie
Było mnustwo takich tematów-mogłabyś się wysilić i poszperać w dojrzewaniu Ale wybaczam bo jestes nowa Więc tak: ja osobiście używam podopasek, bo uważam że sto razy lepsze od tamponów.Ale wiesz to zależy co kto woli!! Jeden kożysta z podpasek drugi z tamponów!!
aha i czemu umioeściłaś to pytanie w dziale seks? Czy tampony i podpaski aż tak kojażą sie z seksem??
To zalezy kto co lubi. Nie wierz w takie ploty skorowymyslili tampon to wiedza co robia. Jednak proponuje podpaski sprawdzone dobre ... a z ta higiena nie wiem dokladnie... ale wiadomo, ze w czasie trwania miesiaczki trzeba odpowiednio o nia dbac czyli wiesz w jaki sposob . Tampony przydaja sie na basen, a pozatym podpaski sa wygodne i nie jest konieczne noszenie tamonow. Mysle ze nie ma duzej roznycy miedzy utrzymaniem higieny przy noszeniu podpaski, a przy noszeniu tamponu.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 14:08 Re: podpaski czy tampony????
O co chodzi z tym "co ma wyleciec to wylatuje..."? Kiedy krew nie wypłynie nie ma w niej jeszcze żadnych bakterii! Dopiero kiedy wyleci na podpaskę od długiego niezmieniania jej mogą tworzyć sie bakterie...Wiec nie widze tu różnicy w utrzymaniu zasad higieny...
A co do seksu...To podczas miesiączki kiedy nosi się tampony kiedy najdzie ochota na porobienie czegos z facetem cały czar pryska właśnie przy wyjmowaniu tamponu . Dlatego niektóre kobiety decydują się na podpaski .
Jeśli chodzi o mnie to staram się ograniczać tampony,wole podpaski. Tak jakoś
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 14:36
ja nosze zdecydowanie tampony bo sa poprostu bardziej wygodne, nie mam uczucia ze nosze pileuche z ta higiena to mroweczka ma 100% racji...tampon wchalania i krew i mniejsze strzepki sluzowki a wieksze osadzaja sie na tamponie...wiec nic w srodku nie zostaje....
a co do sexu - mroweczko..jednak wyjcie tamponu jest o wiele bardziej dyskretne, niz zdjecie majtek z podpaska..ze nie wspomne o ewentulanych wczesniejszych pieszczotach w tych okolicach...
Ja wole w 100% podpaski. Niewiem dlaczego tak mam ale do tamponow narazie mnie nie ciagnie.Ale kto wie moze kiedys...
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 16:17
Zależy kiedy, ale chyba wole podpaski choć do tamponów nic nie ma =) Dobra zaleta tamponów jest taka że ich się nie czuje, nie widać ich i nie wydaje Ci sie że masz pieluche. Ale tampony lepiej wchłaniają krew i można je nosić nawet do 8 godzin
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 17:01
frigg napisał/a:
a co do sexu - mroweczko..jednak wyjcie tamponu jest o wiele bardziej dyskretne, niz zdjecie majtek z podpaska..ze nie wspomne o ewentulanych wczesniejszych pieszczotach w tych okolicach...
Wiesz ja sie za bardzo nie znam na tym Własnie na innym forum był temat prwie identyczny i tam właśnie ktoś powiedział,że całe napiecie schodzi przy wyjmowaniu tamponu(potem duzo osob to potwierdzało), też od razu miałam takie mysli jak Ty teraz...
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 17:38
no wiem - jednych krepuje jedno, innych drugie...jednym okres nie przeszkadza wogole, inni nie wspolzyja w trakcie miesiaczki...co kto lubi ja nalezy jednak do tych osob ktore, krepowala by podpaska
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 18:02
nie chce mi sie pisać znowu : ( jejku
szukaj szukaj szukaj
taki gupi mały przycindol Szukaj
no wiec ja wole tampony
jak Frigg nie mam uczucia ee no tego pieluchy
są dużo wygodniejsze (wg. wlasnej oceny) bardziej higieniczne, komfortowe i użyteczniejsze (np. basen i takie inne szajstwa)
noi czuje sie pewniej i wogole nie chce sie mnei pisać
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005 20:49
zle sie czuje z podpaska.. mam wrazenie ze moze mi odstawac i bedzie zle wygladac.. a tampon jest w srodku i nic nie przeszkadza, chociaz niektorzy glupia sie czuja z czyms w srodku.. nie mozna powiedziec co jest lepsze a co gorsze, a higienie mozna utrzymac i przy podpaskach i tamponoach.. musisz sprobowac tego i tego i sama ocenic z czym ci lepiej..