| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Glupie pytanie...
Autor Wiadomość
dziewczyna
Gość
PostWysłany: Sro 06 Sie, 2003 13:10   Glupie pytanie...

Mam bardzo glupie pytanie...nie wiedzialam gdzie je zdac...mianowicie kiedy sie ostatnio zalatwiałam (tzn. nie to pierwsze tylko to drugie Razz) to moj kal byl taki jakis dziwny...w takie jakby nieregularne plamki jasne....jakby z dwoch kolorów sie skladal..te plamki byly takiej samej gestosci i wogole jak reszta, tylko kolor mialy inny. I jeszce jedna sprawa...kurde ale mi glupio gadac o takich rzeczach...jak juz konczylam sie zalatwiac to z odbytu zauwazylam ze wystaje mi taki jakby sznureczka grubosci nitki...boze ale to glupie...pocągnelam za niego i wyszedl..wyglądał jak normalna jasna nitka...tyle ze brudna..w.no wiecie czym. Razz to napewno nie byl zaden robak bo to sie nie ruszalo a pozatym bylo tylko jedno...czy to mozliwe zebym polknela nitke i ona by sie nie strawila a potem bym ją wydalila??tyle ze ja nie pamietam zebym nitke lykala....blagam pomozcie... Sad Embarassed
Przejdź na dół
dziewczyna
Gość
PostWysłany: Sro 06 Sie, 2003 13:12   kal

p.s blagam nie kazcie ci chodzic do lekarza na jakies badania...
Powrót do góry
Tim Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 06 Sie, 2003 15:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no raczej sie nie da strawić nitki może coś zjadłaś i dlatego miałaś dwa kolory kału

deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 07 Sie, 2003 21:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Poobserwuj to jeszcze trochę. Jeśli będzie się powtarzać - czas na odwiedziny u lekarza. Jeśli było raz, albo dwa - to wszystko ok.

Różne kolory kału nie muszą być powodem do niepokoju (zjedz sobie kukurydzę konserwową Wink ).
A sznureczek to mogła być pozostałość po jakimś niestrawionym pokarmie. Organizm ludzki nie trawi celulozy, zatem mogła to być np. skórka z pomidora.

Agniecha
Gość
PostWysłany: Pią 08 Sie, 2003 09:45   nitka :/

Ten dwukolorowy kolor kału mam jużgdzieś od tygodnia...a dziś się załatwiałam to znowu miałam te sznureczki !!! były dwa!! ale one nie wyglądają jak skurka od pomidora bo są jasne...Sad Jesli to jest jakas choroba to co to moze byc??robaki czy co????!!!
Powrót do góry
lolek

PostWysłany: Pon 11 Sie, 2003 00:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a moze te "sznureczki" to nic innego jak owsiki??
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Maciek Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 11 Sie, 2003 09:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a jakiej dulgosci byly te sznureczki tam mniej-wiecej
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 11 Sie, 2003 10:48   

Mnie się wydaje, że to jednak mogły być robaki. One przecież niekoniecznie mogły się ruszać, bo mogły być już kaput i z tego powodu je wydaliłaś. Mam pytanie: czy często jadasz rzeczy kwaśne np. kapuśniak, bigos? Bo robaki właśnie niecierpią kwaśnego.
Powrót do góry
Fruźka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2003 09:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A może połknęłaś jakąś skarpetke i ona się teraz pruje powoli w Twoim brzuszku i jest wydalana kawałek po kawałeczku... Wink
Ja na Twoim miejscu porozmawiałabym o tym z mamą lub z tatą bo jeżeli to są robale to powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem i brać jakieś antybiotyki... Owsiki czy coś w tym stylu to nie jest chyba poważna sprawa... Musisz usunąć tych niechcianych lokatorów ale sama nie dasz rady...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Maciek Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2003 09:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

najlepiej idz na pobranie krwi
Powrót do góry
Narvana Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2003 11:32   aa Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tez bym ci radzila isc do lekarza jezli to jakas choroba to trzeba ja natychmiast i szybko leczyc... czytalam gdzies ze taka choroba jak owsiki moze sie zarazic cala rodzina bo na przyklad jak sie myjesz i wytarl by sie ktos tym recznikiem co ty.....noo lepiej idz do lekarza nie chce ci martwic ale zawsze warto sie z chorobska wyleczyc Wink

20 luty 1967- 5 kwiecień 1994
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2192645
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 16:13   Re: nitka :/ Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Agniecha napisał/a:
Ten dwukolorowy kolor kału mam jużgdzieś od tygodnia...a dziś się załatwiałam to znowu miałam te sznureczki !!! były dwa!! ale one nie wyglądają jak skurka od pomidora bo są jasne...Sad Jesli to jest jakas choroba to co to moze byc??robaki czy co????!!!

Zamiast pomidora to może być skórka z wędlin Smile

Przy pasożytach przewodu pokarmowego dość charakterystyczne jest zjadanie większej niż zwykle ilości pokarmu. Choć szczerze Ci powiem, że mnie to na pasożyty nie wygląda, to dla Twojego wewnętrznego spokoju idź do lekarza i poproś go o skierowanie na badanie kału na pasożyty. Jeśli coś jednak złapałeś, to bardzo łatwo to wyleczyć. Wraz z Twoją rodziną jesz specjalne tabletki "trujące" pasożyty.

Zapomniałbym zapytać - czy boli Cię brzuch?

Ostatnio zmieniony przez deg dnia Czw 14 Sie, 2003 16:16, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2003 16:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Maciek napisał/a:
najlepiej idz na pobranie krwi

Badanie krwi niewiele tutaj pomoże.

dziewczyna
Gość
PostWysłany: Pią 15 Sie, 2003 09:56   pytania

Owsiki to napewno nie były bo kiedyś już je miałam i one mają gdzies z 1 cm. a to miało z 8 cm !!...Hmmm....brzuch mnie troche bolał ostatnio...a ten dwukolorowy kał mam ciągle tyle że te sznureczki zniknęły !!! miałam je 3 razy....a teraz jakoś ich już nie widze..to w końcu co to jest czy może było!!??
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 15 Sie, 2003 14:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz co? Porozmawiaj z mamą na ten temat.
Jeśli ten dziwny kolor kału tak długo się utrzymuje, to może to być coś niepokojącego.
Ja nie jestem lekarzem i przez Internet niewiele Ci mogę pomóc, ale Twoja dolegliwość zaczyna mnie niepokoić. Namawiam Cię do rozmowy z mamą.

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu