mamy w klasie taka jedną dziewczyne która jest strasznie chuda... ale nie o to chodzi...gdzieś czytałam że jeżeli do 14 lat nie wystąpią u dzieczyny żadne zmiany dotyczące dojrzewania to dla pewności powinno sie zgosić do lekarza...no i właśnie ta dzieczywa (ziuta na nią mówimy) jest płaska...kompletnie i wogule we wszytskich 2 klasach gimnazjum nie ma innej płaskiej dziewczyny jest tylko ona! CZY Z NIĄ COŚ NIE TAK?
chyba zanim do 16 roku nie bedzie zadnych objawow dojrzewania. poprostu moze tego niewidac ze dojrzewa. ja jestem od niej rok mlodsza i tez jestem plaska. raczej niema sie niczy,mmartwic, poczekaj z rok:)
MOge sie tylko zgodzic z przedmówcami... niech jeszcze troche poczeka... a poza tym, to, że jest "płaska" wcale nie mysi oznaczac, ze nie ma żadnych innych obajawów dojrzewania o których wy nie wiecie...
_________________ ... to wszystko zależy od ciebie, do kogo będziesz strzelał
to wszystko zależy od ciebie, za co i kogo bedziesz umierał ...
Gdy mialam 12 lat to ważylam 43 kg a teraz waże o 10 WIĘCEJ (po roku) Boję się, że ciągle teraz będę tak tyła i się niedługo w progu nie zmieszczę. Czemu tak się dzieje. Czy co roku ciągle będę tyle przybierać na wadze???
ja jestem troszke za chuda (z jednej strony dobrze, z drugiej biusścik nie jest taki jakby sie chciało ) waże 38 kg, przy 153 cm, nie uważam sie za kosciotrupa, jestem w sam raz wg. mnie, tylko jak prawie każda dziewczyna w "wyższych partiach" chciaąłbym więcej cm 9a dokladniej bardziej zaokrąglone chce te centymetry )
Skąd wiesz jakie sa u niej objawy??? Moze juz ma te objawy dojrzewania tyle ze ich nie widziwz ( np. włosy łonowe, nagły wzrost, większa potliwośc, wydzielina ślózowa - tych objawow nie zobaczą inni tylko ona) a piersi moze ma tyle ze bardzo male - tak ze ich nie widac przez bluzke ( niektóre kobiety mają takie piersi całę życie).
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
) a piersi moze ma tyle ze bardzo male - tak ze ich nie widac przez bluzke ( niektóre kobiety mają takie piersi całę życie).
nie no sorry ale chyba widać ze ona est płaska...a z reszta jest wpogule jakas dziwna...hmm....no bo jak mozna niewiedziec co to ORGAZM? ehh/..nie no dobra nie powiedzialam tego...
...a zreszta nie wiem...moze i macie racje...ale po jej zachowaniu widac ze taki dzieciak to jeszcze jest...i wogule..pewnie mnie zbesztacie po tym poscie ale no trudno...moje zdanie na ten tamat jest wlasnie takie... a co do wydzieliny to chyba tez nie wie co to...
Słuchaj:
Nie śmiej się z tego powodu że nie zna niektórych pojęc (np.orgazm) bo moze nie miala skąd wziąść na to odpowiedzi...tzn nie kazdy rodzic lubi rozmawiac na takie tematy z dzieckiem...nie ma internetu....moze chcialby wiedziec co to ale nie wie kogo spytac bo boi sie ze ją wysmieją!! A objawy dojrzewania napewno juz ma !!! Tyle ze takie ktorcyh ty nie widzisz...ja np. mialam tak ze pierw wydzieline i włosy łonowe a dopiero potem zaczęly mi rosnąc piersi. Nie każdy dojrzewa w jednakowym tempie i tempie. jedni wolniej inni szybciej ale na każdych przyjdzie czas. Tak juz to wszytko zaplanowala matka natura ;]
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
hmm Gość
Wysłany: Pią 12 Wrz, 2003 08:17
nie martw sie jedni dojrzewają predzej 2 puzniej wiec sie nie martw