| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Cichomówność...
Autor Wiadomość
Mona
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 26 Kwi, 2004 22:05   Cichomówność... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chodzi o to, że nie potrafię mówić głośno, a przez to nie mam wielu znajomych i spotkałam się z wyśmiewaniem. Czasem sobie myślę, że gdybym mówiła głośniej to żyłoby mi się łatwiej. Zastanawiam się też, czemu mam taki głos. Może to wynika z niepewności siebie? Nauczcie mnie gadać z mocą, proszę was Sad W tym roku idę do liceum i chcę jakoś wypaść. Jest na to w ogóle jakaś rada?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Tisiana Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 27 Kwi, 2004 12:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Pewnie tak jest z nieśmiałości...niepewności...ja nie mam problemu z głosem..poprostu musisz być śmielsza...może czegoś się boisz i dlatego muwisz cicho itp...no ja nie wiem...poprostu uwierz w siebie i gadaj z mocą...ja wiem ze łatwo jest powiedzieć...dlatego może poćwicz przed lustrem?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1104532
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Wto 27 Kwi, 2004 22:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

musisz pokonac nieśmiałość
nie pozwól żyby porzeszkadzała ci w życiu
mów głośno, nie bój się że ktoś cię okrzyczy czy coś

Najlepiej zapisz się na chur to ci może pomuc
albo gdy nikogo nie ma w domu zacznij się drzec albo chociarz mówić
głośno ale przedewszystkim sama musisz to pokonać Very Happy

Junior
Junior

PostWysłany: Sro 28 Kwi, 2004 11:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie w klasie jest jedne chłopak który ma problemy z glosem. Wcale nie moze gBosno mówic i ma czasami bardzo duze problemy bo nawet nauczyciele go nie sBysza
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sro 28 Kwi, 2004 19:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

marog6 napisał/a:
U mnie w klasie jest jedne chłopak który ma problemy z glosem. Wcale nie moze gBosno mówic i ma czasami bardzo duze problemy bo nawet nauczyciele go nie sBysza

ale poco ty to napisałaś?

PostWysłany: Nie 02 Maj, 2004 01:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zamiast siedzieć przy kompie dnie i noce wyjdź na dwór i pogadaj z ludźmi to może Ci odpowiedzą jak bedziesz mówiło głośno. A jak już nie możesz bez kompa wytrzymać to rozmawiaj chociaż przez mikrofon na necie albo kup sobie komórę w ideii bo teraz jest 20 minut gratis i zacznij rozmawiać. Na poczatku zadzwoń do mamy, jak już się ośmielisz to do babci a później to już tylko z górki bedzie Wink Wink Wink
Powrót do góry
marog6 Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 02 Maj, 2004 10:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chciałbym zauwazyć że to nie ja mam problem i w swoim powyzszym poscie chciałem podac przykład Cichomówności
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 02 Maj, 2004 11:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze

Twój problem jest spowodowany niepewnością

Spróbuj czytać wiadomości ze świata, dużo rozmawiać, nawet tu na forum, może gadu gadu ? poszerzaj swoje wiadomości, zainteresowania by móc zabłysnąć w towarystwie nowymi informacjami,
zapisz się na jakies kółko zainteresowań
lub ćwicz przed lustrem ... poprostu mów do lustra ... może to głupie ale zapewne pomoże
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 02 Maj, 2004 12:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niepewność,
Nieśmiałość,
To musisz pokonać, swoją odwagą i własnymi siłami.
Coraz częściej rozmowy w gronie rówieśników,
mało czasu przed komputerem Wink
Powrót do góry
wiktor Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Pon 03 Maj, 2004 00:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Bądz sobą nie bój sie.Ten świat tez do ciebie nalezy.Krzycz choćby ci serce rozdarło, nie wstydz sie i nie bój sie.
Powrót do góry
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 04 Maj, 2004 23:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszyscy mówią o nieśmiałości itd. Owszem, może to być powodem cichego mówienia, ale nie musi... Możliwe jest również, że poprostu masz taki głos... Ja też mam taką kumpelę... Myślę, że przede wszystkim powinnaś to zaakceptować... Nawet jeśli nie zaczniesz mówić głośniej znajomi wyczują, że jesteś fajną osobą... Więcej pewności siebie Exclamation A wtedy napewno wszystko będzie spox Smile 3maj się Smile

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4715251
Mona
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pon 10 Maj, 2004 22:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dzięki wam wszystkim biggrin Ostatnio zaczęłam więcej gadać z innymi. Aż się tak zadziwiłam, że mnie słyszeli Wink Ale to było po testach gimnazjalnych i byłam podekscytowana... Czeka mnnie jeszcze dużo pracy, ale może mi się uda Wink Pozdrawiam!
Powrót do góry
korbka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Maj, 2004 11:39   

Jak na m ój gust to powinnaś stanąć w pokoju lub na jakiejś łące czy gdzieś indziej i zacząć naprawdę głośno krzyczeć. Musisz postarać się krzyczeć jak najgłośnie, drzeć się. To może pomóc. Ale nie wiem...
Powrót do góry
Mona
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 15 Maj, 2004 14:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Byłoby mi naprawdę głupio tak się drzeć Razz
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sob 15 Maj, 2004 22:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

właśnie to ma za zadanie abyś wyzbyła się wstydu głośnego mówienia czy nawet krzyczenia... idź gdzieś na łąkę, albo puść kiedyś w domu bardzo głoścno muzyke jak nikogo nie będzie i zacznij się drzeć z całej siły śpiewając słowa swej ulubionej piosenki która własnie leci przez radio...

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu