Wysłany: Sob 31 Lip, 2004 18:16 Jak sie szybko opalić?
Wiecie może co zrobić żeby sie szybko opalić? Bo mnie jakoś słonko nie chce złapać Ogólnie to mam bardzo jasną cere i prawie nigdy nie moge sie opalić. Od pewnego czasu siedziałam po trochu na słońcu (ale nie za długo żeby sie nie poparzyć), ale efektów nie widać moje koleżanki nie mają takich problemów. Czy wiecie coś o tych balsamach przyśpieszających opalanie? I czy to prawda że po samoopalaczu jak schodzi to sa brzydkie plamy, które można zmyć za ktorymś tam dopiero razem? Czy to zależy od firmy samoopalacza?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sob 31 Lip, 2004 19:35
z tymi samoopalaczami ton raczej prawda, nie zawsze da sie równomiernie nałożyć na całe ciało, a gdy schodzi zostawia plamy... jak opalać się czybko, kup sobie balsam przyśpieszający opalanie (samoopalacz to co innego!) zazwyczaj są one z filtrem to możesz nałożyć go i opalać się normalnie, bądź pójśc na solarium, około 60,70 gr. za minute (zaelżnie od salonu)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Kup sobie balsam albo krem z filtrem przyspieszający oplanie i opalaja się np. na lezaku w ogródku, na działce albo chodziazby na balkonie Samopopalaczy oraz solariów nie poleam. Po samooplaczach zostaja plamy które zmywaja się dopiero za któryms tam razem i nie wygląda to zbyt ładnie a jesli chodzisz czesto do solarium mozesz dostac np. raka bo te promienie ktorymi tam opalaja są bardzo niezdrowe dla skóry...Prawdziwa opalenizna wygląda naturalniej, ładniej i jest napewno zdrowsza
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
A wiecie może jakiej firmy najlepiej kupić balsam przyśpieszający opalanie??
Gość
Wysłany: Wto 03 Sie, 2004 10:59
to proste nie używaj żadnych balsamów np jaK POJEDZIESZ NAD JEZIORO TO NIE SMARÓJ SI Ę NICZYM TYLKO OPALAJ SIĘ NAPEWNO NIC CI SIĘ NIE STANIE JAK SIĘ PRZYPIECZESZ TO WYJDZ DO WODY I ZA CHWILE ZNÓW SIĘ OPALAJ JA WIELE RAZY TAK ROBIŁAM A MAM TEŻ JASNĄ CERĘ I NIC MI SĘ NIE STAŁA TO BZDURY Z TYMI BALSAMAMI MOJA MAMA TEŻ UWAŻA ŻE TE OLEJKI I BALSAMY SĄ IDJOTYCZNE. A JAK NIE CHCESZ TEGO WYPRUBOWAĆ TO POZOSTAJE CI SOLARIUM GWARANTUJĘ PIĘKNĄ OPALENIZNE!!!
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 04 Sie, 2004 13:10
Ja mam radę starą jak świat, znaną gdy jeszcze ludzie nie znali balsamów przyśpieszających opalanie. Użyj poprostu oleju... nasmarój się olejem, ale w tym stanie nie opalaj się za długo, bo on bardzo dobrze łapie. Koleżanka tak się opalała... ja nie i nie wiem jak to jest na własnej skórze, bo nie chce się zrobić na mulatkę, bo nie miewam problemów z opalaniem
drogi gościu balsamy,olejki i kremy są po to aby sie moze nie tyle szybciej opalić ale chronić skór przed szkodliwym promieniowaniem UV i to powinno sie stosować .a jeśli ktoś ma delikatną skóre nie powinien nadużywać słonca
Wiele osób ma problemy z opalaniem . Bo właśnie mają inną cere skóre. Ale nie powinnaś sie tym przejmować bo to nie jest problem. Ja znam bardzo dużo osób którzy mają takie cos jak ty. Ja wiem że niektore olejki jeszcze zwalniaja opalanie bo są z flirtem. I my tak mieliśmy byliśmy nad morzem i się posmarowaliśmy dziesiątką leżeliśmy bardzo długo. A kiedy szliśmy już z plaży wcale nie byliśmy opaleni bo mieliśmy olejek który dziesięc razy wolniej opala
Ja też zabardzo nie smaruje się olejkami chyba kiedy jade w cieplejsze klimaty(Turcja-42 C).Nie opalam się wylegując sie na leżaku (chyba że bardzo zależy mi na opaleniźnie),ale wole opalać się w ruchu jest to lepsze,mniej nudne i człowiek opala się równo.Wieczorem kiedy juz sie nie opalam smaruje sie mleczkiem po opalaniu(DAX COSMETICS) albo kremem nawilżającym(np.NIVEA,GARNIER).Aha przed smarowankiem dokładnie myje się lekkim mleczkiem do kompania (ORIFLAME).Zawsze mam długą,równą opalanizne.