No wieć...chciałam zapytać ponieważ moja koleżanka mówi , że jak wychodzi gdzieś dalej na dwór na spacer ,lub na noc to zakłada podpaski jedna na drugą i wtedy czuje sie bezpieczniej...czy tak jest dobrze???przeciez jezeli ich tam tyle jest to mozna sie czuc jak by się zaprzeproszeniem nasrało do tych gatków ... i jeszcze..ja jestem chuda..wiec jak bym zalozyla podpaske..probowalam jak to bedzie sie czula itp...to ona sie zgina..jestem za chuda..a ta podpaska za szeroka chyba..no nie wiem..powiedzcie sami..uważam , ze ten temat jest troche bezsensownie napisany..ale dopiero wstałam
_________________ Siemaneczqo
W czymŚ pomóc ? Proszę bardzo :]]
podpaske sama sobie z czasem dobierzesz jest coś takiego chyba jak always light. czy jakoś tak. takie pomarańczowe, wąskie, i dobre. Ja ogólnie to nielubie ze skrzydełkami, bo mi też się podgina:P Nie lubiłam tzn. bo nieużywam podpasek:P
I polecam OB:>
Podpaski always są dobre ale niesteydrogie dlatego ja polecam bella z granulkami-są tanie i wygodne i bardzo podobne do always. Jak dla mnie sjuper..ale kazda z nas jest inna i nie wiem czy tobie będą one odpwiadac...kupuj rózne podpaski a z czasem wybierz najlepsze dla siebie a co do twojej kolzanki to mysle ze nie powinna tak robic..po to sa w sklepach podpaski o róznej chłonnosci zeby wlasnie zapobiegac ptrzesiąkaniu..jesli wychodzi na dłuzej niech zalozy podpaske o n ajwiększej chłonnosci..ewentualnie pod podpaske mozna dac wkladke tak na wszlelki wypadek gdyby mialo ktroche przeiąknąc...pare razy tak robilam dla pewnosci i okazlo sie ze w sumie i tak niepotrzebnie bo podpaska wcalew nie presiąkała wiec polecam twojej kolezance poprostu pdopaski o największej chlonnosci-na opakowaniu zaznaczona jest ona kropelkami
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 25 Sie, 2004 12:55
Nie wiem,co za sens ma zakładanie podpaski na podpaskę, wystarczy założyć jedną z granulkami...I już. Po prostu trzeba odpowiednio dobrać podpaskę. A i tak wyjdzie na to samo jakbyś miała dwie lub jedną bo i tak musisz je zmieniać co max. 5 godzin.
ale jednak cos w tym jest bo moja mama jak idzie spac to na noc zaklada dwie podpaski... wtedy chyba tak bardzo nie przesiaka a jak w nocy sie wierci to roznie to bywa
_________________ to ja powróciłam- kasia 14latek. marcin, wciąż Cię kocham i nigdy nie przestanę....
tina Gość
Wysłany: Sro 25 Sie, 2004 19:23
to trzeba wybrac te na noc o najwiekszej chlonnosci
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 27 Sie, 2004 00:05
To nie ma sensu, bo podpaska z dołu i tak ma folię, która nie przepuszcza, a więc to tak jakbyś zakładała na siebie kilka foliowych peleryn
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 27 Sie, 2004 09:03
To bez z sensu zakładać podpaskę jedną na drugą. To nic nie daje. Ze spodu jest klej. Więc gdyby podpaska przeciekała, to i tak nie od spodu, bo jest tak skonstruowana, że nie przecieknie, tylko może conajmniej przeciekać bokiem...
I dwie podpaski? - bez sensu.
wiecie ja tam nie patrze jak moja mama zaklada te podpaski, ale skoro duzo osob tak robi (najczesciej na noc) to cos w tym musi byc....
_________________ to ja powróciłam- kasia 14latek. marcin, wciąż Cię kocham i nigdy nie przestanę....
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 27 Sie, 2004 11:38
Ja już bardziej rozumiem watę na podpaskę czy coś... może chodzi o to, ze podpaskę, a np. z przodu czy z tyłu drugą... robiąc rozmiar XXL, ale takie można kupić w sklepie... podpaski tzw. na noc. Według mnie to nie m sensu
Wysłany: Sob 25 Wrz, 2004 17:57 Re: [you]odpowiedz;D
PuśQa napisał/a:
No wieć...chciałam zapytać ponieważ moja koleżanka mówi , że jak wychodzi gdzieś dalej na dwór na spacer ,lub na noc to zakłada podpaski jedna na drugą i wtedy czuje sie bezpieczniej...czy tak jest dobrze???przeciez jezeli ich tam tyle jest to mozna sie czuc jak by się zaprzeproszeniem nasrało do tych gatków ... i jeszcze..ja jestem chuda..wiec jak bym zalozyla podpaske..probowalam jak to bedzie sie czula itp...to ona sie zgina..jestem za chuda..a ta podpaska za szeroka chyba..no nie wiem..powiedzcie sami..uważam , ze ten temat jest troche bezsensownie napisany..ale dopiero wstałam
gorzej! czuła by się jak w pampersie to jest dobry pomysł ale nie wiem czy byłoby jej wygodnie