| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Okres...
Autor Wiadomość
Pijana_życiem Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 09 Sty, 2005 21:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też mam regularny okres... gratuluję stania się młodą kobietą Wink

Numer Gadu-Gadu
5255826
Wishnu Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 11 Sty, 2005 10:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeszcze za wczesnie, zeby sie cieszyc Wink Mialam regularny okres przez rok od pierwszej miesiaczki, pozniej nagle zniknal na 2 miesiace ( to standard, czesto takie sytuacje maja miejsce). Ale najgorsze bylo kiedy, bodajze po 2 latach mialam nieustajacy przez 2 miesiace okres, krwawienie trawalo i trawalo, ciagnelo sie w nieskonczonosc i wtedy bylam zmuszona wybrac sie do ginekologa. Cale szczescie dzieki tabletkom hormonalnym (antykoncepcyjnym) wszystko sie ustabilizowalo i moglam zaczac w koncu normalnie zyc Laughing Nikomu tego nie zycze Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 11 Sty, 2005 21:43   

Wishnu - powinnaś po 2, 3 tygodniach iść od razu do lekarza. Moja mama tak miała (menopauza) i ten zalecił jej łyżeczkowanie, ale pod jej głośnym sprzeciwem przepisał jej tabletki na unormowanie. Teraz jej okres trwa max. 14 dni...
Powrót do góry
Wishnu Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 11 Sty, 2005 21:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ehhh... w wieku dojrzewania to nie jest menopauza okres mialam tylko miesiac, a pozniej przerwe, poprostu nie byl gotowy Wink z miesiaczka ktora trwala i trwala to poszlam od razu ale to byly zaburzenia hormonalne Smile
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 08:54   

Cytat:
bodajze po 2 latach mialam nieustajacy przez 2 miesiace okres, krwawienie trawalo i trawalo, ciagnelo sie w nieskonczonosc i wtedy bylam zmuszona wybrac sie do ginekologa

Zrozumiałam coś innego. Wink Ale jak tak było, to OK. biggrin
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 12 Sty, 2005 14:35   

Gabrielen - nie tylko w tym temacie omawiałyśmy sprawę mojej miesiączki Smile
Jak rodzice mi odwieszą karę, to pogadamy, bo czasu nie mam, a jak komp wyłączę na ostatnią chwilę, to będzie jeszcze ciepły, raz zapomniałam listwę zgasić, mój brat o tym wiedział, ale mnie krył =] ...do tego komp był cały gorący Razz
Miałam szczęście, bo inaczej bym już leżała w trumnie Razz
Hyhy, spoko...

mroweczka - pogadamy, jak mi rodzice odwieszą karę Razz

Kinga - nie odpowiedziałaś na moje pytanie: 'Jak wiesz, za co mam karę, to powiedz' Smile

A TERAZ ŚWIEŻE INFORMACJE Razz

Mój okres trwa długo, od 8 do 10 dni, ale krwawienie jest słabe. Na początku słabe, w środku nomalne, mokmentami obfite, a na końcu (2, 3 dni =/) słabe...
Moja mama okres ma po 2, 3 dni, a ja? Tak, wiem, przesadzam, nie tłumaczcie mi nic, czyli, że każdy inaczej miesiączkuje i takie tam, ja to wszytsko wiem, tylko dlaczego ja mam po 10 dni Shocked
NIe, no wiem, ale jest tylko jedno tłumaczenie: JESTEM STRASZNĘ PANIKARĄ Wink
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 14:54   

Masz po 10 dni, bo byłaś niegrzeczna i kradłaś kwaitki sąsiadom jako dziecko... Razz (JOKE!)
To zależy od ilości naprodukowanej w macicy błony śluzowej (a raczej tego ile 'przyrasta' podczas jejczkowania). Jest dużo, więc i okres jest długi. Nie zmusisz tego wszystkiego, żeby wypływało w ciąguy 3 dni, bo musiałabyś co pół godziny podpaskę zmieniać. Wink Tak, każdy ma inaczej. Moja mama ma również długo i ja - także. Ale np. moja siostra miała okres najdłuższy trwający 5 dni... To nie jest genetyczne, tylko zależy od ilości w/w błony (która podczas jajeczkowania pogrubia się)

Edit: KleO, wiem, że nie tylko w tym. I ten cytat, co wstawiłam mróweczki to nie był z TEGO tematu, tylko z TAMTEGO, gdzie rzekomo napisała przeklęte "na pewno". Aż taka głupia nie jestem. Wink Poza tym dałam linka. biggrin
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Czw 13 Sty, 2005 15:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Kinga - nie odpowiedziałaś na moje pytanie: 'Jak wiesz, za co mam karę, to powiedz'

Bo łaziłaś po stronach nie dla Ciebie Razz

Mialam odpowiedziec to odpowiedzialam Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 14 Sty, 2005 11:50   

Niestety nie Razz
Powrót do góry
werusia9 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 17:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja już mam okres!! dostałam w wigilię rano.. szok. my w szkole dostałyśmy pudełko i miałyśmy lekcje wychowania do życia w rodzinie. i inne spotkania. Very Happy teraz chodzę do gimola i nie ma nic takiego. teraz mamy wos ale w 2 półroczu będzie WDŻ. w naszej szkole jest oddzielnie. jedną lekcje mamy my a jedną chłopacy... nie ma żadnych śmiechów... wiecie jak chłopcy Cool tyklo jedno słowo i już się śmieją. raz zabrali mojej koleżance plecak i wyciąneli podpaski Embarassed żal mi jej!!!! Sad .
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7471408
werusia9 Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 17:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam okres!!!!!
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7471408
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 15 Sty, 2005 18:13   

werusia9 napisał/a:
ja mam okres!!!!!

Cieszmy się...

Co do zachowania chłopców, trudno im się dziwić. Dla nich babskie tematy to powody do śmiechu. Zostaje ignorowanie, a nie użalanie się nad losem panny, co jej chłopcy podpaski z plecaka wyciągnęli...
Powrót do góry
Idiotka Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 16 Sty, 2005 16:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Werusia- Prawdopodbnie będziecie mieli jeszcze jedną taką lekcję w klasie 2 gimnazjum,tym razem o tamponach Wink .
Powrót do góry
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu